Je figuur in vorm: een blik op afslankproducten bij de parafarmacie en drogist

Elk jaar, wanneer de zomer eraan komt of na de excessen van de feestdagen, begint voor velen het najagen van het perfecte lichaam. De zoektocht naar het wondermiddel kan een echt hindernissenparcours zijn, langs de nieuwste dieetrages die snel gewichtsverlies beloven. De afslankproducten in de goedgevulde rekken van drogist trekken dan de aandacht en wekken nieuwsgierigheid op. Maar wat zijn deze afslankmiddelen eigenlijk waard? Zijn ze de mirakeloplossing voor een slanker figuur of enkel een aanvulling op een evenwichtig dieet en regelmatige lichaamsbeweging? We zoeken het uit in dit artikel.

Welke afslankproducten vind je bij de drogist?

Winkels staan vol met producten die beloven je te helpen bij het afvallen. Je vindt er voedingssupplementen, vetverbranders, eetlustremmers, vochtafdrijvers of maaltijdvervangers. Deze producten zijn vaak gemaakt van ingrediënten die bekend staan om hun afslankende eigenschappen, zoals groene thee, guarana of konjac.

Detox-producten: om gifstoffen te elimineren

Ontgiftende producten zijn waardevolle bondgenoten bij het afslanken. Ze werken in op het lymfestelsel en bevorderen de afvoer van gifstoffen en overtollig water uit het lichaam. 

Parafarmacieën bieden een breed scala aan van detox-producten in verschillende vormen: kruidenthee, capsules, vloeistoffen om aan te lengen enzovoort. Ze zijn vaak gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals groene thee, paardenbloem of moerasspirea die gekend zijn om hun vochtafdrijvende eigenschappen.

Afslankcrèmes: smeer je huid stevig en strak

Om specifieke zones aan te pakken, zijn afslankcrèmes de ideale oplossing. Ze maken een drastisch dieet immers overbodig. Door ze plaatselijk aan te brengen, helpen ze om cellulitis te verminderen en de huid te verstevigen. 

Deze crèmes zijn meestal verrijkt met actieve stoffen zoals cafeïne, dat bekend staat om het bevorderen van de vetverbranding, of plantenextracten die de microcirculatie en drainage van de huid bevorderen.

Afslankende voedingssupplementen: voor een allround effect

Voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op een evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Er kunnen vetverbranders, koolhydratenblokkers of eetlustremmers in zitten. 

Deze producten werken van binnenuit, ze zijn dus doeltreffend voor het hele lichaam. De formules bevatten vaak ingrediënten als konjac, L-carnitine of chitosan die gekend zijn om het helpen bij gewichtscontrole.

Afslankgummies: functioneel plezier

Voor een meer aangename en leuke aanpak kwamen er afslanksupplementen in de vorm van gummies op de markt. Deze zachte snoepjes zijn verrijkt met vitamines en afslankende ingrediënten om plezier en welzijn te combineren. 

Ze zijn makkelijk mee te nemen, prettig om te eten en tegelijk een origineel alternatief voor traditionele voedingssupplementen.

Maaltijdvervangers

Deze dieetproducten kunnen een volledige maaltijd vervangen en bieden evenwichtige voeding met minder calorieën dan een gewone maaltijd. Je vindt ze in de vorm van repen, shakes of soep en ze worden gebruikt om af te vallen of op gewicht te blijven.

Maaltijdvervangers zijn rijk aan eiwitten en helpen de honger te verminderen en verzadiging te bevorderen. Ze zijn verrijkt met essentiële vitaminen en mineralen, zorgen voor voldoende voedingsstoffen en zijn een praktische optie voor wie het te druk heeft om een uitgebalanceerde maaltijd klaar te maken. 

Het is echter belangrijk om te beseffen dat niet alle voedingsmiddelen gelijk zijn. Sommige producten kunnen buitensporige hoeveelheden suiker en verzadigd vet bevatten, wat schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Het is dus cruciaal om de etiketten zorgvuldig te lezen en voor kwaliteitsproducten te kiezen. Andere producten zijn rijk aan voedingsvezels, die de spijsvertering bevorderen en verzadiging stimuleren. Vezels kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, wat gunstig kan zijn voor mensen met diabetes. 

Ondanks hun voordelen kunnen deze alternatieven over een langere periode geen gezond, evenwichtig dieet vervangen. Idealiter worden ze gebruikt als hulpmiddel bij gewichtsbeheersing of als occasioneel alternatief wanneer het klaarmaken van een volwaardige maaltijd even niet kan.

De voordelen van afslankproducten: realistisch of illusie?

Hoewel afslankproducten aantrekkelijk zijn, kun je ze beter weloverwogen inzetten. Ook al zijn het potentiële hulpmiddelen, ze kunnen nooit helemaal tegemoetkomen aan de basisprincipes van goede voeding en een gezonde levensstijl. Vetverbranders kunnen bijvoorbeeld de stofwisseling versnellen, maar zonder een uitgebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging is het effect beperkt.

Als onderdeel van een optimaal voedingsplan kunnen voedingssupplementen of afslankproducten echter uitstekende bondgenoten zijn, die je niet meer wil missen. 

