Pro-age make-up, tips & tricks

Een stralende look na je veertigste

Een goed verzorgde huid: de basis van elke make-up routine

Een gezonde en goed gehydrateerde huid is de eerste stap naar een stralende make-up look, vooral na je veertigste. Begin elke ochtend met een hydraterende dagcrème om je huid te voeden en voor te bereiden op de make-up. Een corrigerende primer is daarna essentieel. Deze egaliseert de teint en zorgt ervoor dat je foundation de hele dag goed blijft zitten.

Kies de juiste foundation: lichtere tinten voor een frisse look

Bij het kiezen van een foundation is het verstandig om een tint te kiezen die iets lichter is dan je eigen huidskleur. Donkere tinten kunnen je ouder laten lijken, terwijl lichtere tinten zorgen voor een frisse uitstraling. Wees niet bang voor een pips effect; je kunt altijd bronzer of blush gebruiken om je teint energieker te maken. Bronzers zijn perfect voor de zomer, terwijl blush ideaal is voor de andere seizoenen. Gebruik crèmetexturen, omdat deze mooi versmelten met de foundation en een natuurlijke finish geven.

Highlighten en lowlighten: subtiele contouring voor een avondje uit

Highlighten en lowlighten, ook wel shapen genoemd, kan je gezichtscontouren subtiel benadrukken. Gebruik deze technieken echter alleen voor speciale gelegenheden zoals een diner bij kaarslicht, en breng het heel subtiel aan op en onder het jukbeen. Voor overdag volstaat een frisse blos op de wangen.

Pigmentvlekjes camoufleren: concealer als je beste vriend

Na je veertigste kunnen pigmentvlekjes verschijnen, wat storend kan zijn omdat ze je ouder doen lijken. Gebruik na het aanbrengen van foundation een concealer om deze plekjes te verdoezelen. Een puntig lippenseeltje is ideaal om de concealer nauwkeurig aan te brengen. Zo krijg je een egale en jeugdige huid.

Oogmake-up: opwaartse lijnen voor een jeugdige oogopslag

Bij het aanbrengen van oogmake-up is het belangrijk om te werken met opwaartse lijnen. Gebruik een eyeliner om een lichte lift aan de buitenste ooghoeken te geven. Het idee dat glanzende of glitter oogschaduw niet meer kan na je veertigste is een misvatting. Een sprankelende oogschaduw kan juist heel leuk zijn en je ogen laten stralen. Breng een lichte tint aan op het gedeelte van het ooglid direct boven de pupil voor een frisse oogopslag. Een beetje lichte oogschaduw onder de binnenste ooghoekjes maakt je blik opener. Wissel zwarte mascara en eyeliner eens af met bruine tinten voor een zachtere look.

Lippenstift: de zwaartekracht trotseren

De zwaartekracht kan uitgedaagd worden bij het aanbrengen van lippenstift. Vermijd om helemaal tot in de uiterste mondhoeken te stiften, omdat dit de mondhoeken omlaag kan trekken. Met de jaren wordt de bovenlip dunner, maar je kunt dit optisch corrigeren door met een lippotlood de lippen iets bij te tekenen en de cupidoboog extra te benadrukken.

Settingspray: zorg dat je make-up de hele dag blijft zitten

Voor een langdurige make-up look is een settingspray onmisbaar. Deze houdt je make-up de hele dag op zijn plaats, zelfs tijdens lange dagen of speciale gelegenheden. Een paar spraytjes na het aanbrengen van je make-up zorgt ervoor dat alles mooi blijft zitten en je look perfect blijft.

Conclusie: Pro-age make-up voor een stralende en zelfverzekerde look

Met de juiste technieken en producten kun je na je veertigste een stralende en zelfverzekerde make-up look creëren. Een goed verzorgde huid, lichte foundation, subtiele contouring, sprankelende oogschaduw en een settingspray zijn je beste vrienden. Vergeet niet om je make-up aan te passen aan je persoonlijke stijl en de gelegenheid, en geniet van het proces om je mooiste zelf te zijn.

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!