Boost je Haarvolume: Tips voor een Voller Kapsel

Niet iedereen is gezegend met een volumineuze haardos.
Gelukkig zijn er trucjes om toch de weelderige lokken te krijgen die je altijd al hebt gewild.
Van de juiste shampoo tot écht werkende voedingssupplementen: hier zijn acht bewezen tips en adviezen die je haar volume zullen geven.

8 Slimme Tips voor veel Meer Volume in Je Haar

Kies het Juiste Kapsel

Het allerbelangrijkste: kies het juiste kapsel. Voor fijn haar is een klassieke korte bob het beste. Je haar wordt dan op één lengte geknipt en volgt je kaakslijn, waardoor je lokken volumineuzer ogen. Ook een goede optie is een laagjeskapsel, dat in langer haar voor meer schwung zorgt. Of wat denk je van een pony? Als je haar over je gezicht valt, creëer je optisch meer volume. Het verschilt per persoon wat het beste bij jou past, dus overleg met je kapper.

Gebruik Volumeshampoo

Je haar wassen met de verkeerde shampoo en conditioner kan je kapsel er slap en futloos laten uitzien. Terwijl een goede volumeshampoo en –conditioner precies het tegenovergestelde doen: ze geven je haardos een zichtbare boost. Hoe dat werkt? Versterkende ingrediënten, zoals microproteïnen, bezorgen elk haartje een positief geladen jasje. Zo stoten de haren elkaar af en ontstaat er een luchtlaagje, met volume als resultaat.

Eerst Mousse, Dan Spray

Ook verstevigende producten helpen je een eind richting je droomkapsel. Denk bijvoorbeeld aan een volumegevende mousse om je lokken een lift te geven. Let er wel op om het product zoveel mogelijk te verdelen rond de haarwortels. Te veel mousse op de lengtes kan je haar verzwaren, waardoor het volume-effect verloren gaat. Een optie voor na je mousse is een volumespray. Zo’n spray bevat ingrediënten die een net van ‘voeding’ achterlaten rondom elke haarlok, waardoor je haren er dikker uitzien.

Verf Je Haren

Door je haren te kleuren, leg je een fijn laagje rond de haren, waardoor je kapsel voller oogt. Ook een optie is om via een kleuring te spelen met verschillende kleurnuances van licht en donker. Daardoor krijgt je kapsel optisch meer diepte en volume.

Gebruik Warmterollers

Een kapsel met krullen of golven geeft je de ultieme illusie van volume. Hiervoor ga je aan de slag met warmterollers. Meestal zitten in een pak rollers verschillende formaten. Hoe groter de doorsnede van de roller, hoe groter het mogelijke volume-effect. Draai je lokken rondom de warmteroller en pin vast met een klem. Laat ongeveer 20 minuten volledig afkoelen en werk af met een hairspray, om de krullen te fixeren. Daarna kam je door met je vingers, niet met een borstel want die kamt het volume er meteen uit.

Föhn!

Als je volume wilt, is het geen goed idee om je haren aan de lucht te laten drogen. Föhnen is een betere optie. Let er wel op om je haar al handdoekdroog te wrijven, zo verminder je de kans op haarbreuk. Een effectieve truc voor meer volume is je haar ondersteboven föhnen. Doordat je je haar in tegengestelde richting droogt, zorg je voor meer luchtigheid in de aanzet, met een volumineuzere look als resultaat. Zet de föhn daarna nog even op de koude stand. Zo sluiten de haarschubben zich, waardoor je kapsel beter in model blijft.

Aan de Slag met Volumepoeder

Met volumepoeder creëer je een instant volumeboost. Zo’n poeder zorgt voor een luchtige wrijving tussen de haarlokken, waardoor je kapsel meer body krijgt. Eenvoudig te gebruiken: breng een kleine hoeveelheid volumepoeder aan op de aanzet van het haar. Masseer vervolgens zachtjes met je vingertoppen in je haar om het te activeren. Je kunt ook een kleine hoeveelheid aanbrengen op de lengte van je haar. Let op om niet te veel te gebruiken, volumepoeder levert namelijk meteen effect op.

Slik Supplementen

Weinig of fijn haar kan genetisch zijn, maar kan ook komen door tijdelijke overmatige haaruitval. Is dat laatste het geval en valt je haar langer dan drie maanden uit? Consulteer dan je huisarts of dermatoloog. Die zal meestal een bloedonderzoek doen om de oorzaak te bepalen. Als de oorzaak ‘telogeen’ is, wat wil zeggen dat de haargroeicyclus verstoord is door bijvoorbeeld stress of ziekte, dan kunnen haarsupplementen ondersteuning bieden. Kies voor een product met bewezen ingrediënten, zoals cystine, methionine, vitamine B en zink.

Met deze acht slimme tips ben je goed op weg naar een volumineuze haardos waar je trots op kunt zijn. Vergeet niet dat consistentie en geduld belangrijk zijn bij het bereiken van het gewenste resultaat. Experimenteer met verschillende methoden en producten om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw haar. En onthoud: met de juiste verzorging en aandacht kan ook jouw haar die weelderige look krijgen waar je altijd van gedroomd hebt.

Conclusie : Meer Volume in Je Haar

Met deze acht slimme tips ben je goed op weg naar een volumineuze haardos waar je trots op kunt zijn. Vergeet niet dat consistentie en geduld belangrijk zijn bij het bereiken van het gewenste resultaat. Experimenteer met verschillende methoden en producten om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw haar. En onthoud: met de juiste verzorging en aandacht kan ook jouw haar die weelderige look krijgen waar je altijd van gedroomd hebt.

Door het kiezen van het juiste kapsel, het gebruik van de juiste haarproducten, het toepassen van stylingtechnieken zoals föhnen en het integreren van voedingssupplementen, kun je het volume van je haar aanzienlijk vergroten. Of je nu gezegend bent met fijn haar of te maken hebt met tijdelijke haaruitval, er zijn altijd oplossingen binnen handbereik. Met deze praktische tips en adviezen kun je zelf aan de slag gaan om het volume van je haar te verbeteren en een vollere, levendigere look te creëren.

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!