Categorie(ën): Beauty | Duurzaamheid

Schoon geweten

Schrijver: Karen Van Ede
Datum: nov 3, 2022

Een schoon geweten en goed voor jezelf zorgen kunnen tegenwoordig prima samengaan. Deze en andere beautymakers letten op jouw eco voetstap.

GREEN power

GuerlainGuerlain Sinds 1828 heeft Guerlain zijn geur, huidverzorging en make-up verkend, geïnnoveerd en geperfectioneerd dankzij zijn gedurfde makers van mythische creaties met tijdloze savoir-faire. Met natuur en kunst als inspiratie en de cultuur van schoonheid als handtekening. Visionair in zijn holistische perceptie van schoonheid. Sinds de oprichting heeft Guerlain zijn stempel gedrukt door creatieve durf en innovatie., deel van de LVMH Group, was een van de eerste luxemerken die vijftien jaar geleden al begon met verduurzamen. Ze stelden daartoe een Chief Sustainability aan in de persoon van de charmante Cécile Lochard. In die tijd was ‘vergroenen’ nog heel bijzonder, maar omdat Guerlain als sinds de oprichting in 1828 een sterke band had met de natuur, ging het heel organisch. Het begon met het verminderen van verpakkingsafval, een navulbare lipstick (de Rouge G) en een eigen bijenvolkje op het eiland Ouessant dat de honing en royal jelly levert voor de Abeille Royale-lijn. Guerlain heeft zelfs een eigen Bee School, een programma dat kinderen bewust maakt van het belang van bijen. De nieuwe getinte lipstick heet daarom trots Kiss Kiss Bee Glow. Voor deze zomer is er nog goed nieuws: het beroemde Terracotta-poeder van Guerlain wordt tegenwoordig gemaakt met ingrediënten die voor 96% van natuurlijke oorsprong zijn. Dat is waarlijk een staaltje ‘green pow(d)er’. Het hydraterende ingrediënt in het poeder haalt het merk – alweer – uit honing, ditmaal van bijen uit Marokko. De coöperatie die de honing oogst wordt gerund door vrouwen. Dat is nog eens een win-winsituatie.

De toekomst van LUXE COSMETICA

Dit is de zomer van het weglaten van overbodige stoffen… ChanelChanel Chanel is een privé-onderneming en wereldleider in het creëren, ontwikkelen, vervaardigen en verdelen van luxeproducten. Opgericht door Gabrielle Chanel aan het begin van de vorige eeuw, biedt CHANEL een breed scala van high-end creaties, waaronder prêt-à-porter, lederwaren, mode-accessoires, brillen, parfums, make-up, huidverzorging, juwelen en horloges. CHANEL staat ook bekend om zijn Haute Couture-collecties, die twee keer per jaar in Parijs worden gepresenteerd, en om het feit dat het een groot aantal gespecialiseerde leveranciers heeft verworven, die gezamenlijk bekend staan als de Métiers d'Art. CHANEL is gewijd aan ultieme luxe en aan het hoogste niveau van vakmanschap.  doet het met de nieuwe Chanel no.1-collectie en verduurzaamt tegelijkertijd de verpakking. Voor Chanel no. 1 werden de allerbeste natuurlijke actieve ingrediënten van de rode camelia gebruikt en verwerkt in het lab door de beste wetenschappers die Chanel in huis heeft. De collectie van zes producten zit verpakt in luxe flacons en potjes van gerecycled plastic. De doppen zijn voor 90% biologisch afbreekbaar. En ja, Chanel no. 1 heeft ook refills, de toekomst van duurzamere luxe cosmetica.

