Luxe skincare : Het geheim van mooie huid van de it-girl?

Het is héél chic en trendy: je huid zó goed verzorgen dat make-up overbodig is, of nuja, bijna overbodig. De rich girl look met een glanzend gezonde huid zonder ook maar een vlekje of een plekje vergt wel wat tijd. Die ultra stralende huid krijg je met een vast beautyritueel waarbij je je huid op haar wenken bedient. 

Maar: weet jij wel welk huidtype je hebt?

Je bereikt je Gossip Girl look met een goede beautyroutine die bestaat uit reinigen, voeden en beschermen. Uiteraard kun je dan nog een beetje smokkelen met make-up, zo lang het maar lijk alsof je net van de piste komt, de hele ochtend op de yogamat hebt doorgebracht of gewoon zulke goede genen hebt dat je huid glanst dat het een lust is. Realitycheck: begin met het in kaart brengen van je huidtype. Heb je geen idee? In onze winkels kunnen we je daarbij helpen. Onze experts hebben in een mum van tijd jouw huidtype in kaart gebracht. Wel zo handig, want tussen een vette en droge huid is namelijk nog een heel scala aan huidtypes, met elk een eigen behoefte.

Als je weet wat jouw huidtype is, kun je veel gerichter skincare aanschaffen. Dat levert niet alleen een mooiere huid op, maar ook minder miskopen.

De luxe van een gezonde huidbarrière

Weet je welk huidtype je hebt, zoek dan reinigingsproducten die daar bij passen. Liefst met heerlijke moderne texturen, zodat het reinigingsritueel – dat je immers tweemaal per dag uitvoert – nooit huiswerk wordt, maar altijd een feestje is. Een goed gereinigde en geëxfoliëerde huid kan werkstoffen beter opnemen, en dat is de crux als je je huidbarrière gezond wilt houden. Een gezonde huidbarrière voorkomt immers problemen als roodheid, irritatie en droogtelijntjes en geeft de glans die it-girls ambiëren. Exfoliëren zou je moeten doen met een mild product met AHA zuren die de huidbarrière respecteren. Begin om de dag, zie je hoe je huid reageert.

Texturen maken het verschil

Wat is het verschil tussen luxe en minder luxe producten? De werkstoffen uiteraard, maar ook de zachtheid dan wel romigheid van het product, of de eigenschap om op de huid van textuur te veranderen. Van een mousse in een olie bijvoorbeeld. Met de vele verschillende texturen van vandaag de dag is het ook mogelijk om de perfecte dubbele reiniging samen te stellen. Bijvoorbeeld: een micellair water voor het wegnemen van make-up, dan een cleansing balm of gel voor het grondig reinigen van je poriën. Opvallend dit voorjaar zijn de luxe soft en fresh creams die gelanceerd worden. Frisse, milde texturen waar je huid niet genoeg van kan krijgen.

De truc zit ‘m in de laagjes

De huidverzorging voor een stralende, rich girl huid bestaat uit laagjes: eerst een serum, dat goed in de huid trekt, dan een voedende crème die op de huid blijft liggen, en haar optimaal beschermt. Een oogcrème die fijne lijntjes corrigeert. Vocht in de vorm van hylaronzuur speelt een sleutelrol. Een huid met een goed vochtpeil is namelijk gladder en ‘voller’. Als je eenmaal de nieuwste texturen hebt geprobeerd wl je niets anders meer. Een gel-crème die snel intrekt, een crème met de glans van diamanten. Een ‘fresh’ cream voor de eerste lentedagen. Voor de nacht kun je een high tec crème gebruiken die de huid helpt herstellen, iets wat ‘s nachts gebeurt. Maar een olie is ook heerlijk voor de nacht, en echt, je hoeft je met een luxe skincare olie geen zorgen te maken om je beddegoed. Hij trekt namelijk in als een serum.

Pronken met je mooie huid

Is je huid een dagje off, is er even geen glans? Een masker helpt, want het geeft de huid een enorme boost. Gebruik dan na de beschermende en vochtverbeterende crème een primer. Deze egaliseert en vormt een extra buffer tegen vijanden van buitenaf zoals luchtvervuiling, regen of juist zon. Dat je een primer gebruikt wil niet zeggen dat daar automatisch een foundation over heen moet. Als je helemaal zonder make-up met je huid wilt pronken (Alicia Keys en Pamela Anderson zetten de trend) zou je in ieder geval wel een (losse) spfSPF Sun Protection Factor of beschermingsfactor, gewoonlijk afgekort tot SPF, is een maat voor de doeltreffendheid van zonnebrandcrèmes en -lotions bij het tegenhouden van UV-B-straling, die verantwoordelijk is voor het verbranden van de huid bij blootstelling aan zonlicht. De SPF-aanduiding heeft enkel betrekking op de doeltreffendheid van de ultravioletfilter in de zonnebrandcrème voor UV-B-straling, niet voor UV-A-straling. SPF is een relatieve maat, die aangeeft hoeveel keer zo lang iemand die beschermd is mét zonnebrandcrème, in de zon kan blijven als iemand zonder bescherming, vooraleer er zonnebrand optreedt. In de praktijk hangt de tijd die men in de zon kan verblijven zonder te verbranden niet alleen af van de SPF van de zonnebrandcrème, maar ook van andere factoren zoals het huidtype, de hoeveelheid zonnebrandcrème die men gebruikt, de activiteiten die men doet enzovoort. moeten gebruiken. Want UV is overal, en van maart tot en met oktober is het zaak UV-B en UV-A te weren. UV in zonlicht breekt collageen af, het’kapitaal’ van je huid, dus voor die billion dollar huid laat je dat coute que coute niet gebeuren.

Reinigen 

La Mer The Essence Foaming Cleanser is een diepreinigend schuim, een perfecte tweede stap in double cleansing, na een micellair water.

Reinigen 

Chanel La Mousse Clarifiante is een crème reiniger die in contact met water verandert in een diepreinigend schuim dat ook vuil uit poriën haalt.

Oogzone

Biotherm Blue Pro-Retinol Eye Cream is een van de weinige oogrcèmes met retinol. Met voor 95% natuurlijke ingrediënten voor een gladde oogcontour.

Exfoliëren

Chanel Le Lift Pro Gommage AHA Resurfant is een perfect milde manier van exfoliëren, ook geschikt voor de gevoelige huid. Bevat ctroen- en glycolzuur die samen dode huidcellen verwijderen en de huidtextuur verfijnen. Gebruik tweemaal per week in een dun laagje dat 5 minuten de tijd nodig heeft.

Beschermen en verzorgen

Sisleÿa L’Integral Anti-Age Crème Gel Frais is een krachtige anti-aging verzorging met een frisse en lichte textuur en matte finish. De formule bevat maar liefst 50 anti-verouderings ingrediënten!

Preppen

Clinique Even Better Light Reflecting Primer hydrateert en egaliseert de teint zichtbaar, je huid gaat er van stralen. Met vitamine C en hyaluronzuur. Geschikt voor alle huidtypes. De primer is een mooie basis voor make-up, maar ook mooi zonder.

Een mooi tintje geven

Lancaster Infinite Bronze Tinted Perfection is bescherming met spf 30 en een tintje in één. Geeft een frisse ‘outdoor’ sport look. 

Beschermen tegen de zon

Lancôme Supra Screen UV Expert spf 50 is een los onzichtbaar UV filter dat je gebruikt als laatste stap in je routine. Kan ook over make-up heen.

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!