150 years of japanese skincare innovation met Shiseido

Al ruim 150 jaar, zet Shiseido zich in om het beste van de wetenschap met vooruitstrevende technologiën en ongeëvenaarde sensorialiteit te combineren om jouw inner,- en outerbeauty te laten stralen

Het is ons doel om onze klanten het allerbeste te bieden, zowel wat betreft effectiviteit als veiligheid, geïnspireerd door de natuur, inclusief een uiterste inzet om tegelijkertijd onze impact op het milieu te verminderen. 

En nu willen we met jullie allemaal jouw ware schoonheid vieren – het type schoonheid waardoor je je krachtig, zelfverzekerd en energiek zal voelen. 

VAN TOEN NAAR NU 

logo-signification-shiseido

Het zijn deze drie lettergrepen, samen met de drie waarden die nu, meer dan ooit, weer de basis vormen voor de groep die in 1872 door Arinobu Fukuhara werd opgericht. Van de allereerste Japanse apotheek in het Ginza-district van Tokio, tot de eerste introductie van tandpasta in Japan, tot 8 R&D-centra over de hele wereld en de ontwikkeling van baanbrekende formules… Shiseido Science heeft altijd een unieke benadering van onderzoek gehanteerd, waardoor tegenstellingen en dualiteit ‘een levende kracht’ kunnen worden. Deze filosofie, bekend als “Dynamic Harmony”, berust op 5 contrasterende en complementaire waarden: innerlijke en uiterlijke schoonheid, functionaliteit en Japanse kwaliteit, wetenschap en creativiteit, premium en duurzaamheid, individueel en universeel. 

A LIMITED EDITION ANNIVERSARY COLLECTION

EUDERMINE
ULTIMUNE
POWER INFUSING CONCENTRATE
ULTIMUNE
POWER SHOT

HET HEDEN VOOR DE TOEKOMST 

Bij Shiseido kijken we niet naar de huid als een enkel onderdeel van het lichaam, maar zien we de huid meer als een verbindingspunt voor contact met het gehele lichaam, en de buitenwereld. Vanuit dit oogpunt richt ons fundamentele onderzoek zich ook op de interactie tussen de huid en de drie essentiële systemen die daar invloed op hebben. 

HET IMMUUNSYSTEEM: 25 jaar onderzoek en ontwikkeling van de verdedigingscellen heeft in 2014 geleid tot de lancering van onze ImuGeneration technologie. Deze technologie helpt het huideigen verdedigingsvermogen te behouden en te stimuleren om zich tegen allerlei stressfactoren, die de huid aantasten, te beschermen (verwerkt in het iconische Ultimune serum). 

HET ZENUWSTELSEL: de neurowetenschap, aromachology en de sensorialiteit eveneens, evenals twintig jaar onderzoek naar het intrinsieke zenuwstelsel van de huid, dat met de jaren verzwakt, resulteerde in de ontwikkeling van de ReNeura technology™, een unieke technologie die de ontvankelijkheid van de huid weet te versterken, en is in het merendeel van onze anti- ageing skincare producten verwerkt om de effectiviteit te optimaliseren. 

HET VASCULAIRE SYSTEEM: een zeer veelbelovend onderzoeksgebied, dat Shiseido al ruim 20 jaar aan het bestuderen is. De micocirculatie, dat een uiterst belangrijke rol voor de gladheid van huid speelt, neemt af onder invloed van UV-straling en door ouderdom. Dit komt door de afbraak van de kwaliteit van de vaatjes, een fenomeen dat ook met het verlies aan elasticiteit wordt geassocieerd. Lifeblood™ probeert de vitale stroom van de huid fundamenteel en duurzaam in stand te houden om de gezondheid en jeugdigheid van de huid te behouden. 

De Shiseido groep speelt ook een rol bij het ontwikkelen of verfijnen van belangrijke actieve ingrediënten, waarvan sommige benchmarks zijn geworden op het gebied van dermatologie. 

In 1985, werd Shiseido het eerste Japanse bedrijf dat op grote schaal biotechnologisch hyaluronzuur produceerde voor cosmetisch gebruik. Een decennium later stelt het bedrijf opnieuw nieuwe normen en ontwikkelde zij het Super Bio-Hyaluronzuur met tweemaal de vochtopnamecapaciteit en een optimale huidaffiniteit. De Essential Energy-lijn bevat 3 verschillende varianten hyaluronzuur voor nog meer hydratatie. 

En nu in 2022, zal er wederom een revolutie teweeg gebracht worden met de lancering van onze MolecuShift Technology, geïnspireerd door cosmetische ingrepen, die het voor het eerst mogelijk maakt om de volume-gevende eigenschappen van hyaluronzuur in cosmetica te kunnen verwerken. 

DANKZIJ ZORGVULDIG GEMETEN PRODUCTIEPROCESSEN 

en de ontwikkeling van volledig afgesloten verpakkingen in de Vital Perfection-lijn, is Shiseido erin geslaagd de anti-verouderingskracht van pure retinol te stabiliseren en te maximaliseren. Een prestatie die is erkend door het Japanse ministerie van Volksgezondheid. Shiseido’s baanbrekende aanpak en geavanceerde onderzoek hebben zodoende het wereldrecord voor wetenschappelijke innovaties opgeleverd (29 IFSCC* Awards), erkend door een panel van gerenommeerde wetenschappers en experts. 

*International Federation of Societies of Cosmetic Chemists 

… EN DE CIJFERS. 

120 LANDEN EN REGIO’S waar de Shiseido Group aanwezig is. 

46,000 WERKNEMERS wereldwijd 

8 ONDERZOEKS,- EN ONTWIKKELINGSCENTRA waaronder GIC, in 2019 in Yokohama geopend, een uniek urban laboratorium, open voor het publiek, om zowel de samenwerking als de communicatie met de klanten, de consumenten, de onderzoekers en experts vanuit de hele wereld te stimuleren. Een ruimte voor een moment van well-being, voorzien van geavanceerde faciliteiten, een plek waar kennis en expertise samenkomt, om de innovaties van de toekomst te kunnen ontwikkelen. 

MET 29 PRIJZEN BEKROOND DOOR IFSCC*  Een prijs voor het bevorderen van de cosmetische wetenschap en innovaties. Op het IFSCC-congres presenteren’s werelds toonaangevende experts hun nieuwste onderzoeken en belonen ze de grootste innovaties. Shiseido heeft tot nu toe het wereldrecord voor wetenschappelijke innovatie door een cosmeticabedrijf ooit behaald. 

*International Federation of Societies of Cosmetic Chemists 

Sinds 1926 bestaan er hervulbare verpakkingen bij Shiseido. In 2025 is het doel om 100% duurzame verpakkingen aan te bieden. Deze filosofie past in een meer globaal engagement met diverse initiatieven op dit gebied (Shiseido Blue en strand clean-ups), samenwerkingen (Chef Thierry Marx) en toekomstige projecten zoals de toevoeging van plantaardig water uit de voedselproductie, dat meestal weggegooid wordt, en inmiddels al in formuleringen van Waso huidverzorging wordt verwerkt. 

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!