Hoeveel parfums moet een vrouw hebben?

De keuze voor een bepaald parfum kan afhankelijk zijn van de stemming, gelegenheid of seizoen. Terwijl de een genoeg heeft aan één of twee favoriete parfums, wilt de ander misschien haar hele toiletkast vol hebben met een voorraad aan parfums. Waarom? Er zijn verschillende redenen die we allemaal gaan bespreken in dit artikel.

Moet je meer dan 1 parfum hebben?

Er is niet echt een specifiek antwoord op hoeveel parfums een vrouw zou moeten hebben. We zijn allemaal individuen en daarom heeft ook iedereen verschillende smaken en behoeften. Wat wel kan, is variëren met verschillende geuren. 

Een van de redenen waarom je meer dan een parfum kan hebben, is omdat het je als individu meer karakter kan geven. Je kan hierdoor namelijk jouw eigen persoonlijkheid, stijl en individuele smaak laten zien. Het is daarom belangrijk om te kijken welke parfums er écht bij jou passen.

Heb jij bijvoorbeeld een scherpe en zware parfum? Dan kan het misschien de indruk geven dat je een hard karakter hebt, terwijl jij zelf een zacht persoon bent.

Een andere reden om meerdere parfums aan te schaffen, is dat het ook de waardering van anderen beïnvloedt. Het laat zien dat je jezelf goed verzorgd, waardoor zij jou ook zullen waarderen.

Ook kan het hebben van meer dan één parfum op vele manieren voordelig zijn als vrouw zijnde. Verschillende parfums geeft je namelijk toegang om meer flexibel te zijn voor bepaalde gelegenheden.

De ene keer zal het namelijk beter zijn om een licht en fruitige geur te kiezen, voor bijvoorbeeld een feestje in de zomer. Doffe, warme, kruidige geuren kunnen daarbij weer beter zijn voor winteravonden, bijvoorbeeld een gezellig etentje.

Met meerdere parfums kun je dus veel meer kanten op. Daarbovenop kan je ook proberen om unieke combinaties en layering creëren. Dit doe je door het mengen van twee of meer geuren om echt jouw eigen unieke kenmerkende geur te creëren. Wees niet bang om uit te proberen en experimenteren met verschillende parfums, want op die manier kun je jezelf echt laten stralen!

Tot slot zorgt het hebben van meerdere parfums er ook voor dat je nooit zonder opties komt te zitten, zodat je iets nieuws kunt proberen wanneer je maar wilt.

Kan je elke dag dezelfde parfum dragen?

Een kort antwoord? Ja, je kunt elke dag dezelfde parfum dragen. Maar zoals we hebben besproken, is het belangrijk om de voor- en nadelen van het elke dag dragen van dezelfde geur te begrijpen, zodat je kunt beslissen of het wel bij jou als uniek persoon past.

Een van de voordelen van het dragen van dezelfde parfum, is dat het een bekende geur is. Mensen linken dit aan vertrouwdheid en comfort; we ruiken iets dat we gewend zijn. Dit kan momenten terughalen van dierbare herinneringen of ons helpen om te ontspannen.

Aan de andere kant kan het elke dag dragen van dezelfde geur olfactorische vermoeidheid veroorzaken. Dit betekent dat je neus gewend raakt aan een bepaalde geur, en deze niet langer waarneemt.

Zo kan jouw kenmerkende geur dus minder effectief worden en zelfs leiden tot hoofdpijn of misselijkheid als de geur te sterk wordt. Bovendien kan elke dag dezelfde geur dragen na verloop van tijd monotoon en dus ook saai worden. 

Maar uiteindelijk is het aan jou of je ervoor kiest elke dag hetzelfde parfum te dragen of hoeveel parfums je aanschaft. Als je besluit regelmatig dezelfde geur te dragen, neem dan soms een pauze, zodat je neus de tijd heeft om te “resetten” en je de geur na verloop van tijd opnieuw kunt waarderen.

Daarnaast kun je ook overwegen om verschillende producten van dezelfde parfumfamilie te kopen, bijvoorbeeld een douchegel met dezelfde geur of verschillende producten in lagen. Zo houd je jouw signature geur fris en gevarieerd.

Hoe combineer je meerdere parfums?

Bij het combineren van meerdere parfums is het belangrijk om een balans van geuren te creëren. Begin met één basisnoot en voeg dan complementaire topnoten toe.

Houd goed rekening met de sterkte van elke geur – zwaardere geuren zoals muskus kunnen bijvoorbeeld het beste spaarzaam worden gebruikt, omdat ze lichtere geuren zoals citrus of bloemen overstemmen. Hoeveel parfums je hiervoor nodig hebt kan je zelf bepalen. Wil je meerdere mengelingen proberen? Dan kan je met 4 parfums al veel kanten uit.

Ook werken bepaalde combinaties goed samen, zoals roos en sandelhout of vanille en jasmijn. Als je parfums begint te combineren, breng dan een kleine hoeveelheid van elke geur aan op een neutraal oppervlak. Ruik vervolgens aan de combinatie zodra deze gemengd is om er zeker van te zijn dat je de gewenste balans hebt bereikt.

Verstuif het mengsel daarna spaarzaam op jouw huid of kleding voor een optimaal resultaat. Denk er wel aan dat ieders reukvermogen uniek is, dus het eindresultaat kan per persoon verschillen. Met wat langer experimenteren kan je met meerdere geuren je eigen signature geur creëren, en zo ook je eigen identiteit meer naar voren laten komen.

Niet onbelangrijk is de kwaliteit van de parfums. Parfums met een hogere concentratie aan natuurlijke oliën gaan meestal langer mee. Ze bieden daarbovenop ook een betere levensduur van de geur.

Kwaliteit is daarom belangrijk bij het combineren van verschillende geuren, dus zorg ervoor dat je alleen eersteklas producten gebruikt bij het creëren van je eigen persoonlijke aroma.

Wil jij dus jezelf ècht karakteriseren? Ga dan aan de slag met het combineren en experimenteren van parfums. Hoeveel parfums je aanschaft is belangrijk hiervoor als je echt wilt experimenteren. Zorg wel voor een evenwicht van alle ingrediënten van een hoge kwaliteit. Zo kan je een geur creëren die ècht van jezelf is.

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!