Pro-age make-up, tips & tricks

by | aug 12, 2022 | Beauty

Boven de veertig is een goed verzorgde huid stap één, een frisse make-up stap twee. Begin -op de met een dagcrème gehydrateerde huid- met een corrigerende primer die de teint egaliseert en zorgt dat foundation goed hecht.

Dan volgt foundation, in een tint lichter dan de eigen huidskleur omdat dat frisser staat dan een donkere tint die ouder maakt. Wees niet bang voor een pips effect, want bronzer of blush maken je teint energiek. De bronzer in de zomer, de blush in de andere seizoenen. Gebruik crèmetexturen, ze versmelten mooi met foundation. Highlighten en lowlighten, ander woord ‘shapen’ ? Alleen voor een diner bij kaarslicht en dan heel subtiel, op en onder het jukbeen. Overdag volstaat een frisse blos.

Pigmentvlekjes manifesteren zich na je veertigste en kunnen behoorlijk storend zijn. Ze maken optisch ouder. Gebruik over foundation heen een concealer, liefst met een puntig lippenseeltje, om zo de plekjes en vlekjes te verdoezelen. 

Denk bij het opmaken van je ogen aan opwaartse lijnen, te trekken met een eyeliner. Die zou in de buitenste ooghoeken dus iets naar boven moeten gaan. Dat een glans of glitter oogschaduw niet meer zou kunnen na de veertig is onzin. Een sprankelende oogschaduw kan juist heel leuk zijn. Gebruik op het stukje ooglid pal boven de pupil een lichte tint voor een frisse oogopslag. Een heel klein beetje lichte oogschaduw onder de binnenste ooghoekjes maakt de blik opener. En wissel een zwarte masacara en eyeliner eens voor een bruine, zie je dat dat zachter maakt?

De zwaartekracht kan uitgedaagd worden bij het stiften van de lippen: stift niet helemaal tot in de uiterste mondhoeken. De bovenlip, die smaller wordt met de jaren, kan met een lippotlood iets bijgetekend, en zet de cupidoboog extra aan. 

Gebruik voor de totale make-up een settingspray als het een lange dag wordt, die houdt alles mooi op zijn plaats.

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Tags : pro-age | routine
Genieten van schoonheid op een telefoon

Schrijf je in op de Nieuwsbrief !

Boordevol interessant nieuws over all things beauty

Je ontvangt hem slechts 1x per maand

Inspiratie voor cadeautips

Geregeld een leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!