SAGA VAN DE MERKEN

Giorgio Armani: verfijnde geurbeleving uit Italië

Home » Giorgio Armani: verfijnde geurbeleving uit Italië

Start en evolutie van het merk Giorgio Armani 

Sinds de oprichting in 1975 in Milaan, Italië, wist Giorgio Armani mode en luxe naar een ongekend niveau te brengen.

Giorgio Armani hield zijn Italiaanse erfgoed decennialang op de rails door inspiratie te putten uit de culturele wortels van het land. Het is die authenticiteit die de lange staat van dienst van het merk verklaart en ervoor gezorgd heeft dat we zijn naam meteen associëren met de modewereld.

In plaats van op zijn lauweren te rusten, is Armani mee geëvolueerd met de normen van de moderne samenleving. Op die manier wist de ontwerper de wereld te veroveren en een wereldimperium van elegantie uit te bouwen. Elke collectie of creatie toont de link tussen traditie en moderniteit. Het resultaat zijn unieke en tijdloze stukken die fans van zijn elegante stijl over de hele wereld kunnen bekoren.

Waarom kiezen voor Giorgio Armani?

Wat in de wereld van Giorgio Armani Perfumes opvalt is de subtiele mix van traditioneel erfgoed en innovatieve durf.

Elke geur wordt met de grootste zorg samengesteld en geeft de symbiose weer tussen klassieke verfijning en hedendaags avant-gardisme.

De parfums Giorgio Armani tonen een delicaat evenwicht tussen Italiaanse traditie  – met unieke grondstoffen en artisanale knowhow – en creatieve durf die de gevestigde normen uitdaagt.

Elke flesje bevat de essentie van deze dualiteit en biedt een geurbeleving die zowel geschiedenis ademt als naar de toekomst kijkt.

Giorgio Armani vormt het raakpunt van de kunst van het parfumeren en de ziel van de Italiaanse mode. Elke geur neemt je mee op een zintuiglijke reis, langs de tijdloze elegantie van het huis Giorgio Armani.

Anekdotes en mijlpalen

De geschiedenis van de geuren van Giorgio Armani zit vol fascinerende anekdotes. Sinds 1982 draagt het prestigieuze parfumassortiment het intussen iconische GA-logo. Dit groeide uit tot een wereldwijd erkend symbool van olfactorische perfectie.

Meer recent vond het merk zichzelf opnieuw uit, onder de creatieve leiding van Giorgio Armani zelf. Een gedurfde zet die de status als hedendaags stijlicoon bevestigt, ook op het vlak van parfumerie. Elke geur is het bewijs van Armani’s onafgebroken toewijding aan innovatie en tijdloze elegantie, waarbij de moderne tijdgeest altijd een vleugje verfijning meekrijgt.

De muzen van Giorgio Armani

Met een tijdloos gevoel voor elegantie, koos Giorgio Armani voor muzen die de verfijnde esthetiek van zijn merk perfect weergeven.

Oscarwinnares en iconisch Armani-gezicht Cate Blanchett vertegenwoordigde al verschillende geuren, waaronder Sì, de geur voor de moderne, zelfbewuste vrouwelijk.

Ook Kate Moss leende haar beroemde gezicht aan het merk, meer bepaald aan Acqua di Gioia, een parfum de verfrissende Mediterranée oproept. Beyoncé schittert dan weer als muze voor Emporio Armani Diamonds.

De wereldberoemde ster voegt een vleugje hedendaagse glamour toe aan de parfumlijn.

De must-haves van Giorgio Armani

De parfumlijn van Giorgio Armani was vanaf het begin een onmiskenbaar succes. Door de jaren heen eiste het merk een belangrijke plaats op tussen de internationale klassiekers met creaties als Armani Code, Acqua di Giò, Acqua di Gioia, Si en Emporio Armani.

Er kwamen talrijke variaties op deze parfums en bij elke nieuwe lancering gaan de verkoopcijfers de hoogte in. Het huis biedt dan ook originele geuren voor zowel mannen als vrouwen.

Giorgio Armani toonde zich van z’n meest innovatieve kant door het lanceren van uniseksparfums, waarmee hij aantoont dat hij buiten de lijntjes durft te kleuren.

Laat je adviseren over Giorgio Armani producten door jouw Enjoy Beauty parfumerie

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!