Categorie(ën): Q&A

De perfecte lippenstift kies je zo

Schrijver: Enjoy Beauty Redactie
Datum: aug 12, 2022

Lipstick kan gemaakt worden van verschillende soorten was zoals bijenwas en oliën en vetten zoals olijfolie, cacaoboter, of lanoline. Ieder merk heeft zijn eigen recept.

Hoe meer poeder, hoe matter de lipstick. Hoe mee vetten, hoe meer de lipstick een baume wordt. Welke textuur jouw favoriet is, hangt af je levensstijl en het lipstickmoment. Lipstickdraagsters weten: om de paar uur moet de mond gecheckt. Daarom is de liquid lipstick, een vloeibaar product vol pigment en vluchtige oliën, die de lip een intense kleur geeft en uren blijft zitten zo populair. 

Vegan lipsticks bevatten geen dierlijke ingrediënten. Ze worden vaak van gemaakt van candelilla-was (gemaakt uit de bladeren en stengels van de Candelillastruik) in plaats van bijenwas, en met plantaardige pigmenten uit groenten en fruit. 

Lipstick opbrengen kan op allerlei manieren. Met de stick zelf of met een lippenseeltje, waarmee je iets nauwkeuriger kunt zijn. Moet de Cupidoboog goed te zien zijn? Begin dan met het zetten van een ‘kruisje’: stift van het linkerboogje naar rechts en andersom.

Wil je juist alleen een ‘lipblush’, doe het dan de stempeltechniek, waarbij je de bovenkant van de lipstick tegen de lippen drukt, van het midden naar buiten toe. 

Als je een lipotlood gebruikt voor een mooie liplijn blijft lipstick beter binnen de contouren. Vul je de hele lip in met lippotlood, dan heb je een mooie basis voor lipstick. Gabrielle ChanelChanel Chanel is een privé-onderneming en wereldleider in het creëren, ontwikkelen, vervaardigen en verdelen van luxeproducten. Opgericht door Gabrielle Chanel aan het begin van de vorige eeuw, biedt CHANEL een breed scala van high-end creaties, waaronder prêt-à-porter, lederwaren, mode-accessoires, brillen, parfums, make-up, huidverzorging, juwelen en horloges. CHANEL staat ook bekend om zijn Haute Couture-collecties, die twee keer per jaar in Parijs worden gepresenteerd, en om het feit dat het een groot aantal gespecialiseerde leveranciers heeft verworven, die gezamenlijk bekend staan als de Métiers d'Art. CHANEL is gewijd aan ultieme luxe en aan het hoogste niveau van vakmanschap.  zei: ‘If you’re sad, add more lipstick and attack!’ Maar welke kleur? Die kies je op mood, of het moment. Romantisch roze, opvallend oranje, donkerrood. Liptinten met blauw erin, zoals fuchsia, maken tanden optisch witter. Rood in al zijn schakeringen is altijd goed. Nu schijnt het wel zo te zijn dat de hartslag van mannen bij het zien van rode lippen iets sneller gaat, want rode lippen geven een sexueel signaal af. Het is maar dat je het weet.

En nog een weetje: een vrouw bezit in haar leven gemiddeld 300 lipsticks. Reden om goede keuzes te maken!

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Genieten van schoonheid op een telefoon

Schrijf je in op de Nieuwsbrief !

Boordevol interessant nieuws over all things beauty

Je ontvangt hem slechts 1x per maand

Inspiratie voor cadeautips

Geregeld een leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!