Deze producten vind je in de parafarmacie

De wereld van de parafarmacie is veel ruimer dan de traditionele apotheek. Ze biedt een keur aan specifieke producten voor al je persoonlijke noden. Of je nu op zoek bent naar een remedie tegen allergieën, hulp voor een vlottere spijsvertering, kwalitatieve lichaamsverzorging of voedingssupplementen om je algemene gezondheid te bevorderen, bij de drogist vind je een ruim gamma aan oplossingen waarvoor je geen voorschrift nodig hebt. Ontdek hoe deze producten een onmisbare hulp kunnen zijn op je weg naar een gezonder leven.

Wat is het verschil tussen de apotheek en de parafarmacie?

In de apotheek worden geneesmiddelen verkocht die voorgeschreven zijn door een arts, alsook producten voor zelfzorg. De parafarmacie is daarentegen gespecialiseerd in producten voor je gezondheid en welzijn waarvoor je geen medisch voorschrift nodig hebt. Het aanbod in de parafarmacie richt zich op preventie, lichaamsverzorging en dagelijkse hygiëne. Je kiest er uit een breed aanbod van oplossingen voor een ​​goede gezondheid zonder het gebruik van geneesmiddelen.

Welke specifieke producten en behandelingen biedt de parafarmacie?

Parafarmaceutische producten vullen een hele resem behoeften in, van lichaamsverzorging tot en met antihistaminica zonder doktersvoorschrift. Deze doelgerichte producten zijn ontworpen om welbepaalde problemen aan te pakken en je gevoel van wellbeing te garanderen.

Persoonlijke hygiëne en lichaamsverzorging

Je ontdekt er uiteenlopende categorieën lichaamsverzorging met oplossingen afgestemd op jouw persoonlijke behoeften:

● Hygiënische verzorging, met zachte reinigingsgels, dermatologische zepen, de juiste deodorant

● Lichaamsverzorging: hydraterende crèmes, afslankproducten, anti-striaebehandelingen, voetverzorging

● Zonnebrandcrèmes

● Mondhygiëne: tandpasta’s voor specifieke behoeften (bleken, gevoelig tandvlees…)

● Intieme hygiëne met milde zepen, intieme doekjes en verzorging om infecties te voorkomen

Cosmetica en schoonheidsproducten

De parafarmacie biedt een breed gamma van kwaliteitscosmetica aan. Samengesteld met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, afgestemd op de specifieke noden van jouw huid en haar.

● Gezichtsverzorging zoals aangepaste reinigingsmiddelen, hydraterende crèmes of serums

● Anti-agingverzorging

● Beauty care en make-up

● Hair care: shampoo, conditioner, haarmaskers, behandelingen gericht op vet, beschadigd, droog of gekleurd haar of tegen haaruitval

● Verzorging afgestemd op je huidtype: droog, vet, gemengd, geïrriteerd of gevoelig.

Gezondheidsspecialisaties

De parafarmacie richt zich ook op behandelingen waarvoor je geen medisch voorschrift hoeft. Deze producten zijn vaak ontworpen om veel voorkomende kwalen aan te pakken, ter preventie, om bepaalde symptomen te bestrijden of om je beter te doen voelen.

Voedingssupplementen

Vitaminen, mineralen, ijzer en calcium zijn essentieel voor je lichaam. Voedingssupplementen mogen dus zeker niet ontbreken in het assortiment. Van gewichtscontrole tot het ondersteunen van sporters: je vindt er het supplement dat bij jouw levensstijl past.

Bedwingen van stress en angst

Tussen de zorgen waarmee we elke dag te maken krijgen, nemen stress en angst de eerste plaats in. Ons dagelijks leven brengt soms problemen met zich mee: professionele of mentale druk, tijdmanagement… Een steuntje in de rug is dan welkom om deze spanningen te helpen overwinnen. Denk aan supplementen op basis van valeriaan of passiebloem, kalmerende kruidenthee of extra magnesium om je te helpen relaxen.

Aanpakken van allergieën

Allergische reacties zijn een echte plaag voor wie er last van heeft: lopende of verstopte neus, niezen, tranende ogen: het zijn allemaal symptomen die het dagelijkse functioneren verstoren. Bovendien is het niet altijd makkelijk om snel een afspraak te krijgen bij een specialist of je huisarts. Gelukkig zijn er nog andere oplossingen terwijl je wacht op je raadpleging bij een professional. Zo zijn er antihistaminica zonder recept, neusdruppels die je neus weer vrij maken of supplementen om het immuunsysteem te versterken.

