Willow Smith

Ze heeft meer aandacht voor zelfzorg dan huidverzorging, maar geuren vindt Willow Smith wél leuk. Met haar engelachtige, moderne gezicht is ze de geknipte ambassadrice van Mugler’s Alien Goddess.

 

De schaduwkant van opgroeien in een beroemd gezin

Willow Smith (31/10/2000) wordt geboren in Los Angeles, als de dochter van acteur Will Smith en actrice en muzikante Jada Pinkett. De liefde voor muziek én acteren krijgt ze met de paplepel mee. Ook haar broer Jaden Smith en haar halfbroer Willard zijn eveneens acteur en actief in muziek. Het trio zijn jeugdambassadeurs voor Project Zambi, dat weeskinderen in Zambia als gevolge van aids ondersteunt.

Opgroeien in een bekend gezin is een zwaard dat aan twee kanten snijdt, merkt Willow al vroeg. Via het netwerk van haar vader krijgt ze alle kansen, zijn bedrijf neemt haar management op. Ze is tien wanneer ze haar eerste hit scoort. ‘Whip My Hair’ wordt overal gespeeld en ze mag zelfs mee op tour in het voorprogramma van Justin Bieber. Maar ze is het beu. Haar vader neemt haar echter niet serieus en laat haar verder optreden. Uit protest scheert ze haar kenmerkende vlechten, waar de song over ging, af. Later zou ze nog een paar keer de tondeuse vastnemen, maar dan meer als een beauty statement.

Van kindster tot creatief multitalent

Willow Smith maakte haar acteerdebuut toen ze amper zeven was. Samen met haar vader speelde ze in ‘I Am Legend’ (2007). Daarna volgde Kit Kittredge: An American Girl (2008) en de voice over van het kleine nijlpaard Gloria in Madagascar: Escape 2 Africa (waar haar moeder de stem was van het grote nijlpaard).

Op haar tiende bracht ze haar eerste single uit, Whip My Hair. Dat haalde platinum en de 11e plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100. In de Britse hitlijsten haalde het zelfs de tweede plaats. De video kreeg een nominatie als Video van het Jaar op de BET Awards het jaar erop. Ze tekende bij het platenlabel van Jay-Z, die haar onder zijn hoede nam. Het jaar erop bracht ze de single ‘21st century Girl’ uit, die ze in primeur op de Oprah Winfrey Show bracht. Op haar eerste album, Ardipithecus, was het wachten tot 2015. Met ‘Wait A Minute’ haalde ze dubbel platinum. Andere albums volgden in 2017 (‘The 1st’) en 2019 (‘Willow’).

Maar Willow heeft nog veel meer in haar mars. In 2018 presenteert ze, samen met haar moeder en grootmoeder, de Facebook Watch talk show ‘Red Table Talk. Daarin uit ze zich als biseksueel en fan van polyamoureuze relaties. Ook als talkshow host valt ze in de prijzen, met twee nominaties voor de NAACP Image Awards en 2 Daytime Emmy Awards.

Op muziekvlak begint ze samen te werken met grote namen als Tyler Cole, Travis Barker, Avril Lavigne, … Ook buiten het muziekmilieu krijgt ze erkenning. In 2021 noemt Time Magazine haar als een van de ‘100 Meest Invloedrijke Mensen In De Wereld’, het jaar erop haalde ze de Forbes 30 Under 30 lijst.

Een uitstapje als schrijver (Black Shield Maiden) in 2022 gaat haar minder goed af: ze krijgt kritiek  op de Islamofobe en racistische stereotypes in haar roman.

Willow Smith over schoonheid

Dat Willow Smith behoorlijk wat lef heeft, bewees ze al een paar keer door haar haar af te scheren. Wat ze ook doet, het zet haar fantastische jukbeenderen alleen maar meer in de aandacht. Toen ze jong was, was het een daad van verzet, nu is een buzz cut een stijlkeuze. Ze heeft geen schrik om te experimenteren en staat bekend voor haar uiteenlopende looks. Als prototype van haar generatie (Gen Z) is ze erg bezig met zelfzorg, wellness en mentaal welzijn, vertelt ze in een interview met Glamour (1/9/22). “Ik heb een therapeut en begin elke dag met een intentie.” Ze chant haar mantra’s om haar dankbaarheid te oefenen. Ze speelt ook gitaar en doet aan yoga. Zelf ziet ze schoonheid als veel breder dan een puur fysiek gegeven: “Iemand kan een mooi gezicht en lichaam hebben, maar niet aardig zijn of niet wakker liggen van de wereld.”

Aan Harper’s Bazaar (17/7/2021) bekent ze dat ze niet goed is met make-up en er  een erg basic huidverzorgingsroutine op na houdt. “Geuren vind ik wel leuk. Mijn moeder maakte haar eigen parfums door geurende oliën te mengen.”

Het engelengezicht van Willow Smith in Mugler’s Alien Goddess campagne

Haar eerste beautycontract was voor Maison Margiela’s parfum Mutiny, dat creativiteit en onconventionele schoonheid promootte. Helemaal op het lijf geschreven van Willow, die toen dreadlocks had. Haar wisselende haarstijlen (en goede genen) maken van haar een onuitputtelijke bron van inspiratie voor Gen Z.

Sinds 2021 is ze het gezicht van Mugler’s Alien Goddess. Helemaal op haar lijf geschreven, want naar eigen zeggen houdt ze van warme en vrouwelijke bloemengeuren. Ook  de naam sprak haar aan, bekent ze in een interview met online magazine Byrdie (13/07/21). “Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in buitenaardse, kosmische zaken. Voor Mugler is Willow Smith “de aardse belichaming van Alien Goddess, van een nieuw soort vrouwelijkheid dat maatschappelijke en gendernormen uitdaagt.”

Willow Smith poseert voor een parfum

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!