De geheimen van het lange leven van Koningin Elizabeth II eindelijk onthuld

Maar wat zijn de geheimen van een uitzonderlijk lang leven? Wat zijn de geheimen van Koningin Elizabeth II die op de eerbiedwaardige leeftijd van 96 jaar overleed? Dit artikel leidt je langs de kronkels van een uitgebalanceerde voeding, van regelmatige lichaamsbeweging, van een gezonde levenswijze en preventieve methodes. Laten we samen ontdekken hoe elk aspect in ons dagelijks leven, van de keuze van onze voeding tot ontspanningsmomenten voor lichaam en geest, ons leven positief kunnen beïnvloeden.  

Wat weten we over de manier van leven van Koningin Elizabeth II?

Het is niet eenvoudig om de gewoontes van de Koningin precies te kennen, zo privé was haar majesteit. Toch weten we het een en ander en wordt het mogelijk om het leven in kaart te brengen dat de vorstin leefde.  

Naast de voordelen die samengingen met haar machtspositie, hechtte Koningin Elizabeth II bijzondere aandacht aan haar welzijn door gezonde levensgewoontes. Een sleutelelement van haar routine bestond uit slaap, ongeveer acht en een half uur rust per nacht. Ze gaf blijk van karakter door af te zien van het gebruik van tabak en ze moedigde haar man aan om hetzelfde te doen. En ze dronk met mondjesmaat alcohol.  

Alhoewel ze matig was met lichaamsoefeningen, bleef de Koningin paardrijden, een activiteit die haar lichaamsbeweging en plezier gaf. En haar biografen onderstrepen ook haar voorkeur voor wandelen. Haar gewoontes leveren een tip op: als je vandaag maar een enkele gewoonte voor je gezondheid kunt inbouwen, kies dan voor stappen. En als de gelegenheid zich voordoet, probeer dan een trouwe wandel bondgenoot te vinden zoals een corgi om de wandeloefening nog fijner te maken. Een levensles vol eenvoud en evenwicht, geïnspireerd door het lange leven en het welzijn van de Koningin.  

Het belang van een gezonde en uitgebalanceerde voeding

Kiezen voor een uitgebalanceerde en gezonde voeding speelt een belangrijke rol in de zoektocht naar een lang leven. Meer dan de eenvoudige verzadiging van de voedingsbehoeftes, wordt de keuze van onze voeding een echte bron van vitaliteit en welzijn. 

Een evenwichtige voeding, rijk aan essentiële voedingsstoffen afkomstig van verschillende bronnen, geeft het lichaam de noodzakelijke elementen om optimaal te functioneren. Fruit, groenten, volle granen en magere proteïnes worden pijlers van een voeding die het immuunsysteem ondersteunt, de gezondheid van het hart bevordert en bijdraagt tot het behoud van een optimaal lichaamsgewicht.  

De positieve impact van onze voedingskeuzes overstijgt het gewone lichamelijke behoud. Een gezonde voeding voedt ook de hersenen wat mentale helderheid en concentratie bevordert. De antioxidanten die aanwezig zijn in sommige voedingsstoffen dragen bij tot de bescherming van de cellen tegen de schade die veroorzaakt wordt door vrije radicalen, een factor die gekoppeld wordt aan veroudering.  

Bovendien, een gezonde en uitgebalanceerde voeding kan een cruciale rol spelen in de preventie van bepaalde ouderdomsgerelateerde ziektes zoals cardiovasculaire ziektes en diabetes. Door de inname van bewerkte voedingsstoffen die rijk zijn aan suikers en verzadigde vetzuren te beperken, verminder je het risico op de ontwikkeling van chronische gezondheidsproblemen.  

Regelmatige lichaamsbeweging draagt bij tot een lang leven

We weten dat omdat uit talrijke studies op dit gebied blijkt dat lichaamsbeweging essentieel is voor je levensverwachting. Daar staat tegenover dat een zittend leven allerlei ziektes bevordert (cardiovasculaire risico’s, obesiteit, diabetes, kankers, musculoskeletale afwijkingen). 

