Een stralende oogopslag: zo breng je je oogcontouren, wimpers en wenkbrauwen in topvorm

Je ogen zijn de blikvangers van je gezicht.
Daarom maak je ze liefst zo mooi mogelijk. Dat houdt meerdere dingen in: de huid rond je ogen hydrateren, wallen verdoezelen, en je wimpers en je wenkrauwen op de juiste manier aanzetten. Hoe je dat doet, lees je hier.

Optimaliseer je oogcontouren, wimpers en wenkbrauwen

Je ogen vormen de spiegel van je ziel en zijn vaak het eerste dat mensen opvalt. Daarom is het essentieel om je oogcontouren, wimpers en wenkbrauwen in topvorm te houden. Een combinatie van zorgvuldige hydratatie, effectieve camouflage en slimme make-uptechnieken kan een wereld van verschil maken.

Het begint allemaal met het verzorgen van de delicate huid rond je ogen, die vatbaarder is voor tekenen van veroudering. Vervolgens is het zaak om wallen en donkere kringen aan te pakken, zowel preventief als met camouflagetechnieken. Maar ook wimpers en wenkbrauwen verdienen de nodige aandacht. Van wimperserums tot mascara’s en wenkbrauwproducten, er zijn tal van opties om je natuurlijke schoonheid te accentueren.

Bovendien delen we handige make-uptips om je ogen optisch groter te laten lijken, voor een stralende en wakkere uitstraling. Of je nu op zoek bent naar vollere wimpers, perfect gevormde wenkbrauwen of grotere ogen, deze gids biedt alle nodige informatie en trucs om jouw oogopslag te laten stralen. 

Verzorg de kwetsbare huid rond je ogen 

Omdat je oogcontouren erg kwetsbaar zijn, hebben ze extra zorg nodig. De huid is er namelijk dunner dan de rest van je gezicht en er zitten veel minder talgkliertjes, waardoor je huid droger is. Ook bevinden er zich maar liefst 22 spiertjes die de huid voortdurend laten bewegen. Dat maakt dat de eerste fijne lijntjes zich meestal aftekenen rondom je ogen en dat op latere leeftijd rimpels daar het diepst geëtst zijn. 

Hoe leg je die broze huid rondom je ogen extra in de watten? Dat doe je allereerst letterlijk, want je begint je oogverzorging met een zachte oogreiniger die je aanbrengt op wattenschijfjes. Indien nodig gebruik je schijfjes met ultrazachte vezels, speciaal voor de gevoelige huid. Als je vervolgens je gezicht wast, wrijf dan niet te hard. Deppen is beter dan schrobben, anders beschadig je je huid. Daarna breng je een hydraterende oogcrème aan. Tot slot gebruik je voor extra hydratatie en verfrissing wekelijks een oogmasker.

Vrouw drinkt glas water

Wallen: zo voorkom en camoufleer je ze 

De beste remedie tegen wallen en donkere kringen onder je ogen is uiteraard slapen. Maar helaas, hoeveel je ook slaapt, met de leeftijd zakt de huid onder de ogen onvermijdelijk neerwaarts. Waardoor je traangoot zich zichtbaarder aftekent. En doordat je vet en collageen verliest, worden de donkere bloedvaten onder je huid zichtbaarder, met de bekende blauwachtige schijn onder je ogen als gevolg. 
Wat in de eerste plaats helpt, is water en thee drinken. Dit zorgt ervoor dat overtollige vochtophoping, veroorzaakt door te weinig slaap, afgevoerd wordt. Vervolgens kan een crème tegen wallen soelaas bieden. Vaak zitten er in die crèmes ingrediënten die je huid tijdelijk strak trekken, met een frisse oogopslag als resultaat. Donkere kringen verdoezel je dan weer met een concealer. Kies een kleur die een tintje lichter is dan je eigen huid, voor optimale oplichting.

