Hoe krijg ik mijn benen op hun mooist?

Benen, of ze nu lang, dun, dik, recht of rond zijn, worden altijd mooier van een tintje.

Natuurlijk kun je je benen geduldig laten bruinen in de zon met de hulp van een tan-activator (bijvoorbeeld uit de Lancaster SUN 365 Self Tan-lijn) maar wie een heel lichte huid heeft en morgen dat leuke jurkje aan wil kan beter een zelfbruiner inzetten. Er zijn heerlijk veel zelfbruiners voor thuis: spuitbussen, lotions, doekjes, olie, mousse, jelly – voor elk wat wils. Lotions die het kleurtje geleidelijk opbouwen zijn erg fijn voor beginners.

Let op: ga nooit aan de slag met zelfbruiner vlak voordat je de deur uit moet. Plan het in zodat je er ruim de tijd voor hebt. 

Stap één, voor het zelfbruinen begint, is altijd scrubben, zodat dode huidcellen het zelfbruinproces niet verknallen. Een gladde huid bruint ook in de zon mooier en egaler. Als je met een spuitbus aan de slag gaat, moet je snel zijn met het uitwerken, liefst met een speciale handschoen voor zelfbruining. Bij een zelfbruinolie of -mousse begin je met een dun laagje. Breng op handen en voeten de zelfbruiner aan met een watje. 

Voor alle producten geldt: kies een kleur die aansluit bij je teint zodat het contrast niet te groot is en eventuele aanbrengfoutjes niet heel erg opvallen. Neem bijvoorbeeld de allerlichtste tint. Werk het product na het aanbrengen even goed uit met een pantysokje om je hand, dan zijn strepen of vlekken echt uitgesloten.

Goede zelfbruiners, zoals de Lancaster Instant Self Tanning Jelly, geven niet af op je kleren, lakens en handdoeken maar laat je wel beter eerst goed drogen. Hou je benen na het zelfbruinen mooi glanzend en gehydrateerd met een verstevigende bodycrème (bijvoorbeeld de Body Firming Crème Lift-Fermeté van Clarins).

Je benen zijn klaar voor showtime!

Tip: was onmiddellijk na het aanbrengen van de selftanner grondig je handen met water en zeep.

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!