Austin Butler, de perfecte belichaming van het YSL parfum MYSLF

Van kindster tot multitalent

De Amerikaanse acteur tikt zowat alle hokjes af: bakken talent, een ongelooflijk stijlgevoel dat hem de status van mode-icoon bezorgde, een jongensachtige charme en een strak lijf (Butler is een groot fitness liefhebber), voorzien van de nodige tatoeages. Naast zijn bloeiende acteercarrière is hij ook actief als ondernemer met Resolute, een duurzame en ethisch gemaakte kledinglijn.

Als kind droomde de Amerikaanse Austin Butler (32) er al van om acteur te worden. Op zijn veertiende wist hij een rol te bemachtigen in de tienerseries Zoey 101 (Disney Channel), Hannah Montana (Disney Channel) en iCarly (Nickelodeon). Een hoop andere TV-series volgden en een eerste film in 2009. Zijn rol in Aliens in the Attic levert hem al meteen een nominatie op als Young Artist.

Butler maakte zijn Broadway debuut in The Iceman Cometh toen hij zevenentwintig was. Een jaar later volgt zijn grote doorbraak met de film Once Upon A time in Hollywood van Quentin Tarantino.

Het tieneridool ontpopt zich tot een veelzijdig, getalenteerd acteur. Een jaar later vertolkt hij Elvis in de gelijknamige film van Baz Luhrmann. Zijn muzikaal talent (hij zingt, speelt piano en gitaar) kwam hier goed van pas, want met zijn emotionele vertolking van het lied ‘Unchained Melody’ overtuigt Luhrmann om hem de rol van Elvis te geven. Het leverde hem een Academy Award-nominatie op en een Golden Globe en BAFTA-overwinning voor Beste Acteur.

Een geëngageerde ster

Butler is een groot dierenliefhebber, die zich inzet voor dierenrechten en -welzijn. Hij adopteerde ooit een verwaarloosde hond met zijn toenmalige vriendin, de actrice Vanessa Hudgens. Zelf heeft hij momenteel geen huisdieren.

Maar ook milieuorganisaties en de American Cancer Society kunnen op zijn sympathie (en geld) rekenen. Zijn moeder overleed aan kanker toen Austin een prille twintiger was.

Het prototype van de moderne man

Voor MYSLF, het gloednieuwe mannenparfum van YSL, is Austin Butler het perfecte gezicht. Deze aromatische houtgeur heeft een bloemig karakter dankzij oranjebloesem. Een gedurfde keuze, maar een goede match met Butler. Hij toont immers als geen ander toont hoe veelzijdig een moderne man is, ver weg van alle stereotypes.

Portret van Cameron Russel met Blue Peptides crème van Biotherm

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!