Hunter Schafer

Hoewel Hunter Schafer nooit droomde van een acteercarrière, maakte ze een verpletterend debuut als trans-tiener Jules Vaughn in de cultserie Euphoria. Haar buitenissige make-up en aparte schoonheid maken van haar tot de gedroomde ambassadrice voor een cosmeticamerk. Eerst voor Shiseido, nu voor Mugler’s Angel Elixir.

 

Wie is Hunter Schafer?

Hunter Schafer (31/12/1998) is de oudste van 4 kinderen in een domineesgezin, geboren in New Jersey en opgegroeid in Raleigh, North Carolina. Als kind al blijkt ze erg creatief te zijn. Ze neemt overal haar tekenblok mee en tekent onophoudelijk strips, modeontwerpen, … Ze post haar werk op Instagram en wordt opgemerkt door modeblogger Tavi Gevinson die haar uitnodigt om haar werk te tonen op diens Rookie blog.

Al op jonge leeftijd merkt ze dat ze in het verkeerde lichaam geboren is: fysiek is ze een jongen, maar ze identificeert zich als meisje. Een beslissing die haar ouders steunen. Op haar zeventiende spant ze mee een proces aan tegen North Carolina’s House Bill 2, dat mensen verplicht om de openbare toiletten te gebruiken volgens het geslacht op hun geboortecertificaat, niet volgens hun genderidentiteit. Met succes: de ‘bathroom bill’ werd opnieuw ingetrokken.

Van model tot actrice

Door de aandacht die ze trekt als jongste aanklager van de Bathroom Bill, komt ze in het vizier van een fotograaf. Die raadt haar aan om contact op te nemen met Elite Models. Ze krijgt meteen een contract en verhuist naar New York. Datzelfde jaar loopt ze al voor de grootste namen tijdens New York Fashion Week en London Fashion Week en doet ze een shoot voor de Japanse Vogue. Haar modellencarrière schiet als een raket uit de startblokken.

Wanneer ze op Instagram een oproep ziet passeren voor transmeisjes om auditie te doen voor Euphoria, waagt ze haar kans. Hunter heeft nooit van een acteercarrière gedroomd, maar ze krijgt de rol van Jules Vaughn, een transmeisje dat als nieuwkomer op school vrienden probeert te maken. Ze wordt zelfs betrokken bij het schrijven van het script en de ontwikkeling van de make-up looks om haar personage zo authentiek mogelijk te maken. Die worden een belangrijk element van het succes van de serie.

Hoewel Euphoria (2019) haar acteerdebuut is, is ze zonder meer een van de grote sterren. Ook de serie zelf groeit uit tot een waanzinnig succes. Er worden twee seizoenen gemaakt, een derde volgt waarschijnlijk tegen 2025. Intussen speelde ze in verschillende films: ‘Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes’ (2023) en de horrorfilm ‘Cuckoo’ (2023) zijn net uit. ‘And’ en ‘Mother Mary’ zijn voorzien voor 2024.

De beautygewoontes van Hunter Schafer

Net als haar Euphoria personage Jules houdt Schafer van creatieve make-up, waarbij ze vooral haar ogen graag in de kijker zet. Haar make-up doet ze intuïtief, volgens haar stemming. Dat is ook het advies dat ze in een interview met Instyle magazine (7/2/2022) geeft: “Ik raad mensen aan om make-up als een manier te gebruiken om je innerlijk op je uiterlijk af te stemmen. Niet gewoon proberen om er mooi uit te zien of aan een bepaalde norm te voldoen, maar uitdrukken wat en hoe je je voelt.”

Van haar samenwerking met Shiseido heeft ze de goede gewoonte overgehouden om dagelijks een UV-bescherming te gebruiken, vertelt ze aan Glamour (10/01/2022). Ook een douche nemen is haar favoriete vorm van wellness. “Een douche nemen kan mijn dag helemaal veranderen, het voelt als een nieuwe start. Net als mijn tekenboek en dagboek. Het zijn belangrijke gewoontes om mijn gedachten te noteren of te tekenen, een manier om alles door mijn hersenen te laten verwerken.”

De campagne voor Mugler Angel Elixir

Hunter Schafer was al model voor Prada, DiorGucci, Calvin Klein, Rick Owens, Helmut Lang, Thierry Mugler, Marc Jacobs, Versace, Ann Demeulemeester en andere modehuizen. Haar eerste beautycontract tekende ze voor Shiseido (2020), sinds dit jaar is ze het gezicht van Mugler’s parfum Angel Elixir.
Haar zelfvertrouwen en buitenaardse schoonheid passen perfect bij het parfum, dat een moderne versie is van het eerste gourmand parfum, Angel. Angel Elixir is een krachtige, sensuele en moderne bloemengeur met ylang-ylang, oranjebloesem, jasmijn en sandelhout, versterkt door AmberXtreme (houtachtig ambermolecule).

Willow Smith poseert voor een parfum

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!