Zoë Kravitz

Met bekende ouders is Zoë Kravitz pure showbizz royalty. Wanneer je in de voetsporen van je ouders stapt, ligt de lat hoog. Maar Zoë Kravitz lost de verwachtingen meer dan in. Als actrice, als zangeres, als gezicht van YSL Beauty en binnenkort ook als filmregisseur.

 

Wie is Zoë Kravitz?

Als dochter van actrice Lisa Bonnet (The Cosby Show) en zanger Lenny Kravitz, had Zoë Kravitz (1/12/1988) wel degelijk privileges. Dat zal ze nooit ontkennen. “Maar toch woog dat zwaar” bekent ze aan Elle (14/02/22). “Mensen gaan er altijd vanuit dat ik een job kreeg omwille van mijn naam. Ik ga ook niet ontkennen dat dat niet hielp, maar ik heb er ook hard voor gewerkt. Omdat ik het graag doe. En vooral om te bewijzen dat ik een plaats in de industrie krijg omdat ik dat verdien.”

Haar ouders gingen uiteen toen ze vijf was. Aanvankelijk ging ze bij haar moeder wonen in California, die een vegan yoga lifestyle aanhing. Op haar elfde verhuisde ze naar haar vader in Florida en bracht de zomers door bij haar moeder. Ze zat er op een dure kostschool, maar was niet gelukkig. Dus verhuisde ze op haar vijftiende naar New York, waar ze haar plek vond in het artistieke milieu. New York is een stad die haar op het lijf geschreven is: net zo cool als ze zelf is. Tegenwoordig woont ze in Williamsburg, NYC.

Een creatieve duizendpoot: actrice, schrijfster én producer.

Al op jonge leeftijd nam ze acteerlessen. Ze zat nog in de middelbare school wanneer ze voor het eerst in films speelde, zoals No Reservations en The Brave One (2007). In 2011 maakte ze haar debuut op TV, in de Californication serie, waar ze de front lady speelt van een vrouwenband. Datzelfde jaar draaide ze ook de film X-Men: First Class. Daarna werden de rollen en de films steeds groter: Divergent (2014), Insurgent (2015), Mad Max: Fury Road (2015), Allegiant (2016), en twee Fantastic Beasts films (2016 & 2018). Maar vooral de serie Big Little Lies (2017-2019) en The Batman (2022) zette Kravitz definitief op de A-lijst in Hollywood.

Voor de serie High Fidelity (2020), een remake van de film uit 2000 waar haar moeder in speelde, schreef ze mee aan het script en was ze ook coproducent, naast actrice. Dat werd helaas afgevoerd na een seizoen. Een grote vergissing, volgens Kravitz. Ze had de smaak te maken en werkt momenteel aan haar regiedebuut: Pussy Island is een feministische thriller over een jonge dienster die een zakenman wil verleiden. Ze schreef 5 jaar lang aan het script, samen met E.T. Feigenbaum. Ze castte Channing Tatum voor de hoofdrol van de zakenman en raakte gaandeweg verliefd. Het koppel kondigde onlangs hun verloving aan.

Wat je nog niet wist over Zoë Kravitz

Ze heeft niet alleen de looks én het acteertalent van haar moeder geërfd, maar ook het muzikaal talent van haar vader. In 2009 vormde ze de band Elevator Fight, waarmee ze optrad op het South by Southwest music festival in Austin. Ze dook op in Jay-Z video clip voor de single “I Know”. Vier jaar later zette ze mee haar schouders onder de R&B band Loloawolf, genoemd naar haar halfzus en -broer Lola en Nakoa-Wolf.

In 2019 trad ze in het huwelijk met de Amerikaanse acteur Karl Glusman, met wie ze een dochter heeft. maar dat hield amper 2 jaar stand. Onlangs verloofde ze zich met acteur Channum Tating, die ze castte voor Pussy Island. Niet alleen de liefde, maar ook goede vriendinnen heeft ze in de showbusiness gevonden: Reese Witherspoon ontmoette ze op de set van Big Little Lies, Jennifer Lawrence kent ze sinds de opnames van X-Men en Taylor Swift was haar steun en toeverlaat toen ze de eerste lockdown vast zat in Londen.

Haar coole stijl inspireert veel mensen, maar zelf houdt ze van de glamour en zelfverzekerde uitstraling van Hollywood iconen zoals Audrey Hepburn, Lena Horne en Dorothy Dandridge, vertelde ze onlangs aan Instyle (7/3/2023). Aan de Amerikaanse lifestyle site Byrdie (7/3/2022) legt ze haar visie op schoonheid uit: “Mooi zijn gaat over uitstraling. Iemand die goed in zijn/haar vel zit en weet wie hij/zij is, vind ik prachtig. Ik zie veel mensen die ‘mooi’ zijn op papier, maar ze stralen niets uit. Dat soort schoonheid duurt slechts enkele seconden, het betekent niets.” Hoewel Zoë Kravitz regelmatig van look verandert, blijft ze altijd zichzelf. Of ze nu lange dreadlocks heeft, een charmant kort kopje of een gebleekte buzz cut. Wanneer ze naar het geheim van haar mooie huid vragen, schrijft ze dat toe aan voldoende water drinken, sport en slaap. Make-up draagt ze amper, al staat ze wel gekend voor haar eyeliner. Net als haar vader heeft ze verschillende tattoos, die herinneren aan belangrijke momenten en mensen in haar leven. “Zoals de namen van mijn zus en broer, de verjaardagen van mijn ouders, …. Zaken die me doen denken aan thuis en de mensen die ik graag zie.” Vertelde ze aan Instyle.

Schoonheid à la YSL

Met haar looks, coole modestijl en naam die steeds meer weerklank krijgt, werkt ze als een magneet op de grootste merken. Ze deed al campagnes voor Tiffany & Co, Vera Wang, Balenciaga, Alexander Wang, Coach, Tumi en Calvin Klein. Sinds 2017 is ze het gezicht voor de YSL Black Opium parfums en YSL make-up. “Ik houd van de manier waarop YSL de mannelijke kant van een vrouw omarmt. Dat vind ik cool en sexy” vertelt ze aan Elle (14/2/2022) Het sluit perfect aan bij haar eigen stijl, die zich het best laat omschrijven als een tikje androgyn, relax en rock’n roll.

Dat evenwicht tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid, vindt ze ook terug in de Black Opium parfums, waarvan ze het gezicht is. “Ik houd van het contrast tussen de zoete vanille, die meeste mensen als vrouwelijk zullen omschreven, en de meer mannelijke houtnoten die diep en rijk zijn, net als de koffienoten in het parfum” vertelt ze aan Instyle (7/3/2023). “Ze zorgen voor een mooie, sexy evenwicht en een vleugje mysterie.”

Zoe Kravit voor Black Opium van YSL met koffiebonen

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!