Sydney Sweeney: de aanhouder wint

Het succes van Sydney Sweeney komt niet uit het niets. Dankzij hard werken en niet opgeven staat ze tegenwoordig bekend als een veelzijdige actrice die blijft verrassen. De perfecte ambassadrice voor Armani’s make-up en parfum My Way.

 

 

Wie is Sydney Sweeney?

Sydney Sweeney werd geboren in Washington (97), als dochter van een advocate, haar vader werkte in de horeca. Sweeney groeide op op het platteland in Idaho, vlakbij Washington. Het gezin woonde in een huis aan een meer, waar haar familie al vijf generaties lang woonde. Ze speelde meestal buiten, met haar jongere broer. Als kind was ze erg sportief: ze speelde voetbal, baseball, skiën en wakeboarden. Daarnaast was ze een goede studente, met een voorliefde voor talen.

Wanneer ze 14 is, verhuist het gezin naar Los Angeles, om haar acteerambitie alle kansen te geven. Het leven in Los Angeles is enorm duur. Sydney werkt als babysitter en poesthulp om mee te helpen de rekeningen te betalen. Maar dat volstaat niet: haar ouders moeten het familiehuis aan het meer verkopen, gaan uiteindelijk failliet en scheiden. Jaren later, wanneer Sydney eindelijk goed geld begint te verdienen, koopt ze het huis aan het meer onmiddellijk terug.

De acteercarrière van Sydney Sweeney: een kwestie van geduld en doorzettingsvermogen

Niets wees er op dat ze in de wieg was gelegd als actrice. Haar interesse in acteren werd gewekt toen ze op haar twaalfde figureerde in een low budget zombiefilm die in de buurt werd opgenomen. Haar ouders waren niet echt fan van het idee, maar ze wist hen te overtuigen door een business plan op te stellen. Wanneer het gezin naar Los Angeles verhuist, doet ze onafgebroken audities. Dat leverde kleine rolletjes op in bekende TV-shows zoals 90210, Criminal Minds, Grey’s Anatomy en Pretty Little Liars.

Maar het duurde nog jaren voor Sweeney echt de aandacht zou trekken. Dat gebeurde in 2018, toen ze al 21 was, met rollen in TV-series als Everything Sucks (Netflix), The Handmaid’s Tale en Sharp Objects. Maar haar grote doorbraak kwam er dankzij de dramaserie Euphoria (2019). Daar speelt ze met verve de promiscue tiener Cassie. Het leverde haar een nominatie voor de Emmy Awards op en internationale aandacht.

Dat haar succes geen toevalstreffer was, bewees ze met haar rol als verwende tiener in The White Lotus (2021), die haar opnieuw een Emmy nominatie oplevert én een plekje op de Time 100 Next list van 2022. Met haar rollen in de thrillers Reality (2023) en Americana (2023) bewijst ze dat  ze ook het zwaardere werk aankan. Op de planning staan verder nog superhero film Madame Web, de romantische comedy Anyone But You en de psychologische horrorfilm Immaculate.

Wat je nog niet wist over Sydney Sweeney

De ambitie van Sydney Sweeney is groot. Ze was amper 23 toen ze haar eigen productiehuis oprichtte, Fifty Fifty Films. Een van haar eerste coproducties was de romantische comedy Anyone But You (2023). Ook in Immaculate speelt ze mee, naast Julianne Moore. Naar verluid werkt ze ook aan een remake van de erotische science fiction film Barbarella.

Maar haar wereld is groter dan de filmindustrie. Liefst van al gaat ze sporten en wandelen, samen met haar adoptiehond Tank. Sinds ze zoveel moet reizen en daardoor geen teamsporten meer kan doen, heeft ze Martial Arts ontdekt. Een andere ongewone hobby is vintage auto’s herstellen. Ze heeft zelfs een TikTok account, @SydsGarage, waar ze filmpjes toont over hoe ze sleutelt aan oude auto’s.

De beauty rituelen van Sydney Sweeney

Als tiener worstelde ze met een gevoelige huid én werd ze geplaagd door acné. Pas op haar negentiende ontdekte ze wat haar huid echt nodig had en vond ze een verzorgingsroutine die werkte voor haar. In een interview met Women’s Health (19/05/2023) vertelt ze over haar verzorgingsroutine. “Ik gebruik een oliereiniger (van Laneige, het Koreaanse beautymerk waarvan ze de ambassadrice is) om mijn make-up af te nemen.” De laatste resten mascara en eyeliner neemt ze weg met Vaseline, dat ze ook gebruikt als oogcrème. Om haar acné onder controle te houden gebruikt ze wekelijks een peeling. Een hydraterend serum (Laneige Water Bank Blue Hyaluronic Serum) werkt ze in met een LED en microstroomtool (Solawave) om ontstekingen te verminderen en puistjes te behandelen. Sweeney is een fan van beauty tools, ontdekken we in een interview met Allure (19/04/2022): zo gebruikt ze ook graag Ice rollers om alle wallen en pafferigheid weg te rollen. Daarna volgen de moisturizer van dezelfde lijn en het beruchte Sleep Mask voor ’s avonds, UV-bescherming ’s ochtends.

Haar rol in Euphoria hielp haar om zich te durven uitdrukken met make-up, bekent ze aan Vogue.com (04/03/2022). “Ik besefte toen dat je eigenlijk weinig fout kan doen. Natuurlijk moet je de juiste kleuren kiezen en ze mooi blenden, maar verder kan alles.” Doorgaans is haar make-up eerder eenvoudig: concealer, blush en eventueel wat contouring. Als ze uitgaat doet ze standaard een smokey eyeliner.

De campagne: het gezicht van Gorgio Armani’s My Way parfum en make-up

Sinds 2023 is Sydney Sweeney het gezicht van Armani’ parfum My Way én een van de gezichten voor zijn make-up lijn. Naar verluid was Giorgio Armani geïntrigeerd door haar energieke, verfrissende uitstraling en haar open, oprechte glimlach. “Ze is niet alleen talentvol maar straalt ook een bepaalde vastberadenheid uit, en is één van de meest veelzijdige, veelgevraagde jonge acteurs van dit moment. Dit alles maakt haar de perfecte belichaming voor de spirit van My Way: een vrijgevochten en fundamenteel idee van vrouwelijkheid”, aldus Giorgio Armani. My Way is een witte bloemengeur met houttoetsen, vanille en witte muskus. Hij bestaat in verschillende concentraties: als eau de parfum, eau de parfum intense en parfum.

Sydney Sweeney

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!