Energie op het werk: behoud je productiviteit door je werkplek te optimaliseren

In ons dagelijkse werk blijken energie en productiviteit onmisbare partners om door de onophoudelijke stroom van taken en verantwoordelijkheden te laveren. Het epicentrum van deze zoektocht ligt in onze werkplek, daar waar een minutieuze inrichting, een slimme organisatie en de integratie van holistische oplossingen samenkomen om een omgeving te creëren die in dienst staat van de doeltreffendheid. Producten uit de parafarmacie met weldadige planten, een symbiose tussen organisatie en ergonomie : elk onderdeel draagt bij tot de optimalisering van onze werkplek voor het behoud van onze vitaliteit.

Een inspirerende werkinrichting

Het ontwerp van onze werkplek ligt niet altijd in onze handen. Als we bijvoorbeeld in een kantoor werken is de inrichting vaak het resultaat van de ideeën van interieurarchitecten. De organisatie daarvan is uitgedacht om rechtstreeks invloed te hebben op onze energie, onze doeltreffendheid, onze concentratie, onze ergonomie en onze productiviteit. Van de keuze van de kleuren tot de blootstelling aan het licht; niets wordt aan het toeval overgelaten.

Keuze van kleuren en decoratie om energie en productiviteit te stimuleren 

De keuze van de kleuren beperkt zich niet uitsluitend tot eenvoudige esthetiek maar wordt een krachtig middel om je motivatie te boosten. Kies voor kleuren die je inspireren en die een sfeer creëren die je concentratie aanwakkert. Blauw voor productiviteit, groen als kalmerende toets of levendige kleuren om je ruimte dynamiek te geven.

De impact van planten en het natuurlijke licht op kantoor

De keuze voor planten in de inrichting van je werkplek gaat veel verder dan alleen decoratie. Deze groene bondgenoten dragen bij tot het zuiveren van de lucht en bevorderen op die manier een gezonder milieu en een mentale helderheid. Zet bijvoorbeeld eenvoudigweg een kleine pot op je bureau. Als je iets meer ruimte hebt, zijn dit een paar voorbeelden van planten die je kunt combineren :

  • Spathiphyllum (Lepelplant), voor een gezuiverd bureau
  • Sansevieria (Vrouwentong), gemakkelijk te onderhouden
  • Ficus elastica (Indische rubberboom), voor een tropische sfeer
  • Pothos (Scindapsus), om op een rek te zetten
  • Aloë Vera om voor het raam te zetten
  • Lucky bamboo (Dracaena sanderiana) voor een bureau met een vleugje zon.

In combinatie met een bron van natuurlijk licht verspreiden ze natuurlijke energie die de creativiteit, concentratie en productiviteit stimuleert. Denken aan de impact van kleuren en aan de aanwezigheid van de natuur op je werkplek kan het gewone veranderen in een inspirerende plek waar positieve energie iets vanzelfsprekends wordt.

Organisatie en ergonomie voor maximale productiviteit en energie

Een goed georganiseerde werkplek en optimale ergonomie spelen een cruciale rol in uw dagdagelijks welzijn. Een perfect ontworpen inrichting verhoogt je energie, je productiviteit en bijgevolg je doeltreffendheid.

Organisatie en productiviteit: ken de trucjes

Concentratie en organisatie gaan vaak samen. Het is moeilijk productief en doeltreffend e blijven als je bureau op een slagveld lijkt. Daarom moet je plek perfect opgeruimd en georganiseerd zijn. Een paar eenvoudige tips:

  1. Bepaal de functionele zones door je werkruimte in te delen
  2. Gebruik verticale organizers en opslag
  3. Voordat je ‘s avonds vertrekt zorgt je voor een “einde van de dag opruiming”
  4. Beperk wat overbodig is.

Ergonomie is essentieel

We kennen vandaag allemaal de impact van de ergonomie op de productiviteit en de concentratie. Hoe kun je super doeltreffendheid zijn als je slecht zit of als je bureau té hoog of té laag is? Kies indien mogelijk voor een ergonomische bureaustoel die voldoende steun geeft aan je ruggengraat. Je voeten moeten de grond raken, mooi plat staan en je knieën moeten een hoek van 90° vormen.

Er zijn vandaag heel wat meubelfabrikanten die ergonomie en design met elkaar combineren. Een ergonomisch bureau, meubilair, computerscherm en muis zorgen ervoor dat je energie kunt sparen en doeltreffender kunt werken. Dat vraagt soms om een hoger budget maar dat is het zeker waard. Werk je als bediende, spreek je meerderen er zeker op aan.

