SAGA VAN DE MERKEN

Biotherm: de schoonheid van water

Home » Biotherm: de schoonheid van water
Biotherm life plankton

Start en evolutie van het merk Biotherm

Biotherm is een Frans merk, opgericht in 1952. Het is gespecialiseerd in cosmetische huidverzorging en is vandaag eigendom van Sofamo Biotherm, een bedrijf in Monaco en onderdeel van de L’Oréal groep.

De geschiedenis van Biotherm gaat terug tot de jaren 1940 toen Dr. Jos Jullien, uit Joyeuse in de Ardèche, een unieke stof ontdekte aan het oppervlak van het bronwater van Molitg-les-Bains. De substantie, bestaand uit thermaal plankton, werd het middelpunt van hun onderzoek. In samenwerking met Jeanine Marissal verwerkten ze de stof in een innovatieve verzorgingsformule. Zo werd in 1952 Biotherm opgericht, op initiatief van Adrien Barthélémy, eigenaar van de bronnen van Molitg-les-Bains. De beautyproducten van Biotherm breidden zich snel uit en veroverden vanuit Frankrijk een groot deel van de Noord-Amerikaanse markt.

Biotherm Blue Pro Retinol Multi-correct cream

Biotherm: voor mannen en vrouwen

Sinds 2012 legt Biotherm zich toe op het beschermen van de oceanen via het programma Water Lovers. Die toewijding wordt versterkt door de productie van verzorgingsproducten die natuurlijk en krachtig zijn, en tegelijk de ecosystemen in zee respecteren.

Biotherm vertrouwt hiervoor op Blue Bioscience, een vernieuwende technologie die natuur en wetenschap harmonieus laat samengaan. Ze versterkt de unieke kracht van de natuur om er veilige en duurzame huidverzorging mee te maken en intussen de kostbare hulpbronnen van de planeet te beschermen.

De kern van Bioterm is het iconische actieve ingrediënt Plankton de Vie™. Dit gepatenteerde 100% natuurlijke ingrediënt is het resultaat van 30 jaar intensief onderzoek. Het zit in alle verzorgingsproducten en weerspiegelt het streven naar authenticiteit en effectiviteit. De verzorgingsproducten van Bioterm presteren niet alleen uitstekend, ze bieden ook een geweldige zintuiglijke ervaring. De frisse smeltzachte texturen, gecombineerd met het ergonomische ontwerp van de duurzame verpakking, brengen tactiel plezier bij elk gebruik.

Biotherm new life plankton elixir

Biotherm: een manier van leven

Biotherm is tevens een baanbrekend merk voor mannencosmetica. Het biedt een compleet assortiment verzorgingsproducten, speciaal ontworpen om aan de behoeften van de man te voldoen.

Maar wat je gender ook is, elke dag je lichaam verzorgen met het complete assortiment van Biotherm – reinigen, scrubben en hydrateren – is een ritueel dat zintuiglijkheid en doeltreffendheid combineert.

Bij Biotherm is elke behandeling een ode aan schoonheid en het behoud van onze planeet. Je huid zal je dankbaar zijn voor de topformules van de hydraterende en anti-agingcrèmes. Vergeet ook de gezichtsserums niet, verrijkt met de bijzondere regenererende kracht van Plankton de Vie™.

De must-haves van Biotherm

Laat je adviseren over Biotherm producten door jouw Enjoy Beauty parfumerie

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!