Zo breng je jouw foundation juist aan
|

Voor eens en altijd: zo breng je jouw foundation correct aan

Wie denkt dat foundation over het hele gezicht moet heeft het mis. De ogen richten zich bij een ontmoeting op de driehoek voorhoofd, ogen en mond, vaker nog op de ogen alleen. Als die zone er egaal uitziet is dat bij een jonge huid meer dan voldoende.

Foundation komt dus alleen waar nodig. Met de jaren is soms iets meer foundation nodig, als couperose op de wangen is gekomen, of de huid ontsiert wordt door pigmentvlekjes of littekentjes. Foundation gaat echt ‘dekken’ als twee of drie laagjes worden aangebracht. Breng foundation als die super naturel moet zijn aan met de (warme) vingers of een licht vochtig make-up sponsje. Een kwast is goed wanneer je op de foto gaat en er smetteloos uit wilt zien. Hij zorgt dat de foundation perfect wordt verdeeld en dekking geeft. Vergeet dan ook je hals en oorrandjes niet!

De juiste textuur kies je aan de hand van je wensen (natuurlijk? dekkend?) en die van je huid. Een droge huid heeft wat meer verzorging en vocht nodig, een vette huid een wat meer poedertextuur tegen glim. Laat je goed adviseren, ook wat de tint betreft.

Concealer komt in principe over foundation heen, om hier en daar wat te verdoezelen. De donkere plekjes onder de binnenste ooghoeken, roodheid, hyperpigmentenatie of een littekentje. Gebruik tot slot een setting spray als je dat mooie, dewy effect van foundation lang wilt vasthouden.

Similar Posts