How to mascara

Niets beter om je ogen te doen spreken dan een vleugje mascara. Maar hoe kies je de juiste mascara voor het gewenste effect?
Lengte, krul of volume: het geheim zit hem in de borstel. 

Wil je langere wimpers?

Die krijg je met een eerder dunne borstel met korte haartjes die niet al te dicht staan ingeplant of een ‘kam’model dat de wimpers goed scheidt. Een eerder dunne formule zal de wimpers eerder verlengen dan verdikken, zodat je klonters vermijdt. Wil je ook nog volume, dan kun je dat opbouwen door verschillende laagjes aan te brengen tot je de gewenste dikte krijgt.

Wil je vollere wimpers?

Een dikke borstel met veel lange en dicht opeen staande haartjes neemt extra product op om de wimpers voller te maken. Hoe langer de haartjes, hoe meer formule ze kunnen vasthouden en afgeven. Ook de formule van een volumemascara is doorgaans dikker voor nog meer effect.  

Tip: Zijn je wimpers te dun om zo’n dikke borstel zonder geklieder te gebruiken? Gebruik dan een primer en werk in laagjes.

Wil je meer krul in je wimpers?

Kies een mascara met een gebogen kant. De boogvorm helpt om de wimpers naar boven te duwen en te krullen. Zet de borstel met de ronde kant zo dicht mogelijk tegen de wimperaanzet en laat hem met een rolbeweging tot in de puntjes van je wimpers glijden. Zet de wimperaanzet flink aan en houd de punten licht. Teveel formule op de uiteinden haalt de krul eruit. 

Tip voor extra krul? Gebruik een wimperkruller voor je mascara aanbrengt. Warm hem even op met een haardroger voor extra effect.

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!