5 dingen die je moet weten over gezichtsserums

We zijn hier om jou te helpen om elke centimeter van jouw gezicht te laten stralen zonder de belangrijkste punten te missen. Wat het nut is van het gebruik van een gezichtsserum, hoe je de gezichtsserum goed aanbrengt op jouw gezicht, of je een crème voor of na het serum moet gebruiken en hoe lang een serum meegaat op jouw gezicht voordat we hem weer moeten bijwerken, deze antwoorden worden allemaal beantwoord in dit artikel.

Wat is een gezichtsserum?

Een gezichtsserum is een geconcentreerde gezichtsbehandeling die gericht is op specifieke huidproblemen zoals bijvoorbeeld een droge huid of veroudering. Serums zijn doorgaans licht van gewicht en worden gemakkelijk door de huid opgenomen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor mensen met een vette of gemengde huid die een product zoeken dat hun poriën niet verstopt. Gezichtsserums kunnen worden gebruikt voor verschillende huidproblemen, zoals rimpels, fijne lijntjes, droogte en een ongelijkmatige teint.

Hoewel een gezichtsserum van goede kwaliteit een belangrijk onderdeel is van jouw huidverzorgingsroutine, is het belangrijk te onthouden dat serums het beste werken wanneer je ze gebruikt samen met andere huidproducten. Zo kun je ze het beste gebruiken als onderdeel van een uitgebreide huidverzorgingsroutine met reiniging, scrubben en hydratatie. In combinatie met andere producten helpt een gezichtsserum bij het bereiken en behouden van een gezonde, jeugdig ogende huid.

Hoe gebruik je een gezichtsserum?

Gezichtsserums kun je het beste s ’ochtends en s ’avonds gebruiken. Je kunt dit doen na het reinigen van jouw gezicht en vóór het gebruik van een crème voor de hydratatie van jouw huid. Breng een hoeveelheid serum ter grootte van een grote druppel aan op jouw gezicht en hals en masseer het in de huid tot het serum is opgenomen. Voor de optimale opname van het serum in je huid kun je de kwarts- gezichtsroller gebruiken. Na het aanbrengen van het serum kun je voor het beste resultaat een vocht inbrengende crème gebruiken.

Volg deze 5 stappen voor het optimale gebruik van het serum:

1. Reinig met een product dat geschikt is voor jouw huidtype.
2. Toon met een toner of lotion.
3. Breng het serum van jouw keuze aan.
4. Hydrateer het gebied rond de ogen.
5. Hydrateer de rest van het gezicht met een dag- of nachtcrème.

Wat is het nut van een gezichtsserum voor make-up?

Je kunt een gezichtsserum goed gebruiken als een primer voor make-up. De lichte, gemakkelijk te absorberen textuur van een serum creëert een gladde ondergrond voor foundation en concealer, helpt plooien en kreukels te voorkomen en zorgt ervoor dat jouw make-up langer blijft zitten. Bovendien helpen serums de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van milieuverontreinigende stoffen en vrije radicalen.

Waarin verschilt een gezichtsserum van andere huidverzorgingsproducten?

Gezichtsserums zijn in de meeste gevallen een stuk lichter van consistentie dan andere huidverzorgingsproducten zoals crèmes of lotions. Serums zijn vaak doorzichtig en zien eruit als een water/olie druppel terwijl crèmes een vaak witte en dikke ondoorzichtige substantie zijn. Door de structuur van een serum maakt dat ze ideaal zijn voor mensen met een vette of gemengde huid. Het serum zal namelijk de poriën niet verstoppen of een vette huid achterlaten. Bovendien zijn gezichtsserums ontworpen om specifieke huidproblemen aan te pakken, zoals rimpels, fijne lijntjes, droogte en een ongelijkmatige teint.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een gezichtsserum?

Het gebruik van een gezichtsserum als onderdeel van jouw huidverzorgingsroutine heeft vele voordelen. Allereerst helpen serums bij het probleem dat bijna iedere vrouw op deze wereld probeert te voorkomen namelijk rimpels. Serums vertragen het verouderingsproces en verstevigen de huid. Ook voor de fijne lijntjes in het gezicht helpt een serum dus erg goed. Een ander voordeel dat het gebruik van een serum heeft is dat het helpt en een ongelijkmatige teint onzichtbaar te maken. Hierdoor zijn pigmentvlekken, een doffe huid, acne of roodheid met het gebruik van de juiste serum verleden tijd. Als laatste voordeel helpen serums de droge huid te hydrateren en de huid te beschermen tegen schade door het milieu.

Met het juiste serum en deze applicatietips ben je goed op weg naar een mooie huid die ook nog eens heerlijk aanvoelt.

Lisez notre magazine pour découvrir les meilleurs conseils afin de prendre soin de vous

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!