SAGA VAN DE MERKEN

Parfumhuis Loewe, subtiele balans van geuren

Home » Parfumhuis Loewe, balans boven alles

Start en evolutie van het merk Loewe

Loewe is een Spaans huis, opgericht in 1846 in Madrid. Het is wereldwijd gekend om het uitzonderlijke vakmanschap en de verfijnde esthetiek.

Oorspronkelijk gespecialiseerd in luxe lederwaren, groeide het merk uit tot een iconisch label voor de mode- en parfumeriewereld.

Vakmanschap en innovatie vormen de kernwaarden doorheen de geschiedenis van Loewe, waardoor het bij de allergrootste internationale luxehuizen wordt gerekend.

Het eerste parfum uit 1970 heette simpelweg Loewe 1. Letterlijk het eerste in de rij van karaktergeuren die bijdroegen aan de reputatie van het merk in de geurindustrie.

Waarom kiezen voor Loewe

Kiezen voor een parfum van Loewe is kiezen voor tijdloze elegantie en authenticiteit.

Elke geur is een olfactorisch meesterwerk dat de expertise van de ambachtslieden weerspiegelt en het oog voor detail dat het merk karakteriseert.

Loewe-parfums zijn een uitnodiging voor een unieke zintuiglijke ervaring, waarin geschiedenis, kunst en emotie in harmonie zijn.

Anekdotes en mijlpalen

Een van de beslissende momenten in de geschiedenis van het huis Loewe was de lancering van Loewe 1 in 1970.

Het eerste parfum van het merk betekende de start van een reeks iconische geuren die parfumliefhebbers van over de hele wereld hebben kunnen blijven boeien.

Bovendien is Loewe een pionier in het gebruik van onverwachte elementen in de compositie, zoals leer, waardoor een unieke geursignatuur ontstaat.

De muzen van Loewe

Loewe is steeds op zoek naar de juiste muze voor een authentieke en elegante representatie.

Spaans actrice Penélope Cruz was de perfecte match voor het parfum Quizás, Quizás, Quizás, en gaf de geur een vleugje zuiderse sensualiteit mee. In 2013 viel de keuze op supermodel Linda Evangelista voor de campagne van Loewe Aura.

Voor het nieuwe geurtje Botanical Rainbow uit 2023 koos het label met acteurs Greta Lee, Úrsula Corberó en Stéphane Bak voor een aanstormende generatie sterren.

De must-haves van Loewe

Tot de must-haves van Loewe behoren Loewe Solo, een iconische geur die de hedendaagse mannelijkheid belichaamt, en Loewe Aura, een boeiende bloemencompositie.

Loewe 7 valt op door het frisse en energieke karakter, terwijl Loewe Aire lichtheid en elegantie oproept.

Laat je adviseren over Loewe producten door jouw Enjoy Beauty parfumerie

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!