Je haar verzorgen: 7 slechte gewoontes voor jou op een rijtje

We kennen allemaal de pijn van een te hete stijltang of krultang op ons haar. De rook die dan ontstaat en het sissende geluid geven een goede indicatie, om te merken dat je haar dit niet zo leuk vindt! Gelukkig kunnen we je vertellen dat er manieren zijn om deze slechte gewoontes los te laten en beter voor je haar te gaan zorgen. Maar eerst is het belangrijk om te weten wat deze slechte gewoontes precies zijn voor je haar zodat je ze kan herkennen en ze kan veranderen. In dit artikel leggen we de 7 meest voorkomende slechte gewoontes voor je haar uit zodat jij voor altijd kan voorkomen dat je dit nog bij je haar doet.

Haarelastieken

Haarelastieken zijn slecht voor je haar als ze niet goed gebruikt worden. Als je je haar te strak trekt met een elastiekje, kan het je haar breken of je hoofdhuid beschadigen. Wees voorzichtig met te strakke of te losse elastieken. Vermijd ook het gebruik van elastiekjes op nat haar, want dat kan nog meer schade veroorzaken. Als je een elastiekje op nat haar moet verwijderen, gebruik dan een kam met brede tanden zodat je je haar zo min mogelijk beschadigd. Haarelastiekjes kunnen ook roos veroorzaken als ze niet goed worden schoongemaakt. Maak jouw haarelastiekjes regelmatig schoon en vervang ze vaak om dit probleem te voorkomen.

Nat haar stijlen of krullen met een hete tang

Wat vaak gebeurt maar wat een super slecht idee is, is het stijlen of krullen van je haar terwijl het nat is. Dit komt omdat het je haar ernstig kan beschadigen. Nat haar is kwetsbaarder en vatbaar voor breuk. Je kunt je haar het best aan de lucht laten drogen. Als je toch hitte moet gebruiken op je natte haar, dan is het aan te raden een lage stand te gebruiken en je haar te beschermen met een hitte beschermend product.

Je haar te hard te kammen

Als je niet oppast, kan het te hard kammen van je haar veel schade aanrichten. Het kan leiden tot gespleten haarpunten, breuk en het kan je haar er pluizig uit laten zien. Het kan er ook voor zorgen dat je haar er een ongezond en onverzorgd uiterlijk van krijgt en dat wil je natuurlijk voorkomen. Dus, als je wilt dat je haar er op zijn best uit blijft zien, wees dan voorzichtig met kammen!

Het verwaarlozen van mineralen en vitaminen

Als je niet genoeg mineralen en vitamines binnenkrijgt, kan dat leiden tot haaruitval en andere problemen. Naast voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines en eiwitten die goed zijn voor het haar (zoals spinazie, zalm, eieren of zelfs amandelen), is het mogelijk om een kleine boost te krijgen dankzij voedingssupplementen. Je haar heeft deze voedingsstoffen nodig om sterk en gezond te blijven, dus als je er niet genoeg van binnenkrijgt, kan het gaan uitvallen of er ongezond uitzien. Als je denkt dat je een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen, neem dan contact op met je arts voor een bloedtest. Die kan je helpen uitzoeken wat je moet doen om je waarden op peil te brengen.

Je haar niet knippen

Als je je haar niet regelmatig knipt, kan het er ongezond uit gaan zien. Het kan broos en droog worden, en het kan zelfs gaan uitvallen. Ook kun je last krijgen van gespleten haarpunten. Dus, als je wilt dat jou haar er op zijn best uit blijft zien, moet je het om de paar maanden laten knippen. Anders krijg je uiteindelijk beschadigd, ongezond uitziend haar.

Verkeerde haarproducten

Als je de verkeerde producten voor je haar gebruikt, kan dat veel schade aanrichten. Sommige producten kunnen je haar ontdoen van zijn natuurlijke oliën, wat kan leiden tot droogheid en breuk. Andere kunnen agressieve chemicaliën bevatten die je haar kunnen beschadigen of zelfs doen uitvallen. Dus, als je wilt dat jou haar er op zijn best blijft uitzien, zorg er dan voor dat je producten gebruikt die ontworpen zijn voor jouw specifieke haartype.

Je haar niet beschermen

Als je je haar niet beschermt tegen de zon, wind en andere elementen, kan het beschadigd raken. De zon kan ervoor zorgen dat je haar droog en broos wordt, terwijl de wind je haar kan klitten en breken. Dus als je je haar op zijn best wilt houden, draag dan een hoed of sjaal als je buiten bent, en gebruik een leave-in conditioner of serum om je haar te beschermen tegen de weerselementen.

Haar is een van de belangrijkste aspecten van schoonheid voor zowel mannen als vrouwen. Het omlijst je gezicht en kan je er jonger of ouder, gezonder of zieker doen uitzien. Daarom is het zo belangrijk om goed voor je haar te zorgen door slechte gewoontes te vermijden die het kunnen beschadigen. Dus als je gezond, glanzend haar wilt waardoor je er geweldig uitziet en je geweldig voelt, vermijd dan deze zeven schadelijke gewoonten!

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!