SAGA VAN DE MERKEN

Jean Paul Gaultier: Franse durf en provocatie

Home » Jean Paul Gaultier: Franse durf en provocatie

Start en evolutie van het merk Jean Paul Gaultier 

Sinds de oprichting in 1976 door Frans fashiondesigner Jean Paul Gaultier is het gelijknamige label synoniem voor durf en provocatie geworden. Berucht om zijn avant-gardistische ontwerpen en onconventionele esthetiek,

ontketende Gaultier een revolutie in de mode-industrie. In 1993 waagde hij de sprong naar de parfumerie met zijn eerste iconische parfum – ineens ook het begin van een nieuw tijdperk in het vakgebied.

Classique, zijn debuutparfum, combineert op een briljante manier het zoete van vanille, het delicate van oranjebloesem en het levendige van gember.

Na het instant succes werd de geur in z’n iconische flacon met sensuele lijnen onmisbaar voor een hele schare fans.

Waarom kiezen voor Jean Paul Gaultier? 

Maison Gaultier valt op door de kunst om parfums te creëren die onmiddellijk boeien, zoals het verleidelijke Scandal met betoverende geurnoten van honing.

De nieuwere creaties, zoals het bedwelmende duo La Belle en Le Beau, met vleugjes peer en kokosnoot, getuigen van Gaultiers toewijding aan innovatie en verrassing.

Gaultier is geobsedeerd door het creëren van sensuele combinaties, wat uitgroeide tot een typerend kenmerk van zijn parfumlijn. De geuren creëren meteen een memorabele geurbeleving.

De designer blijft grenzen verleggen en de conventies in de parfumindustrie uitdagen. Zijn gewaagde en avant-gardistische geuren getuigen van originaliteit en durf.

Anekdotes en mijlpalen

Het verhaal achter de parfums van Jean Paul Gaultier zit vol turbulentie.

In 1995 deed de lancering van Le Mâle voor mannen en Classique voor vrouwen de parfumeriewereld op haar grondvesten daveren door de bijzondere flacons. De unieke ontwerpen deden meteen denken aan de beroemde korsetten van de ontwerper.

In 2011 verraste Gaultier opnieuw met de lancering van Kokorico, een gedurfde mannelijke geur met accenten van cacao (de topnoot is vijgenblad, met cacao en patchouli in het hart).

Z’n inzet om te verrassen en te innoveren is een constante in de geschiedenis van Gaultiers parfums.

De muzen van Jean Paul Gaultier

Sinds de jaren tachtig blijft Jean Paul Gaultier modenormen doorbreken met z’n spectaculaire vooruitstrevende modeshows.

Van Sheila tot Lady Gaga, Mylène Farmer tot Madonna: de couturier koos over z’n hele carrière vrouwen met erg uiteenlopende silhouetten.

Denk ook aan Rossy de Palma, Laetitia Casta of Beth Ditto. Het beeld rond zijn parfums werd mee gevormd door muzen als Rianne Ten Haken, Jarrod Scott, de schitterende Irina Shayk, model Parker Van Noord, topactrice Yara Shahidi en de getalenteerde Parijse DJ Barbara Butch.

De must-haves van Jean Paul Gaultier 

Met zijn frisse en kruidige tonen staat Le Mâle voor de moderne mannelijkheid.

Het is een van de meest onmisbare geurtjes van Gaultier. Classique viert dan weer de vrouwelijkheid in al haar pracht. Het combineert het zoete van bloemen met de warmte van kruiden.

Scandal geeft een eigentijdse en speelse toets aan de parfumcollectie.

Deze iconische parfums illustreren het eclecticisme en de creativiteit waarmee Gaultier bekend werd.

Laat je adviseren over Jean Paul Gaultier producten door jouw Enjoy Beauty parfumerie

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!