Anya Taylor-Joy, nieuw gezicht voor Dior

Anya Taylor-Joy, dochter van een racebootpiloot en een interieurontwerpster, groeide uit van danseres tot horroractrice en Golden Globe-winnares voor haar rol in de Netflix-serie The Queen’s Gambit. Vandaag voegt ze de titel ‘ambassadeur van Dior’ toe aan haar resumé en binnenkort is ze ook te zien in de mode- en make-upvisuals van het merk.

Tekst Laura de Coninck

Als ambassadrice zal Anya te zien zijn in ontwerpen van Maria Grazia Chiuri (Dior), met de make-uplooks van de Antwerpse Peter Philips (make-up director van het merk). Met deze visual krijgen we alvast een mooi voorsmaakje. Anya werd bekend met haar optreden in ‘The Witch’ maar haar echte doorbraak kwam als Beth Harmon in de serie ‘The Queen’s Gambit op Netflix. Hiervoor sleepte ze maar liefst een Golden Globe, een Critics Choice Award, een Sag Award en een Emmy-nominatie in de wacht.

Daarnaast heeft ze nog veel andere veelbelovende projecten op stapel staan. Zo zullen we haar te zien krijgen in een psychologische thriller – ‘Last night in Soho’ van Edgar Wrights – en start ze met de opnames van ‘The Menu’ (Fox), met Ralph Fiennes als tegenspeler. Ook de hoofdrol in Furiosa is voor haar weggelegd, een prequel van George Millers Oscarwinnende blockbuster ‘Mad max: Fury Road’.

Maar Anya deed nog veel meer. Misschien zag je haar wel in de wilde rol van ‘Emma’, waarvoor ze genomineerd werd voor een Golden Globe? Of in ‘Split and glass’? 

Deze jongedame mocht onlangs zelfs de seizoensfinale van Saturday Night Live presenteren. 

Als journaliste voor het tijdschrift Marie Claire had ik enkele jaren geleden het genoegen een persoonlijk gesprek met haar te hebben. Met veel plezier herhaal ik nog even haar persoonlijke beautyadviezen.

Het beautyadvies van Anya Taylor-Joy:

1: “Mijn moeder leerde me dat ik mijn wenkbrauwen niet mocht epileren. Toen mijn grootmoeder jong was, was het namelijk modieus om je wenkbrauwen tot strepen te reduceren. Om die reden gaf mijn mama me een strikt verbod op het pincet en werd het bij ons verbannen. Ze leerde me mijn nagelriemen naar achter te duwen in plaats van ze bij te knippen en om zorg te dragen voor mijn huid, ons grootste orgaan. Haar wondermiddel? Olijfolie! Volgens haar is het overal goed voor: een kleine brandwonde, een bult, een droge huid… Je vindt de olie overal, je hebt dus geen excuus.”

2. “Als je jezelf goed voelt zoals je bent, dan ben je mooi. Ik beschouw make-up en cover-upproducten vooral als een middel om datgene te benadrukken waarvan je houdt, waardoor je nog meer jezelf kan zijn omdat je je zelfverzekerder voelt. Een foundation bijvoorbeeld is een middel om je huid mooier te maken door haar extra te laten stralen, geen tool om zaken mee te verhullen omdat je ze niet goed genoeg vindt. Jonge meisjes wordt haast aangeleerd om heel streng te zijn voor zichzelf. Ze krijgen een laag zelfbeeld van jongs af ingelepeld. Het dapperste dat je kan doen –vind ik- is beslissen om van jezelf te houden en te besluiten dat je tevreden bent met wie je bent, dat je het waard bent om de beste versie van jezelf te worden. 

De enige relatie waarvan je zeker weet dat ze je nooit in de steek zal laten is die met jezelf. Als je je dit realiseert en van jezelf kan houden, is dat iets heel moois.”

Anya’s beautyritueel:

“Ik hou ervan om van mijn gezicht te wassen met een goede cleanser die mijn huid comfort geeft, zeker in de winter. En ik ben verzot op toners – mijn favoriete beautyproduct. Ik pomp wel vijf keer op de fles, zo heb ik extra veel product om rijkelijk met mijn handen over mijn gezicht te ‘splashen’ Heerlijk! Ik heb mezelf ook aangeleerd om consequent zonnebescherming te gebruiken. Ik ben een beetje een vampier: ik ben zo bleek dat ik meestal wegloop van de zon.”

Om drie uur ‘s ochtends opstaan om naar de filmset te gaan is normaal voor mij dus probeer ik me in een mum van tijd klaar te maken: kleren aan, gezicht wassen, lippenstift en klaar! Op de set laat ik mijn make-up met plezier over aan een expert, ik ben er zelf niet zo goed in, al leer ik wel bij. Zo ontdekte ik de BB-crème die alles ineens doet en mijn huid toch laat ademen. Make-up is voor mij meer iets om ‘fun’ mee te hebben, bijvoorbeeld naar een concert gaan met paarse lippenstift en denken: Yay, ik zie eruit als een vampier! 

Samen sterk: Nicholas Hoult en Alice Pagani, de nieuwe gezichten voor Emporio Armani 

Tekst: Karen van Ede

Het is alweer twintig jaar geleden dat hij samen met Hugh Grant schitterde in het comedydrama ‘About a Boy’. De Britse Nicolas Hoult was 13 jaar toen hij Marcus Brewer speelde en het leverde hem meteen een volgende rol op als de zoon van Nicolas Cage in ‘The Weather Man’. Hij werd van kindsterretje een volwaardig volwassen talent in de prachtige film ‘A Single Man’ van regisseur Tom Ford, waarvoor hij terecht een BAFTA Rising Star Award-nominatie kreeg.

Inmiddels is Nicolas een gevierd acteur en – zeg nu zelf – niet vervelend om naar te kijken. Daarom werd hij door Giorgio Armani gevraagd als gezicht van de Emporio Armani Stronger With You-geuren, die de kracht van de liefde en het samenzijn vieren. Met wie Nicholas zich zo goed voelt op de campagnefoto? Italian beauty en actrice Alice Pagani, die je vast kent uit de Italiaanse Netflix-serie ‘Baby’. ‘Baby’ is een tienerdrama dat zich afspeelt op een middelbare school in Rome en voor flink wat ophef zorgde bij de kijkers. De serie kreeg drie seizoenen, die je intussen misschien wel allemaal verslonden hebt.

Alice is behalve actrice ook schrijver. Ze publiceerde vorig jaar haar eerste coming of age-roman ‘Ophelia’. Ze doet het ook fantastisch als model en haalde zelfs de cover van Vanity Fair. Sinds 2020 is ze samen met Nicholas het liefdeskoppel van Emporio Armani Stronger With You. Deze serie geuren voor hem en haar doorbreekt de vaste patronen maar brengt tegelijk toch ‘nieuwe klassiekers’. De nieuwste geur in de herencollectie is een kruidige, oriëntaalse fougère, oftewel een krachtige, sprankelende geur, bedacht door parfumeur Cécile Matton. Ze maakte deze Stronger With You Only mannelijk maar voegde er iets zoets aan toe, een echte romantische noot die de geur uniek maakt en die de campagnefoto zo mooi tot uiting brengt. Wat een fijn idee om zo de liefde te vieren.

Volg Alice op Instagram @opheliamillaiss, Nicholas op @nicholashoult

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!