Nicholas Hoult, veelzijdigheid troef

Wie is Nicholas Hoult?

De Britse acteur groeide uit van kindster tot een veelzijdige multitalent met een indrukwekkend filmografie dat hem tot een van Hollywood’s meest beloftevolle rijzende sterren maakt. En de geknipte ambassadeur van Biotherm.

Een bloeiende carrière, van acteur tot filmproducent

Nicholas Hoult (7/12/1989) groeit op in een artistiek aangelegd gezin in Wokingham, Berkshire, waar alle kinderen acteren. Zijn moeder was pianolerares en hij is de achterneef van Dame Anna Neagle, een gekende actrice uit de jaren 30 en 40. Hoult maakte zijn filmdebuut toen hij amper 7 was en brak internationaal door op zijn twaalfde, met zijn tweede film About a Boy, waarmee hij meteen in de prijzen viel. Als tiener valt hij op in het Britse TV drama Skins. De Amerikaanse modeontwerper Tom Ford merkt hem op en lokt hem naar Hollywood om in diens regiedebuut A single Man (2009) te spelen, met grote sterren als Julianne Moore en Colin Firth. Vanaf dan ontpopt hij zich als een veelzijdig acteur, die met hetzelfde gemak actiefilms (Clash of the Titans, X-Men, Mad Max), drama (Equals, Collide), historische kostuumfilms (The Favourite, The Great) als thrillers (Those Who Wish Me Dead, The Menu). Zijn vertolking van de Russische keizer Peter De Grote in The Great leverde Hoult maar liefst acht nominaties op. Zijn persoonlijke smaak in films is minstens even eclectisch: No Country for Old Men, Being There, The Mask, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Pig, Another Round en The Worst Person in the World noemt hij als zijn favoriete films.

Hoult’s meest recente film was Renfield, een komische actiefilm, waarin hij de assistent van Graaf Dracula (Nicolas Cage) speelt. Maar zijn meest uitdagende rol was The Beast in de X-Men films, bekent hij in een interview. “Ik vond het fysiek en mentaal zwaar om de prothese van The Beast te dragen. Het was een ongelooflijk make-upteam dat voor me zorgde, maar uiteindelijk was het warm en claustrofobisch om lange tijd in te zitten.”

Maar Hoult’s talenten en interesses reiken verder dan op het witte scherm schitteren. Hij  richtte onlangs zijn eigen productiemaatschappij Dead Duck Films op ern werkt momenteel aan een eerste tv-serie, waarin hij ook de hoofdrol zal spelen.

Een goed afgeschermd privéleven

Over zijn privéleven is Hoult altijd erg gesloten geweest, maar toch heeft hij enkele bekende actrices gedated. Jennifer Lawrence ontmoette hij op de set van X-Men: First Class in 2010 en naar verluid (maar nooit officieel bevestigd) heeft hij ook een romance gehad met Kristen Stewart tijdens de opnames van Equals in 2016. Een jaar later ontmoette hij zijn huidige vriendin, model Bryana Holly, waarmee hij een dochter heeft.

Duizend-en-een hobby’s

Zijn dagen zijn behoorlijk gevuld. Ondanks lange dagen op de set, probeert hij tijd vrij te maken om met zijn gezin door te brengen en te sporten, waardoor hij zich energieker voelt. Ontspannen doet hij met een koffie, wat lezen of bijpraten met een vriend. Of door een van zijn vele hobby’s uit te oefenen. “Ik surf graag, boks al een tijdje en ben onlangs begonnen met jiujitsu. Motorsport is een geweldige focus en haast een soort meditatiemoment. Basketbal is een leuke teamsport waar ik echt van geniet. Sinds de opnames van The Menu, ben ik echt geïnteresseerd geraakt in eten. Dus ik vind het leuk om goede restaurants te ontdekken en nieuwe recepten uit te proberen.”

