SAGA VAN DE MERKEN

Clarins, A family affair

Clarins, A family affair
Clarins - Jacques Courtin

Hoe begon het? 

Jaques Courtin besefte al vroeg dat vrouwen zich mooier en gelukkiger wilden voelen. Tijdens zijn opleiding geneeskunde merkte Jaques Courtin dat vrouwelijke patiënten gelukkiger waren wanneer ze hun eigen verzorgingsproducten meebrachten naar het ziekenhuis. Hij geloofde dat gelukkig zijn onlosmakelijk verbonden was met schoonheid. Een inzicht in selfcare avant la lettre, als het ware, dat goud waard bleek in combinatie met zijn medische achtergrond.  

Parijs 1954

In 1954 opende hij een schoonheidsinstituut in Parijs, waar hij massages en huidbehandelingen gaf met zelf gemaakte verzorgingsproducten. Hij ontwikkelde massagetechnieken die zijn producten nog efficiënter maakten. Hij kreeg heel wat fans, waaronder verschillende Franse sterren. Begin jaren 80 was Clarins het best verkochte luxeverzorgingsmerk in Frankrijk, een decennium later dat van Europa. Na zijn dood in 2007 namen zijn zonen Christian en Olivier het bedrijf over.  

Wat maakt Clarins  zo anders? 

Clarins is een pionier in plantencosmetica en natuurlijke ingrediënten. Het merk werkt met een 200tal plantenextracten, die allemaal gekozen zijn voor hun werkzaamheid en geoogst met respect voor het milieu. Al sinds de vroege jaren 90 zet Clarins zich actief in om de biodiversiteit te helpen beschermen in de Franse Alpen. Daar heeft het overigens een eigen domein waar enkele planten in het wild worden gekweekt. Maar het is vooral een soort openluchtlabo waar het merk planten bestudeerd en exeperimenteert. Ook in andere gebieden in steunt Clarins lokale initiatieven in Europa, Azië en Zuid-Amerika. Ook op ethisch vlak is het behoorlijk vooruitstrevend: het was het eerste Franse merk dat dierenproeven al in 1987 afzwoer en ook fairtrade principes zijn niet nieuw.   

Fun fact?

Jacques Courtin ontleende de naam voor zijn merk van een personage dat hij tijdens een schooltoneel als kind speelde. Het werd zijn geluksbrenger, dus noemde hij het bedrijf Clarins. Uiteindelijk voegde hij het officieel toe aan zijn eigen naam. Ook zijn kinderen en kleinkinderen dragen de dubbele naam. 

De bestsellers? 

Hand & Nail treatment cream, Tonic Body Treatment Oil, het Double Serum

Laat je adviseren over deze producten door jouw Enjoy Beauty parfumerie

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!