Voor eens en altijd: zo breng je jouw foundation correct aan

Wie denkt dat foundation over het hele gezicht moet heeft het mis. De ogen richten zich bij een ontmoeting op de driehoek voorhoofd, ogen en mond, vaker nog op de ogen alleen. Als die zone er egaal uitziet is dat bij een jonge huid meer dan voldoende.

Foundation komt dus alleen waar nodig. Met de jaren is soms iets meer foundation nodig, als couperose op de wangen is gekomen, of de huid ontsiert wordt door pigmentvlekjes of littekentjes.

Dekkend te werk gaan: Foundation gaat echt ‘dekken’ als twee of drie dunne laagjes worden aangebracht. Ga opbouwend te werk, enkel waar nodig. 

Naturel: Indien je je foundation super naturel wil houden, breng je deze aan met je (warme) vingers of een -licht vochtig gemaakt- make-up sponsje. Een kwast is goed wanneer je op de foto gaat en er smetteloos uit wilt zien. Hij zorgt dat de foundation perfect wordt verdeeld en dekking geeft. Vergeet dan ook je hals en oorrandjes niet!

De juiste textuur kies je aan de hand van je wensen (natuurlijk? dekkend?) en die van je huid. Een droge huid heeft wat meer verzorging en vocht nodig, een vette huid een wat meer poedertextuur tegen glim. Laat je goed adviseren, ook wat de tint betreft.

Concealer komt in principe over foundation heen, om hier en daar wat te verdoezelen. De donkere plekjes onder de binnenste ooghoeken, roodheid, hyperpigmentenatie of een littekentje. Gebruik tot slot een setting spray als je dat mooie, dewy effect van foundation lang wilt vasthouden.

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!