Om lichaamsbeweging naadloos in je dagelijks leven in te bouwen, is het vaak nuttig om die activiteiten te kiezen die je leuk vindt. Dat kan gaan van een ochtendwandeling tot dansen of over trainingssessies thuis, yoga of activiteiten in open lucht. Het doel is om een activiteit te vinden die tegelijkertijd gunstig is voor je lichaam en die je leuk vindt. Zo wordt beweging een dagelijkse afspraak waar je naar uitkijkt. 

Je kunt elke dag een mogelijkheid tot bewegen vinden. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van de trap in plaats van de lift of het nemen van een actieve pauze tijdens je werkdag, wat bijdraagt tot het behoud van een actief leven zelfs buiten de formele trainingssessies.  

Het is vaak gunstiger om een regelmatige routine op te bouwen dan nu en dan een intensieve training te plannen. Regelmaat zorgt voor blijvende gewoontes en bevordert een progressieve verbetering van de lichamelijke conditie.  

Levensstijl en een lang leven

Je levensstijl omvat meer dan alleen een paar eenvoudige dagelijkse gewoontes: het betekent een aantal keuzes en gewoontes die op een belangrijke wijze bijdragen tot je algemeen welzijn. Onder die gewoontes vinden we:

  1. Goed slapen
  2. Een goede lichaamshygiëne
  3. Matig zijn met alcohol
  4. Niet roken
  5. Tijd nemen voor jezelf en tijd nemen om te relaxen
  6. Verrijk je sociale leven
  7. Ga naar buiten, zorg voor zuurstof
  8. Positief zijn
  9. Kies voor een gezonde voeding
  10. Ga voor lichaamsbeweging

Preventie als bron van een lang leven

Een lang leven en preventie zijn onlosmakelijk verbonden met de zoektocht naar een gezonde en bloeiende levensstijl. De preventieve benadering speelt een sleutelrol in het behoud van gezondheid op langere termijn waardoor het op die manier bijdraagt tot een verlenging van onze levensverwachting en het de kwaliteit van ons leven verhoogt.  

Preventie van ziektes en gezondheidsproblemen wordt de basis waarop een lang leven gebaseerd is. Het gaat er hierbij om de proactieve maatregelen te kiezen om de potentiële risico’s te beperken hetzij door de keuze voor lichtere voedingsmiddelen, regelmatige lichaamsbeweging of nog de beheersing van stress. Door in preventie te investeren, leg je een stevige basis om de vitaliteit in elke fase van je leven te ondersteunen.

De preventie van de achteruitgang in de mentale gezondheid is even cruciaal. Effectieve beheersing van stress, of het nu gaat om meditatie, vol bewustzijn of andere relaxatietechnieken, ze hebben allemaal een positieve weerslag op het mentale welzijn en dragen bij tot het voorkomen van problemen die verbonden zijn met stress en angst.

En tenslotte vraagt een lang leven ook om een regelmatige medische opvolging. Periodieke gezondheid balansen maken het mogelijk om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen waardoor vroegtijdig ingegrepen kan worden en ze proactief onder controle kunnen worden gehouden.

Uitgebalanceerde voeding, regelmatige lichaamsbeweging, aandacht voor je levensstijl en een preventieve benadering zijn allemaal kostbare geheimen voor een lang leven. Elke bewuste keuze die wij maken, wordt een hoeksteen in de opbouw van een lang bestaan, gezond en vol vitaliteit.  

Antioxidanten helpen onze cellen te beschermen die schade hebben ondervonden van de vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor de veroudering van de huid. MorEpa Gold 90% Omega-3 & Anti-oxydants, van de Minami laboratoria, levert je de essentiële elementen.

Goed slapen is essentieel. De Golden Naturals supplementen stellen de Gélules Végétariennes Sommeil Sain voor, een doeltreffend mengsel van kruidenextracten zoals papaver en melisse. Bovendien zijn ze verrijkt met zink om spanning en stress te kalmeren. 

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!