SAGA VAN DE MERKEN

Gucci: Luxe Samenkomen

Gucci: pure Italiaanse elegantie
Gucci

Start en evolutie van het merk Gucci 

Sinds de oprichting in het Italiaanse Firenze in 1921, baande Gucci zich snel een weg naar de top van de mode- en luxewereld. Resultaat is de fascinerende geschiedenis van het befaamde huis, dat op een briljante manier Italiaans erfgoed en eigentijdse trends wist te linken.

Gucci wist decennialang zijn Italiaanse touch te behouden door inspiratie te putten uit de culturele wortels van het land. Die authenticiteit werd z’n sterkte waardoor het de trends kon overstijgen en een eigen verhaal schrijven, pal in het hart van de modewereld.

In plaats van op z’n lauweren te rusten, evolueerde Gucci ook mee met de moderne samenleving en tendensen. Puur op verfijning kon het modelabel de wereld veroveren en een breed erkend imperium uitbouwen.

Elke collectie en elke creatie reflecteert het samengaan van traditie en moderniteit. Deze unieke en tijdloze stukken spreken wereldwijd liefhebbers van elegantie aan.

Gucci Guilty Parfum Pour Homme 90ml

Waarom kiezen voor Gucci? 

Wat opvalt in de wereld van Gucci Parfum is de subtiele combinatie tussen traditioneel erfgoed en gedurfde innovatie.

Elke zorgvuldig vervaardigde geur biedt een unieke mix van klassieke verfijning en hedendaagse avant-garde.

Het hart van Gucci’s geurassortiment zoekt een delicaat evenwicht op tussen Italiaanse traditie, – het gebruik van exclusieve grondstoffen en een niet te evenaren ambachtelijke knowhow – en het creatieve lef dat breekt met de gevestigde waarden.

In elke fles zal je deze dualiteit terugvinden, een geurervaring doordrenkt van geschiedenis maar gericht op de toekomst.

Gucci is de plaats waar de kunst van het parfumeren de ziel van de Italiaanse mode ontmoet. Elke geur neemt je mee op een zintuiglijke reis, doorheen de tijdloze elegantie van Gucci.

palmier

Anekdotes en mijlpalen

De geschiedenis van de Gucci-parfums is bezaaid met fascinerende anekdotes. De introductie van het iconische GG-logo, met de initialen van z’n befaamde oprichter Guccio Gucci, vormde in 1960 een kantelpunt voor het merk. Het werd een wereldwijd erkend statussymbool.

Vanaf de lancering van het prestigieuze parfumassortiment in 1982 werd deze iconische signatuur het symbool van olfactorische voortreffelijkheid, over alle grenzen heen.

Meer recent werd onder de creatieve leiding van Alessandro Michele het huis op een gedurfde manier heruitgevonden. Dit bestendigde de status als eigentijds icoon, vooral op het gebied van parfumerie. Elke geur is een statement en getuigt van Gucci’s toewijding aan innovatie en tijdloze elegantie, waarbij de tijdgeest van een vleugje verfijning wordt voorzien.

De muzen van Gucci

Hoewel het succes van Gucci ongetwijfeld verbonden is met de kwaliteit van de producten, heeft het dit voor een stuk ook te danken aan de toegewijde muzen. Op kop Drew Barrymore, in 2007.

De unieke ambassadeurs belichamen perfect de verschillende facetten van het merk en de Gucci-vrouw. Van de boho muzikante Florence Welch tot de gerenommeerde modellen als Natasha Poly en Raquel Zimmermman.

Bij Gucci strekt de diversiteit zich ook uit tot mannen. Voor de lancering van het eerste herenparfum zette Gucci zijn zinnen op een jonge debutant die door de artistiek directeur werd beschouwd als de nieuwe James Dean, ofwel: James Franco. Hij prijkte in volle glorie in de advertenties.

De jongste telg in de familie van ambassadeurs is de begeerlijke Captain America, Chris Evans, het nieuwe gezicht van het Gucci Guilty-parfum.

De must-haves van Gucci 

Vanaf het begin kende de parfumcollectie van Gucci een ongelooflijk succes. Bij de eerste parfums van het merk waren Eau de Gucci in 1982, Nobile in 1988, Arte di Gucci in 1991 en Envy, het eerste mannenparfum in 1997.

Vanaf het begin van de jaren 2000 begon Gucci aan een snelle verovering van de parfumwereld, met het beroemde Gucci Guilty (2010), Gucci by Gucci (2007), Flora by Gucci (2009), Gucci Bamboo (2015) en Gucci Bloom (2017). De variaties op deze parfums zijn talrijk en de verkoopcijfers boomen bij elke lancering. Het huis biedt zo originele geuren aan voor zowel mannen als vrouwen.

In 2015 werd Alessandro Michele creatief directeur van het merk, wat de lijn een apart tintje bezorgde. Samen met meesterparfumeur Alberto Morillas zorgde hij er de afgelopen jaren voor dat de Gucci-parfums wereldwijd echte succesnummers werden. In 2019 verraste Gucci met een bijzonder innovatief uniseksparfum.

Laat je adviseren over Gucci producten door jouw Enjoy Beauty parfumerie

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!