Producten uit de parafarmacie om je efficiëntie en energie te boosten

In de zoektocht naar energie die je de hele dag lang kunt aanhouden blijken de parafarmacie producten kostbare bondgenoten. Het ontdekken van voedingssupplementen, essentiële oliën en natuurlijke energiedrankjes opent de weg naar een holistische aanpak om je vitaliteit op het werk te ondersteunen.

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn concentraten van essentiële voedingsmiddelen die nutritionele tekorten kunnen opvullen en het dagelijkse energie- en concentratie gehalte kunnen ondersteunen. Formules die rijk zijn aan vitamines B, ijzer en aminozuren dragen bij aan het behoud van een constant energieniveau. Sommige specifieke supplementen zoals die op basis van ginseng of rhodiole staan bekend om hun vermogen om de weerstand tegen stress te verbeteren en om de concentratie te stimuleren.

Essentiële oliën

Deze natuurlijke extracten van planten bevatten aromatische en therapeutische eigenschappen. Op de werkplek kunnen oliën zoals pepermunt, citroen of rozemarijn verdeeld worden om de mentale helderheid en de strijd tegen vermoeidheid te bevorderen. Het inhaleren van deze frisse aroma’s creëert een stimulerende atmosfeer die gunstig is voor het concentratievermogen, de doeltreffendheid en de creativiteit.

Natuurlijke energiedrankjes

Sommige natuurlijke energiegevende drankjes uit de parafarmacie bieden een gezond alternatief voor de meer traditionele alternatieven. Energiegevende thee op basis van planten zoals ginseng, guarana of groene thee zijn rijk aan antioxidanten en bieden een energie boost zonder de ongewenste bijwerkingen van sommige stimuli.

Hoe werkt de stimulering van deze parafarmacie producten op je energie?

Door deze producten zorgvuldig in te bouwen in je dagelijkse routine, kun je lichaam en geest voeden en bijdragen tot een blijvend energieniveau en optimale doeltreffendheid op kantoor. Ze moeten natuurlijk gecombineerd worden met een werk aanpak die organisatie en doeltreffendheid  combineren.

  1. Stimulering van energie: de formules van deze producten zijn bedoeld om een energetische boost te geven zonder de heftige daling die sommige artificiële stimuli met zich mee brengen. Ze werken in synergie met het lichaam om een constant energieniveau te ondersteunen.
  2. Vermindering van stress en vermoeidheid: bepaalde supplementen, met name op basis van adaptogene planten, kunnen helpen om de effecten van stress en vermoeidheid te verminderen en op die manier een gevoel van welzijn op het werk te bevorderen.
  3. Verbetering van de concentratie: essentiële oliën en specifieke voedingssupplementen worden gekozen om hun cognitieve eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het verbeteren van de concentratie, de mentale helderheid en productiviteit.

De inrichting van je werkplek blijkt een sleutelfactor om onze energie te behouden en onze productiviteit te maximaliseren. Van inspirerend ontwerp tot minutieuze organisatie, elke keuze die doorgevoerd wordt in onze beroepsomgeving bepaalt ons vermogen tot het aangaan van de dagelijkse uitdagingen. De weldaden van planten en de producten uit de parafarmacie zorgvuldig inbouwen versterkt deze werkwijze en schept een harmonieus evenwicht tussen de fysieke inrichting en het mentale welzijn. Door te investeren in de transformatie van je werkplek, investeer je in je eigen potentieel en bouw je een haven waar positieve energie kan bloeien en je professionele succes kan voeden.

Shoppen voor uw gezondheid

Om je energie, je geheugen en je concentratievermogen te boosten, is Mémorex van Forté Pharma een bondgenoot die kan tellen. Deze gelules zijn concentraten van vitamine B5, C, B1, B2, B3, B6, Koper en Magnesium, IJzer en Zink. Ginseng quinquefolius en rhodiole rosea dragen bij tot de vermindering van vermoeidheid en stress.

Dit merk van hypervitaliteit is beschikbaar in de parafarmacie. De Vitascorbol Gommes énergie en hun heerlijke smaak van rood fruit geven je hun weldadige werking dankzij 12 vitamines, 5 mineralen en ginseng.

Forté Pharma garandeert je energie en je concentratievermogen dankzij een 4G complex dat Guarana, Ginseng, Gember en Koninginnengelei biedt. MultiVit’4G bestaat in gelules of in bruistabletten.

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!