Bestrijden van slapeloosheid 

Moeilijk inslapen kan het gevolg zijn van kleine dagelijkse beslommeringen. Het wordt moeilijk om te ontspannen en in slaap te vallen wanneer je denkt aan de uitdagingen die je de volgende dag opnieuw te wachten staan. Slapeloosheid kan je op verschillende manieren bestrijden, van gummies met melatonine tot kalmerende kruidenthee.

Pijnstillers zonder recept

Voor spier- en gewrichtspijn of andere ongemakken zijn er pijnstillende crèmes en gels verkrijgbaar, alsook compressieverbanden voor de behandeling van spierpijn of verwarmingspleisters voor plaatselijke verlichting.

Dieetproducten

Het aanbod dieetproducten is gevarieerd, aangepast aan verschillende behoeften op vlak van voeding. Denk aan maaltijdvervangers in de vorm van shakes, repen of soep, bedoeld om gewichtsbeheersing te vergemakkelijken. Vaak verrijkt met vitamines, mineralen en eiwitten om ondanks de lage energiewaarde een uitgebalanceerd dieet te garanderen.

Maar het gamma beperkt zich niet tot gewichtsverlies. Zo zijn er ook supplementen die het immuunsysteem ondersteunen, de concentratie verbeteren of ontspanning en slaap bevorderen. Suikervrije zoetstoffen en suikervervangers behoren eveneens tot het assortiment van vrij verkrijgbare dieetproducten. Ze helpen onder meer mensen met diabetes om de inname van koolhydraten onder controle te houden en tegelijk hun innerlijke zoetekauw te bevredigen.

Voor mensen die een specifiek dieet volgen, biedt de parafarmacie vaak passende alternatieven, zoals glutenvrije, veganistische of vezelrijke producten.

Producten voor een optimale spijsvertering

Last van een opgeblazen gevoel, constipatie, spijsverteringsproblemen…? Ook daar zijn oplossingen voor: producten die een ​​gezonde bevorderen en het evenwicht in het spijsverteringsstelsel bewaren of herstellen, zoals probiotica, prebiotica, spijsverteringsenzymen, voedingsvezels of kruidentheeën. Ook tegen het prikkelbaredarmsyndroom vind je er behandelingen, of om constipatie en diarree te bestrijden.

Misvattingen over gezondheid en welzijn

Er circuleren veel vooroordelen over diëten en gewichtscontrole, zoals:

1. “Wonderdiëten garanderen snel en duurzaam gewichtsverlies”. Hoewel ze vaak worden aangeprezen als dé oplossing, zijn ze op de lange termijn niet houdbaar. Een gezonde en evenwichtige levensstijl is effectiever als je gewichtsverlies op lange termijn nastreeft.

2. “Voedingssupplementen zijn altijd veilig.” Hoewel ze in vaak nuttig kunnen zijn, zijn ze niet allemaal zonder risico. Het is belangrijk om supplementen met de nodige voorzichtigheid te gebruiken en na overleg met een professional.

3. “Glutenvrije diëten zijn altijd gezonder.” Voor mensen met coeliakie of glutengevoeligheid is dit dieet essentieel. Voor de meeste mensen levert het mijden van gluten echter niet noodzakelijk gezondheidsvoordelen op.

Na het verkennen van de wereld van de parafarmacie beschik je nu over een hele rits oplossingen om je gezondheid en welzijn te bewaken. Of het nu gaat om gezichtsverzorging, voedingssupplementen of aangepaste producten, bij de drogist vind je een divers assortiment om aan je persoonlijke noden te voldoen. Hou je voor een gezonder en evenwichtiger leven aan een ​​holistische benadering ervan.

Shoppen voor je gezondheid en wellbeing

De laboratoria van Biocodex stelden dit voedingssupplement samen op basis van Bifidobacterium longum, SYMBIOSYS alflorex+. Deze probiotische stam draagt ​​bij aan het evenwicht van de darmflora ,voor een beter spijsverteringscomfort.

Eindejaarsfeesten, winterdiners of kerstdrinks: er zijn talloze gelegenheden om vetter en rijker te eten dan normaal. Een moeilijke spijsvertering maakt dergelijke events nog moeilijker te verteren. Forté Digest van Forté Pharma helpt je dan van je maagklachten af. 

Omdat je intieme hygiëne het beste verdient, gebruik je best een milde zeep die er speciaal voor gemaakt is. De zachte reinigingszeep van Saforelle kalmeert irritaties en ongemakken. De formule werd verrijkt met klis, wat er de ideale behandeling voor elke dag van maakt.

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!