Nog vermeldenswaardig, tot slot, is dat afvallen niet van de ene op de andere dag gebeurt. Het is een proces dat tijd, geduld en doorzettingsvermogen vergt. Het is essentieel dat je realistische doelen vooropstelt en elke kleine overwinning viert.

Afslanktips voor een succesvol dieet

De sleutel tot blijvend gewichtsverlies is een gezonde levensstijl. Dat betekent dat je je moet richten op een passend dieet en bewegingspatroon.

Een uitgebalanceerd dieet is essentieel

Een goed doordacht voedingsplan is cruciaal voor het afslankproces. Het helpt je om:

 • gezond te eten en voldoende voedingsstoffen op te nemen
 • gezond te blijven, zonder tekorten
 • energiek en actief te blijven
 • een efficiënte stofwisseling te behouden
 • je goede eetgewoonten eigen te maken
 • een gezonde levensstijl te behouden

Een evenwichtige voeding betekent dat je elke dag fruit, groenten, magere eiwitten en volkoren graanproducten eet. Belangrijk is ook dat je zoveel mogelijk bewerkte voedingsmiddelen en/of voedingswaren met veel toegevoegde suikers vermijdt.

Hydrateer voldoende

Hydratatie is een integraal onderdeel van een evenwichtige voeding en gezonde levensstijl. Water speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van de normale lichaamsfuncties, zoals de stofwisseling en spijsvertering. Uitdroging kan gewichtsverlies in de weg staan omdat dit het metabolisme kan vertragen en het hongergevoel vergroten. Het is daarom aangeraden om de hele dag door voldoende water te drinken.

Lichaamsbeweging is essentieel

Hoewel afslankproducten extra ondersteuning kunnen geven, speelt lichaamsbeweging een sleutelrol bij het behalen van je afslankdoelen, op een gezonde en duurzame manier. Lichaamsbeweging kan namelijk:

 • het calorieverbruik verhogen
 • de spiermassa handhaven
 • de eetlust onder controle houden
 • de mentale gezondheid bevorderen.

Lichaamsbeweging beperkt zich niet tot naar de sportschool gaan of hardlopen, maar ook wandelen, fietsen, zwemmen of elke andere vorm van lichaamsbeweging waar je zin in hebt, telt mee. Het belangrijkste is dat je iets ondekt wat je leuk vindt en dat regelmatig doet. De fysieke inspanning werkt als vetverbrander.

Feit of fabel: vooroordelen over afvallen

Er bestaan veel misvattingen over afvallen.

 1. Nee, maaltijden overslaan helpt niet om sneller af te vallen, het kan zelfs je metabolisme verstoren.
 2. Nee, voedingssupplementen zijn niet essentieel als je voedingspatroon optimaal is.
 3. Nee, overstappen van het ananasdieet naar het proteïnedieet en vervolgens naar de Dukan-methode is geen goed idee!
 4. Nee, vetverbranders zijn geen vrijgeleide om elke dag fastfood eten.
 5. En nee, afslankproducten verrichten geen mirakels: ze zijn een hulpmiddel en maken deel uit van een ruimere aanpak.

Kortom, de afslankproducten en voedingssupplementen uit de parafarmacie kunnen waardevolle bondgenoten zijn op je pad naar gewichtsverlies maar ze mogen niet beschouwd worden als enige oplossing. Een evenwichtige voeding, een gezonde levensstijl en regelmatige lichaamsbeweging blijven de pijlers van een blijvende gezondheid en een figuur in balans. 

Shoppen voor je gezondheid en wellbeing

Deze innovatieve formule, ontwikkeld door het team van wetenschappers achter Forté Pharma, brengt je silhouet terug in balans. XtraSlim 700 Femme 45+ is speciaal ontworpen voor vrouwen ouder dan 45 en aangepast aan hun specifieke noden.

Combineer afslanken en genieten (met de smaak van rood fruit!) met de Xtra Slim 700 Gummies. Rijk aan guarana, zwarte bessen, wakame, kurkuma, chroom, choline, vitamine B1 en B6, bevatten deze vetverbranders alle effectieve actieve ingrediënten die je nodig hebt bij het afvallen.

Zeg bye tegen die bolle buik dankzij Forté Pharma Flat Stomach. Als kers op de taart brengt het supplement je darmflora opnieuw in evenwicht brengt dankzij de formule op basis van melkfermenten en actieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Forté pharma Laboratoria

Deze innovatieve formule, ontwikkeld door het wetenschappelijk team van Forté Pharma, helpt u een harmonieus figuur te herwinnen. XtraSlim 700 Femme 45+ is speciaal ontworpen voor vrouwen ouder dan 45 jaar en hun specifieke behoeften.

Combineer afvallen met plezier (rode vruchten smaak) met Xtra Slim 700 Gummies. Rijk aan guarana, zwarte bes, wakame, kurkuma, chroom, choline, vitamines B1 en B6, deze vetverbranders bevatten actieve ingrediënten die effectief zijn bij gewichtsverlies.

Zeg vaarwel tegen buikvet en krijg een platte buik met Forté Pharma Platte Buik. Als kers op de taart, herbalanceert het uw darmflora met zijn formule op basis van stammen van melkzuurfermenten en actieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!