Bio uit de supermarkt: kan dat ?

Biologische voeding is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je portemonnee. Tenminste, als je voor de biologische huismerken van onze supermarkten kiest. We zetten de voornaamste betaalbare, biologische huismerken op een rij – telkens met een eerlijk, heerlijk recept erbij.

Biologische producten bij Aldi

Aldi is een Duitse supermarktketen die vooral aandacht heeft voor betaalbare producten. Toch groeit ook hun assortiment aan biologische producten. Ze bewijzen hiermee dat biologische producten helemaal niet duur hoeven te zijn. Integendeel, ze maken klassieke biologische producten zoals bananen, chocolade en koffie betaalbaar voor iedereen. Je herkent deze producten aan een groen label met het woord “bio” in witte letters en een groen blaadje eronder.

Biologische producten kopen bij Aldi?
Zoek dan naar producten van de volgende merken: Milsa Bio, Orabella Bio, Palazzo Bio, Pirato Bio, Regalo Bio, Trader Joe’s Bio, enzovoort.

Biologisch koken met Aldi producten?
Brownies met rode biet

Biologische producten bij Carrefour  

Carrefour is een Franse supermarktketen met heel wat vestigingen in België. Bij Carrefour vind je bioproducten in meer dan 15 afdelingen: van vers brood tot kruidenierswaren die jaren bewaren. De bioproducten zijn gecertificeerd door onafhankelijke organismen, heerlijk eerlijk en – naar eigen zeggen – betaalbaar. Carrefour stelt daarom ook biologische recepten samen die niet meer dan 5 euro per persoon kosten.

Biologische producten kopen bij Carrefour?
Zoek dan naar producten van
Carrefour Bio: het biologische huismerk. De webshop telt ongeveer 350 producten van het biologische huismerk.

Biologisch koken met Carrefour producten?
Quiche met wortel, feta, honing en tijm

Biologische producten bij Colruyt

Je kent Colruyt niet alleen van “de laagste prijs”, maar ook van Colruyt Group, waarvan de biologische supermarkten Bio-Planet en de buurtsupermarkten Spar deel uitmaken. Boni Selection Bio is het biologische huismerk voor food, Boni Selection Ecos is de biologische tegenhanger voor non-food zoals aanmaakblokjes, schoonmaakproducten en keukenrol. Je vindt daarnaast ook nog biologische A-merken, waaronder xyz.

Biologische producten kopen bij Colruyt?

Zoek dan naar producten van Boni Selection Bio: het biologische huismerk. De webshop telt ongeveer 250 producten van het biologische huismerk.

Biologisch koken met Colruyt producten?
Spiesjes van zoete aardappel met tahini

Biologische producten bij Delhaize

Biologische voeding, ecologische producten en fair trade is al langer het paradepaardje van Delhaize. Ze waren één van de eerste supermarkten die hier op focusten. Intussen heeft de supermarktketen een heel uitgebreid gamma aan biologische producten, zowel van A-merken als B-merken. Ze besteden er zelfs extra aandacht aan in hun recepten en communicatie – vaak gelinkt aan de Nutri-Score en de Kleine Leeuwtjes: betaalbare producten van het eigen merk. Ze bewijzen dan bio en budget wel degelijk hand in hand gaan.

Biologische producten kopen bij Delhaize?

Zoek dan naar producten van Delhaize bio: het biologische huismerk. De webshop telt meer dan 470 producten van het biologische huismerk.

Biologisch koken met Delhaize producten?
Homemade granola

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!