De luxe make-up voor it girls

De luxe uitstraling van it girls (zoals Pommelien Thijs in Knokke Off, of de befaamde ‘Upper East Siders’ in Gossip Girl) heeft als basis goede skincare, met als finishing touch make-up. Make-up die weliswaar aanwezig is, maar niet overheerst zoals bij de ‘Mobster wife’ trend. Mooi gegroomde brows, geen stencils boven de ogen. Oogschaduw, maar geen smokey eyes. Volle wimpers, maar geen valse. Een mond met een blos, niet zwaar gestift maar ‘sheer’. 

Haute couture thuis

Zie je bij de Mobster wife trend veel bling bling make-up, de echte luxe zit hem in iets subtielers. Het was de ‘rich girl make-up’ van de spring/summer Haute Couture show van Chanel die onmiddellijk deed verlangen naar mooie, ingetogen kleuren, subtiele glans waar dat gepast is, transparante texturen die de huid laten stralen. Wenkbrauwen werden aangezet maar niet dichtgekleurd, waardoor de blik open en vriendelijk was. Aan de namen van de gebruikte producten kun je al zien dat de couture finish ‘light’ is, fris en chic. Chanel Les Beiges Water-Fresh Complexion Touch om de teint dauwfris te maken, Baume Essentiel voor een parelmoer glinstertje op de wangen, Rouge Coco Baume op de lippen. Minder is dus meer, al mag een felblauw accentje best als je daar zin in hebt. De ‘Cometes Collective’, de drie make-up artiesten die samen het creatief brein zijn achter de lente-zomerlook van Chanel, hebben af en toe zin in iets geks, net als jij waarschijnlijk.

Regels die geen regels zijn

Robin Black, de make-up artist en fotograaf die zich de nieuwe Sisley Artist in Residence mag noemen, heeft een spontane benadering van make-up. ‘De gouden regel is dat er geen regels zijn,’ grapt ze, ‘je opmaken betekent niet dat je ontelbare stappen moet volgen in precies de juiste volgorde. Er is geen goede of slechte manier van opmaken. Make-uppen zou een leuk moment moeten zijn, iets waar je je mee creatief uitdrukt en waar je plezier aan beleeft. Stel je bent 80 en hebt zin in een paarse eyeliner. Doen!’ 

Dit zijn de géén regels van Robin Black:

  • Hoe frisser de roze tint van blush, hoe natuurlijker het effect, want als een natuurlijke blos.
  • Vind je een rode statement lip teveel? Gebruik een transparant rood.
  • Doe eens iets anders dan zwarte eyeliner, kies helder blauw of bruin, dat is weer eens iets anders.

‘Experimenteer, gebruik make-up voor een goed humeur en doe de regels weg!’

Wees een make-up kunstenaar, gebruik penselen

Na jaren van make-up aanbrengen met de vingers zijn we terug bij penselen, omdat ze de make-up mooi blenden voor een natuurlijk effect, en omdat je er precies mee kunt werken, net als een professionele visagist. Met een foundationkwast werk je foundation zo uit dat hij je teint verfraait en niet verstopt. Oogschaduw laat zich mooi mengen met een penseel, de poeders hechten goed aan de huid en make-up blijft onberispelijk zitten. Concealer wordt tot in de puntjes opgebracht met een concealerkwastje. En een lippenseel geeft de mogelijkheid een baume of lipstick heel subtiel aan te brengen en in de lippen te duwen voor een langhoudend maar naturel effect. Een investering in penselen verdient zich terug als je ze goed onderhoudt. Regelmatig reinigen met een milde shampoo en drogen met de föhn, dan zijn ze weer als nieuw en gaan ze jaren mee.

Chanel les Beiges Water-Fresh Complexion Touch Is zo fris als water, verkrijgbaar in diverse tinten

Teint Idole Ultra Wear Care & Glow van Lancôme is de perfecte foundation voor deze look, want tevens verzorgend. De kleurkeuze is groot, kom langs voor advies!

Sisley Phyto Blush ‘Rosewood’ lijkt fel maar geeft op de huid een zeer natuurlijk effect

Chanel Stylo Yeux Waterproof ‘Abyssal Blue’, een blauwe eyeliner voor boven en onder de wimpers

Estée Lauder Brow Perfect vervolmaakt wenkbrauwen in een handomdraai

Chanel Rouge Coco Baume in oranjebeige of steenrood, al naar gelang je plannen voor de dag

Sisley Phyto Rouge Shine in Sheer Red Love is rood volgens de Robin Black methode.

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!