De geknipte Biotherm ambassadeur

Zijn succesvolle acteercarrière en knappe uiterlijk maken van Nicholas Hoult een perfecte ambassadeur, waar veel merken van dromen. Biotherm wist hem in maart 2022 aan zich te binden. Het feit dat het merk zich inzet om de oceanen te beschermen, trok hem aan, bekent hij in een interview. “Biotherm is een merk dat zich inzet voor een betere toekomst voor onze oceanen. Ik bewonder het werk dat ze hebben gedaan met hun verschillende partners – Tara Ocean Foundation, Surfrider Foundation Europe, Mission Blue en het Oceanografisch Instituut van Monaco – om de oceaan te beschermen. Dat is een zaak waar ik echt achter kan staan en het voelt goed om een merk te vertegenwoordigen dat echt probeert om een positieve impact te hebben.”  Voor hem is het vanzelfsprekend dat hij zijn stem of invloed op een positieve manier moet gebruiken. “Iedereen heeft een druk leven en veel aan zijn hoofd, maar soms kunnen kleine veranderingen al een groot verschil maken. Biotherm maakt een aantal van die kleine veranderingen gemakkelijk(er), wat een groot effect heeft.”

Liefde voor de zee

Als surfer en duiker voelt hij een grote band met de zee. “Tijd in en rond de oceaan doorbrengen voelt helend voor me, het is een geweldige reset en manier om terug te keren naar de natuur en te ontsnappen aan het alledaagse leven. Ik surf graag en mijn eerste duikervaring, in de zee bij het Filipijnse eiland El Nido was een ongelooflijke ervaring. Door het milieu te beschermen kunnen we de toekomst verzekeren voor alle levende wezens op aarde. Als we allemaal een bewuste inspanning doen, kunnen we de huidige situatie een stuk verbeteren. Dat is een van de redenen waarom ik heb besloten om met Biotherm samen te werken, om dit thema onder de aandacht te brengen.”

Zijn huidverzorgingsroutine

Zelf heeft hij sinds zijn tienerjaren een vaste huidverzorgingsroutine, die bestaat uit een serum en vochtinbrengende crème. Ook zonnebrandcrème is een vast onderdeel van zijn dagelijkse verzorging. Maar zijn favoriete Biotherm product is Force Supreme Blue Serum. “Het maakt mijn huid gladder en stralender. Het helpt mijn huid herstellen wanneer ik prothetische make-up op de set moet dragen. Ik vind het ook geweldig dat de formule en verpakking van Force Supreme Blue Serum zo ontwikkeld zijn, dat ze de ecologische voetafdruk van het product en de impact op het water- en zeeleven verminderen.”

Huidverzorging is  voor hem een evidentie: “Ik vind het net zo belangrijk als goed eten en sporten. Mensen realiseren zich niet dat je huid een orgaan is, net als je hart of je longen. De verzorging ervan gaat veel verder dan schoonheid en er goed uitzien: het is een noodzakelijk onderdeel van een gezond leven. Gezond leven is steeds belangrijker voor me geworden, dus ik let heel goed op wat ik eet en wat ik op mijn huid smeer. Als je goed bent voor je lichaam, heb je meer energie, meer vitaliteit en kun je uiteindelijk mentaal en fysiek meer aan.” Hij beschouwt huidverzorging als een vorm van zelfzorg. “Voor mij komt zelfzorg neer op zelfvertrouwen. Als je innerlijke schoonheid synchroon is met je uiterlijke schoonheid, is er zelfacceptatie.”

De campagne

Nicholas Hoult is het gezicht van Biotherm Homme Force Supreme Blue Serum, een anti-aging serum dat zichtbare huidverouderingstekenenen corrigeert, dankzij Blauwe Algen extract en Proretinol voor een gerevitaliseerde en gevoede huid. Het nieuwe Force Supreme Blue Serum is een mooi voorbeeld van de ‘Blue Beauty’ filosofie, want ontwikkeld met respect voor het water,- en zeeleven. De formule is voor 92% biologisch afbreekbaar, met 91% ingrediënten van natuurlijke oorsprong en 78% hernieuwbare ingrediënten. De flacon bestaat voor 18% uit gerecycled glas, de verpakking van FSC-gecertificeerd karton is 100% recyclebaar, en speciaal ontwikkeld zonder cellofaan om plastic afval te beperken.

Een man en een vrouw in bed voor Armani

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!