Vital Perfection : de nieuwe ster aan het Shiseido firmament

Het merk Shiseido blijft een unicum in de parfumerie wereld. Met haar 140-jarige geschiedenis is het Japanse merk altijd een bron van creativiteit en innovatie gebleven. En vandaag  geeft het merk met Vital Perfection het antwoord op de vraag van heel wat vrouwen naar schoonheid en ultieme huidverzorging.

Oosterse oorsprong

140 jaar geleden werd Arinobu Fukuhara geboren, zoon van een traditionele Oosterse kruidenarts. Hij studeerde Westerse geneeskunde en farmaceutica en opende de eerste Westerse apotheek in het stijlvolle Ginza-district in Tokio, het kruispunt van Oosterse en Westerse cultuur. Het zou de start worden van een fascinerend avontuur in de cosmetica. De eerste ster aan de Shiseido hemel die Fukuhara ontwikkelde, was Euderimine, een robijnrode, huidverzachtende lotion die ook vandaag nog verkocht wordt. Gaandeweg breidde het cosmetica aanbod zich uit met steeds andere en baanbrekende formules, make-up, parfums;… In 1980 volgde een nieuwe doorbraak toen Shiseido op de Franse markt kwam. Deze ontmoeting tussen Oost en West werd al snel in goede banen geleid door de komst van de Franse art director Serge Lutens. Vandaag horen de cosmetica producten van Shiseido tot de beste en meest gekende ter wereld en zijn ze synoniem van innovatie, comfort en luxe. 

Waarom Vital Perfection?

De consulentes weten het: binnen het rijke gamma aan anti-rimpel en anti-ageing producten biedt Shiseido Essential Energy (hydratatie voor 30+), White Lucent (regelmatige teint voor 30+), Benefiance (anti-rimpel voor 40+) maar ontbrak het nog aan een gamma dat lift, stevigheid en een stralend effect geeft aan de 45+ huid. De slogan “De beste versie van jezelf begint bij jou” is niet willekeurig gekozen voor het nieuwe Vital Perfection gamma want de resultaten spreken voor zich: een zichtbaar gelifte huid in één week, een stevigere en stralender huid in 4 weken (consumententest bij 110 vrouwen). Het nieuwe en complete gamma omvat: Crème Jour Lift Fermeté, Crème Lift Fermeté Enrichie, Crème Jour Lift Fermeté SPFSPF Sun Protection Factor of beschermingsfactor, gewoonlijk afgekort tot SPF, is een maat voor de doeltreffendheid van zonnebrandcrèmes en -lotions bij het tegenhouden van UV-B-straling, die verantwoordelijk is voor het verbranden van de huid bij blootstelling aan zonlicht. De SPF-aanduiding heeft enkel betrekking op de doeltreffendheid van de ultravioletfilter in de zonnebrandcrème voor UV-B-straling, niet voor UV-A-straling. SPF is een relatieve maat, die aangeeft hoeveel keer zo lang iemand die beschermd is mét zonnebrandcrème, in de zon kan blijven als iemand zonder bescherming, vooraleer er zonnebrand optreedt. In de praktijk hangt de tijd die men in de zon kan verblijven zonder te verbranden niet alleen af van de SPF van de zonnebrandcrème, maar ook van andere factoren zoals het huidtype, de hoeveelheid zonnebrandcrème die men gebruikt, de activiteiten die men doet enzovoort. 30, Emulsion Jour Lift Fermeté SPF30 en Soin Nuit Intensif Fermeté.

Nieuwe technologie

Bij de ontwikkeling van Vital Perfection deed Shiseido twee belangrijke ontdekkingen. Kennis die de consulenten op een begrijpelijke manier kunnen overdragen naar de klant. De eerste in de cellulaire wetenschap, de tweede in de neurowetenschap. De autofagie in de cellulaire wetenschap betekent dat cellen door veroudering niet goed meer in staat zijn om afvalstoffen te legen en het vermogen van de fibroblasten om collageen te produceren, vertraagt. Shiseido heeft een nieuw complex gevonden dat de nodige energie geeft om de autofagie te activeren waardoor de fibroblasten hun productie verhogen en dat in Vital Perfection ingebouwd. De tweede ontdekking in de neurowetenschap  is dat de zenuwvezels in de huid door veroudering achteruit gaan maar Shiseido heeft een manier gevonden om te werken op het vermogen van de zenuwcellen om informatie rechtstreeks aan de huidcellen door te geven. Dankzij de TruStructiv technologie in Vital Perfection kan een deel van de dermis zo hersteld worden. De Vital Perfection producten bevatten saffloer extract, extract van Bulgaarse roos, rozemarijn en een botanisch Odoriko extract. 

Waarom Shiseido? 

Consulenten zijn dol op het Japanse raffinement van Shiseido en waarderen vooral de:

  • Doeltreffende werking
  • Aangename texturen
  • Prachtige verpakkingen
  • Klanten blijven trouw aan het merk

Hoe verkoop je het? 

Ondanks de prachtige eigenschappen van een nieuw gamma binnen het Shiseido universum, blijft het adagio, dat de klant als ze over de drempel van de parfumerie is gestapt, overtuigd moet worden met doorslaggevende argumenten. Hoe pak je dat als consulente aan? Shiseido heeft daarvoor een verkoopargumentarium voor de parfumerie ontwikkeld, dat heel boeiend is om te volgen. Eerst en vooral: wie is het doelpubliek? Als gedreven consulente wil je weten wie je klant is, welke problemen ze heeft en hoe het product dat je wilt aanraden, haar kan helpen. Aan de hand van een aantal levensvragen in de verkooptraining van de consulente wordt duidelijk hoe de vrouw van boven de 45 in het leven staat en hoe ze haar lichaam en huid ervaart. Want de vrouw van boven de 45 wil ervaren worden als: energiek, elegant, proactief, zeker van zichzelf, vrouwelijk en dynamisch. Maar droom en werkelijkheid kunnen ver uit elkaar liggen;… Als de klant in de spiegel kijkt en eerlijk erkent dat ondanks het positieve mentale zelfbeeld het tijd is om de huid te liften, te verstevigen en te verhelderen, is zij voor de consulente de ideale klant. Dus stel je als beauty raadgeefster de juiste vragen aan die klant over de typische probleempjes die ze met haar huid ervaart. En dan komen verlies aan veerkracht, verslapping, droge huid, bruine vlekken, vermoeidheid en een doffe teint in beeld. Vraag haar ook wat ze van een crème verwacht. Wil ze een product dat lift, verstevigt en een stralende huid geeft, dan is Vital Perfection het gedroomde antwoord. Wat verwacht de klant nog meer? Dat ze door het gebruik van het product aan zelfvertrouwen wint, resultaten ziet, dat het aangenaam is in het gebruik (textuur, parfum;…). Met Vital Perfection heeft Shiseido vrouwen boven de 45 een krachtig wapen in handen gegeven om hun huid te herstellen en de consulenten om klanten te binden aan de parfumerie en aan Shiseido.

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!