CHANEL Nº1
CHANEL Nº1
Dior Addict Lipstick - RougeDior - Matte Balm Favorite Recharge
Dior Addict

Een betere BEAUTYPLANEET

Ook Dior heeft niet stilgezeten. Het huis blies de parfumregio van Grasse nieuw leven in om zo duurzamere parfums te kunnen maken. Acht van de eigen tuinen die Dior bezit in Frankrijk leveren de plantaardige ingrediënten voor huidverzorging, zeven ervan zijn helemaal biologisch. De make-up- en verzorgingsproducten van Dior kunnen nu daarom gemaakt zijn van 91 tot 97% ingrediënten van natuurlijke origine: een prestatie! Navullen is al langer mogelijk bij Dior, maar ook wie verslaafd is aan Dior Addict Lipstick hoeft vanaf nu alleen nog maar een refill te kopen. LVMH, de groep waar Dior toe behoort, heeft nog veel meer ambitieuze plannen voor een betere beautyplaneet. Het beschermt vele duizenden hectares landbouwgrond om zo de biodiversiteit te ondersteunen. Vanaf 2026 wil de groep geen nieuw geproduceerd plastic meer gebruiken.

VUL mij weer!

Refills zijn belangrijk omdat ze een enorme besparing van materiaal betekenen en voor minder afval zorgen. ShiseidoShiseido De geschiedenis en traditie van Shiseido worden gekenmerkt door een lange reeks innovaties en primeurs die herhaaldelijk nieuwe normen hebben gesteld en waarvan de effecten zich hebben doen voelen in de hele schoonheidsindustrie. 150 jaar later is onze toewijding aan innovatie nog even sterk als altijd. Vanuit Japan streven we ernaar grenzen te overschrijden en verder te gaan dan de cosmeticabranche om Beauty Innovations te realiseren door unieke producten te creëren, nieuwe waarden te leveren en actief bij te dragen aan het geluk van onze klanten over de hele wereld door middel van schoonheid. maakt daarom navullingen voor de Essential Energy-producten. Estée Lauder heeft een refill voor de Revitalizing Supreme+ Moisturizers die vanaf nu verpakt worden in glas, dat beter recyclebaar is. Estée Lauder is ook goed bezig op het gebied van ingrediënten: van de nieuwe Pure Color Revitalizing Crystal Balms is 92% van de formule natuurlijk. Vind je een refill misschien nog wat onwennig? Weet dan dat je er je ecologische voetafdruk enorm mee verkleint, en dat siert je.

Mugler - Alien Goddess 60ml
Mugler – Alien Goddess 60ml

MUZE van het milieu

Ook geuren zijn tegenwoordig navulbaar. Neem de nieuwe Alien Goddess van Thierry MuglerThierry Mugler Straal onder de Mugler ster en laat u inspireren om te worden wie u wilt zijn. MUGLER geeft vorm aan dromen. De creatieve visie van MUGLER weerspiegelt haar unieke kijk op de wereld, die codes ondermijnt en normen uitdaagt.. Een sensuele geur die bol staat van vrouwelijkheid dankzij bergamotessence, vanillebourbon uit Madagaskar en Indiase jasmijn. Alles milieuvriendelijk geoogst en verwerkt. Navullen is nu ook mogelijk bij deze goddess der geuren. Voor elke flacon bestaat een 100 ml refill, zodat het fraaie goudkleurige origineel waarin je jouw signature-geur kocht voor altijd zal meegaan.

Nina is VEGAN geworden!

Nina RicciNina Ricci Nina Ricci is al jaar en dag een gevestigde waarde in de parfumerie dankzij iconische geuren zoals L’Air du Temps, het perfecte voorbeeld van de tijdloosheid van Nina Ricci. Nina Ricci gelooft in de waarachtige schoonheid van zelfstandige vrouwen en de krachtige charmes van hun emoties. Maar ook de nieuwe parfums van Les Belles de Nina zetten dit verhaal voort om de essentie van vrouwen en hun diepste verlangens te vatten. Een Eau de Parfum, Eau de Toilette of cadeauset van Nina Ricci bevat altijd een speelsheid zonder gelijke. geeft het complete gamma een facelift door alle producten volledig vegan en clean te maken. Zitten er dan dierlijke stoffen in parfums? Ja, dat kan: bijvoorbeeld bijenwas, om de vloeistof te laten indikken. Wie veganistisch leeft, wil dat liever niet. De geuren van Nina worden eco-conscious, verpakt in dito flacons en verpakkingen, en er komen navullingen, te beginnen met de Nina Classic-collectie. En dat zijn nog maar de eerste stappen om dit befaamde beautyhuis modern en future proof te maken. Hooray!