SAGA VAN DE MERKEN

Shiseido, het beste van het Oosten en het Westen

Home » Shiseido, het beste van het Oosten en het Westen

Hoe begon het? 

Amper 24 was Arinobu Fukuhara, toen hij in Japan de eerste ‘western-style’ apotheek opende, die een modern alternatief bood voor de traditionele kruidengeneeskunde. De naam Shiseido haalde hij uit een Chinese tekst, wat zich laat vertalen als ‘Oosterse stijl, Westerse kennis’. Als voormalig hoofdapotheker van de Japanse marine was hij thuis in de Westerse geneeskunde. Hij wilde innoverende, authentieke kwaliteitsproducten aanbieden. Zoals de tandpasta die hij lanceerde in 1888, toen Japanners nog poeder gebruikten. In 1897 waagde zich aan zijn eerste cosmetica product, met Eudermine, een hydraterende lotion. Het werd een iconisch product dat nog altijd bestaat. 

Shinzo 1915

In 1915 neemt zoon Shinzo het bedrijf met veel ambitie over: hij wilt van het familiebedrijf  een luxecosmeticamerk maken. In 1916 opent Shiseido een aparte winkel voor zijn cosmeticaproducten. Een jaar later volgt het eerste Japanse parfum, Hanatsubaki, op basis van camelia. Nog wat later de eerste cold cream in Japan. Shiseido bouwt langzaam maar zeker een stevige reputatie op. Vanaf de jaren 50 gaat het merk internationaal. Tegenwoordig is Shiseido de marktleider in Japan en uitgegroeid tot een grote cosmeticagroep met een twintigtal merken. 

Advent Calender Shiseido

Wat maakt Shiseido uniek?

Shiseido hecht veel belang aan onderzoek en productinnovatie, wat meer dan 2500 patenten opleverde. Al sinds de jaren 90 doet de groep onderzoek naar het effect van geuren, mentaal en fysiek, maar zelfs op de huid. Zoals het beheersen van de talgproductie, verminderen van stress,  zelfs de bloedsomloop en het hormonaal evenwicht. Shiseido staat gekend om de sensorialiteit van zijn producten: zowel de geur als de lichte maar efficiënte texturen geven een maximaal gebruiksplezier. 

Ook ecologisch doet Shiseido zware inspanningen: het was het eerste Japanse cosmeticamerk dat het Eco-First label kreeg. Zo zijn de 5 Shiseido fabrieken in Japan in C02-neutraal en werken de gebouwen in Amerika op zonne-energie. Voor die ecologische inzet, maar ook voor zijn sociaal engagement haalt Shiseido al 10 jaar op rij de prijs voor de meest ethische bedrijf ter wereld. 

Shiseido - Camellia japonica

Fun fact?

Shiseido heeft een camelia in zijn logo, geïnspireerd door de populariteit van de camelia haarolie, de bestseller in de beginjaren.

De bestsellers? 

Het Ultimune serum, gebaseerd op 20 jaar onderzoek, stimuleert de natuurlijke weerstand en herstelvermogen van de huid stimuleert. De Synchroskin Glow Luminizing Fluid is de populairste foundation.

Synchroskin Glow Luminizing Fluid - Shiseido
Synchroskin Glow Luminizing Fluid

Laat je adviseren over deze producten door jouw Enjoy Beauty parfumerie

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!