Whitney Peak, de nieuwe Coco Mademoiselle

Nooit had Whitney Peak gedacht dat ze als actrice in een van haar favoriete series zou meespelen. En al helemaal niet dat ze op haar twintigste de ambassadrice zou zijn voor een van iconisch modemerk als Chanel.

 

Wie is Whitney Peak?

De wieg van Whitney Peak (28/01/2003) stond in Oeganda, waar ze op een strenge kostschool zit. Op haar twaalfde verhuist ze naar Canada, het land van haar vader. Als jongste van vier kinderen van een Oegandese kapster en een Canadese helikopterpiloot, pendelt ze heen en weer tussen Canada en Dubai. Whitney ontpopt zich tot een actieve, bezige bij. Ze doet aan competitiezwemmen, dansen en acrobatie. Als jong meisje droomt ze ervan om arts of advocaat te worden. Of een actrice in een van haar favoriete Disney shows, zoals That’s So Raven. Wanneer ze op een dag een oproep ziet passeren om auditie te doen voor Disney Channel, besluit ze om haar kans te wagen. Veel komt er niet uit, maar na een paar figurantenrollen krijgt ze een rol in de film Molly’s Game. Dat was een keerpunt voor haar, die vele deuren opende.

Gossip Girl, de grote doorbraak van Whitney Peak

Daarna volgde een vaste rol in de Netflix-reeks Chilling Adventures of Sabrina. Maar de remake van de populaire reeks Gossip Girl (HBO Max), waar ze zelf grote fan van was, betekende haar echte doorbraak. Amper 18, en midden in de pandemie, verhuisde ze van Canada naar New York om voor de show te gaan werken. Ze speelde er de rol van Zoya Lott, de nieuwkomer die moeite heeft om haar plek in een nieuwe omgeving te vinden en toch zichzelf te blijven. Een rol waarin ze zichzelf best herkent. Vanaf toen schiet haar leven in een hogere versnelling.

Wat je nog niet wist over Whitney Peak

Zelfzorg is voor Whitney Peak vooral relaxen, zonder to do lijstje, vertelt ze aan het magazine Office (september 2020). “Huidverzorging is een groot deel van zelfzorg voor mij. Het werkt zo kalmerend.” Ook Disney-series bingewatchen met vrienden vindt ze het toppunt van ontspanning.

Mode is een belangrijk element in Gossip Girl, maar ook in het leven van Whitney Peak. Als kind al experimenteerde ze met mode, bekent ze in een interview in Elle (augustus 2021). Ze leende vaak haar broers kleren, tot grote wanhoop van haar moeder, die haar graag wat vrouwelijker gekleed zag. Haar favoriete modelabels zijn uiteraard Chanel, maar ook Vivienne Westwood en Fenty van Rihanna. Op de set van Gossip Girl is ze bekend om haar excentrieke outfits: ze daagt op in een legging met een boxershort erover en een hoofdband met kattenoren, bijvoorbeeld.

Ambassadeur voor Chanel op je twintigste

Haar rol in Gossip Girl ging niet onopgemerkt voorbij. Ook in het hoofdkwartier van Chanel waren ze geïntrigeerd door de uitstraling van de jonge vrouw. Voor Chanel is Whitney Peak de perfecte figuur om een jonger, meer divers publiek aan te spreken. Ze kozen haar in 2021 als gezicht voor de 22 tassen campagne. Dit jaar volgde ze Keira Knightley op, die zeventien jaar lang het gezicht van Coco Mademoiselle was. “Whitney Peak’s levensvreugde, geestdrift en energie zijn aanstekelijk. Ze is een weerspiegeling van de jeugd van vandaag. Haar nieuwsgierigheid, geloof in het leven en honger naar nieuwe ervaringen weerspiegelen het temperament van de jonge Coco Chanel.” klinkt het bij Chanel.

Whitney Peak vangt op briljante wijze de geest van de Coco Mademoiselle geur, volgens het huis. Een geur die “krachtig maar subtiel is, jeugdig maar assertief, verleidelijk zonder provocerend te zijn, modern maar klassiek”. Coco Mademoiselle is een van de bestsellers van het huis. De bloemige houtgeur opent fris, met bergamot en sinaasappel in de top, jasmijn en roos in het hart. Noten als vanille, patchoeli, vetiver en witte muskus zorgen voor een warme, elegante basis.

Willow Smith poseert voor een parfum

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!