Anne Hathaway

Als een van de populairste actrices van de laatste twintig jaar blijft Anne Hathaway zichzelf uitvinden. Ook de rol van mode-icoon en Shiseido-ambassadrice vervult ze met glans.

Wie is Anne Hathaway?

Anne Hathaway (12/11/1982) is waarschijnlijk een van de weinige actrices die er niét van droomde om een filmster te worden. Zij had een roeping als… non! Maar die toewijding stopte abrupt toen ze zich realiseerde dat de kerk haar broer nooit zou accepteren omdat hij homo was. Toen haar moeder, die een theateractrice was, haar als kind meenam op tour tijdens de musicalproductie Les Misérables, raakte Hathaway in de ban van acteren. Ze ging acteerlessen volgen bij de Barrow Group in New York en was 16 toen ze een rol in de Tv-serie Get Real kreeg.

Acteren in films, zingen in musicals

Na haar middelbare studies begon ze aan films. Met de romantische tienerfilm The Princess Diaries (2001) haalde ze haar eerste grote rol binnen. Daarna bewees ze dat ze ook volwassen rollen aankon, waaronder Brokeback Mountain (2005), The Devil Wears Prada (2006), Becoming Jane (2007) en Rachel Getting Married (2008). Deze films maakten van haar een beroemde ster, maar het was een bijrol in Les Misérables (2012) die haar een Oscar, een Golden GloBe en een BAFTA Award opleverde.

Die rol had ze trouwens te danken aan goede vriend en collega Hugh Jackman, die haar tipte voor de rol van Fantine en daarvoor uitvoerig bedankt werd in haar dankspeeches op verschillende prijsuitreikingen. Ook Emilie Blunt, haar collega in The Devil Wears Prada, werd een goede vriendin. De liefde zocht ze eveneens in haar professionele omgeving: sinds 2008 is ze getrouwd met acteur Adam Shulman, met wie ze twee zonen heeft.

Hathaway’s acteerstijl wordt vergeleken met die van Audrey Hepburn en Judy Garland. Die laatste is overigens haar favoriete actrice, net als Meryl Streep. Ze was dan ook erg zenuwachtig toen ze samen in The Devil Wears Prada speelden. Daarnaast is Hathaway ook een getalenteerd zangeres. Ze nam de meeste zangpartijen in Les Misérables voor haar rekening en maakte haar debuut in de musical Carnival (2002).

Het modegevoel van Anne Hathaway

Misschien heeft ze het opgepikt tijdens haar rol als assistente van Miranda Priestly in The Devil Wears Prada, een allegorie op de legendarische Vogue hoofdredactrice Anna Wintour, maar sinds ze van stilist is veranderd, valt Hathaway op met gedurfde modekeuzes. Al heeft ze lang niet geweten wat haar persoonlijke stijl was, bekent ze in een interview aan Vogue. “Tot ik besefte dat ik verschillende stijlen kon hebben. Dat is een van de redenen waarom ik graag acteer, mijn stijl is fluïde.” Hathaway staat bekend om haar modegevoel, dat het zelden laat afweten. Dat heeft ze deels te danken aan haar styliste Erin Walsh, maar ze noemt ook Gen Z (de huidige generatie tieners en twintigers) als inspiratiebron, wiens ongecompliceerd en vrolijk geëxperimenteer met mode ze bewondert.

Een gedisciplineerde huidverzorging

Haar eigen huidverzorgingsroutine heeft ze op punt gesteld als twintiger, verteld ze in een interview aan Vogue, toen ze zag hoe een collega-actrice gedisciplineerd haar make-up verwijderde aan het eind van elke  opnamedag. “Het was een routine die uit verschillende stappen bestond. Ik kreeg een klik en begon mijn huid bewuster en zachter te verzorgen. En ik zie het resultaat. Sinds ik van huidverzorging een prioriteit maak, draag ik minder make-up.”

Zelf heeft ze een gevoelige huid, dus merkt ze dat het opbrengt om de tijd te nemen voor verzorging. Maar ze beschouwt het niet als een routineklus, vertelt ze aan Vogue: “Het is een plezier om gewoontes op te bouwen waarvan je weet dat ze werken. Ik houd van het gevoel om ’s avonds mijn make-up te verwijderen, om mijn huid te hydrateren voor ik ga slapen, om producten te gebruiken waarvan je weet dat je huid er blij van wordt.” Ze beschouwt het als een vorm van zelfzorg en investeren in jezelf.

De campagne

Anne Hathaway staat bekend om haar stralende lach, fantastisch haar en grote Bambi-ogen. Maar vooral haar perfecte porseleinen teint sprak Shiseido aan om haar te vragen als ambassadrice van hun Vital Perfection, een luxueuze huidverzorgingslijn die de jeugdige glow van je huid beschermt. Ze is het gezicht van het Vital Perfection Lift Define Radiance Night Concentrate, een liftend nachtserum dat je boven de Uplifting & Firming cream aanbrengt voor een synergetische, liftende en verstevigende werking.

Portret van Cameron Russel met Blue Peptides crème van Biotherm

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!