Trucs voor vollere en langere wimpers 

 Ben je niet gezegend met lange en volle wimpers? Geen nood, er zijn trucjes om toch die begeerde Bambi-oogopslag te krijgen. Zoals een wimperserum: die bevat voedingsstoffen, peptiden en andere actieve ingrediënten die de wimperhaartjes voeden en versterken, waardoor ze langer en voller ogen. Ook de juiste mascara kan wonderen doen. Mascara’s voor extra lengte en volume hebben meestal een aangepast borsteltje dat de wimperharen separeert en bevatten een uitgekiende combinatie van versterkende ingrediënten. Andere opties: wimperextensions, die in allerlei vormen en lengtes komen, of plakwimpers voor één dag.

Vrouw die serum op haar wimpers aanbrengt

Aan de slag met wenkbrauwmascara, -potlood of -poeder  

Als je ze goed verzorgt, kunnen wenkbrauwen echte eyecatchers zijn. Alles begint met de juiste wenkbrauwvorm. Wil je ze de eerste keer epileren, dan ga je best even langs bij een wenkbrauwbar of schoonheidsspecialiste die je wenkbrauwen in model brengt. Ga niet zelf aan de slag met een pincet, dikwijls heb je niet het juiste zicht op je wenkbrauwen, met het risico op overepileren of geen symmetrie tussen je twee wenkbrauwen. 

Wil je je wenkbrauwen accentueren, dan is make-up een goede oplossing. Via een wenkbrauwmascara, kleurloos of in een passende kleur, of met een gekleurde wenkbrauwgel zorg je voor definitie van je wenkbrauwen. Heb je minder volle wenkbrauwen, dan teken je met een wenkbrauwpotlood fijne haartjes bij of zorg je voor een voller effect met een wenkbrauwpoeder of –pommade. 

Make-uptips voor grotere ogen 

Niet iedereen is gezegend met grote kijkers. Gelukkig kun je met enkele handige make-uptrucs je ogen optisch vergroten: 

  • Breng een lichte kleur oogschaduw aan over je ooglid. Bij je binnenste ooghoek zet je de lichte kleur iets sterker aan en veeg je uit naar beneden. Op die manier krijg je twee lichtpuntjes, die je ogen optisch groter maken.
  • Trek je eyeliner niet over je gehele bovenste wimperrand, maar begin op een kwart daarvan. Als je je hele oog meeneemt, maak je je ogen kleiner.
  • Werk voor je waterlijn (de binnenkant van je onderste oogrand) niet met een gekleurd oogpotlood, maar met een wit of huidkleurig exemplaar. Zo zorg je ervoor dat je oogwit optisch groter lijkt.
  • Met een wimperkruller creëer je extra en meer opwaarts volume bij je wimpers. Dit doet je ogen groter lijken.
  • Voor je je mascara aanbrengt, geef je je wimpers een boost in lengte en volume met een wimperprimer. Zo krijgen zelfs de dunste en kortste wimperhaartjes een coating, met volumineuze wimpers en een mooie open blik als resultaat.

Stralende Oogopslag: Meesterlijke Tips voor Oogcontouren, Wimpers en Wenkbrauwen

Een betoverende oogopslag begint bij de juiste verzorging en styling van je oogcontouren, wimpers en wenkbrauwen. Door te begrijpen hoe kwetsbaar de huid rond je ogen is, kun je effectief hydrateren en tekenen van veroudering tegengaan. Het bestrijden van wallen en donkere kringen vereist niet alleen voldoende rust, maar ook hydratatie en slim gebruik van concealers.

Voor wie droomt van weelderige wimpers zijn er tal van trucjes, van wimperserums tot volumemascara’s en wimperextensions. Wenkbrauwen vormen een belangrijk onderdeel van je gezichtsuitdrukking en kunnen met zorgvuldig gekozen producten en technieken perfect worden geaccentueerd.

Bovendien bieden make-uptips slimme oplossingen om je ogen optisch te vergroten, waardoor ze nog meer zullen stralen. Met een combinatie van lichte oogschaduw, eyeliner en wimperkrullers kun je een prachtige open blik creëren.

Dus ga aan de slag en laat je ogen spreken met vertrouwen en schoonheid, dankzij de expertise die deze gids biedt voor een onweerstaanbare oogopslag.

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!