Glowy skin, zo doe je dat

Natuurlijk is de juiste huidverzorging key voor een gezonde, goed gehydrateerde huid met die felbegeerde glow. De huid heeft naast vocht ook wat vet nodig, en en liefst extra vitaminen.

Vitamine E bjvoorbeeld, dat fijne lijntjes tegengaat. Vitamine C, dat bekend staat om zijn verhelderend effect. En niacinamide, een vorm van vitamine B die verstevigend werkt. Vitamine A of een afgeleide daarvan, het nu zo populaire Retinol, is de vitamine die nodig is voor een mooi gladde en stevige huid. Een egale huid weerkaatst namelijk licht optimaal, met glans als bonus.

Dode huidcellen die glans saboteren worden weggehaald met Retinol of een exfoliant. Exfoliëren is het verzamelwoord voor dode huicellen wegnemen, en het kan ook met producten die enzymen bevatten die ze‘losweken’. Deze zijn wat milder dan fruitzuren of Retinol, fijn voor een gevoelige huid. Van de zuren zijn salicylzuur en glycolzuur de meest effectieve.

Ze kunnen ook de vorming van collageen stimuleren en pigmentvlekken verminderen. Voor alle vormen van gladmaken geldt: met mate. Want je wilt het natuurlijke beschermingslaagje van je huid zo min mogelijk beschadigen. Wanneer dat craquéle wordt door over-exfoliëren raakt de huid ‘lek’, gaat trekken en kriebelen omdat hij vocht niet goed kan vasthouden. Een of twee keer per week is voldoende, en zie, binnen een paar weken heb jij ook die mooie glow. 

En een weetje: meer water drinken helpt niet om je huid meer glans te geven, maar het is wel gezond.

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!