Ana de Armas, het charmante gezicht van Estée Lauder

Ontdek het boeiende levensverhaal van Ana de Armas, van haar bescheiden begin in Cuba tot haar glansrol in Hollywood. Deze getalenteerde actrice heeft zich niet alleen onderscheiden door haar veelzijdige rollen, maar ook door haar sterke inzet voor maatschappelijke thema’s. Duik in haar wereld vol film, mode en moedige strijd voor belangrijke sociale kwesties.

 

Van Cuba tot Hollywood

De wieg van Ana de Armas (35) stond in Cuba. Ze begon op haar zestiende te acteren en studeerde aan de National Theater School in Havana. Ana heeft een nauwe band met haar familie, waardoor het haar erg zwaar viel om in 2014 naar Spanje te verhuizen om haar acteercarrière verder uit te bouwen. Op haar pols heeft ze zelfs ‘Familia’ laten tatoeëren. Ze staat bekend als erg professioneel, nuchter en wars van sterallures. Ze speelde ooit samen met Penelope Cruz en werden beste vriendinnen die elkaar door dik en dun steunen. Ana heeft bijna 13 miljoen fans regelmatig die ze regelmatig een blik gunt in haar persoonlijk leven via haar Instagramaccount. Zoals foto’s van haar twee hondjes, Elvis en Salsa. Dankzij haar gevoel voor mode en stijl belandt ze regelmatig op Best-dressed lijstjes.

Haar weg knokken naar de top

Ana de Armas begon als een TV- en theateractrice in Cuba. Op haar achttiende brak ze door met een rol in de Spaanse Film Una Rosa de Francia (2006). In 2014 verhuisde ze naar Spanje om haar filmcarrière beter uit te bouwen en nam uiteindelijk ook de Spaanse nationaliteit aan. Een jaar later maakt ze haar Hollywood debuut in ‘Knock Knock’ (2015) naast Keanu Reeves.

De internationale doorbraak

Maar haar echte internationale doorbraak heeft ze te danken aan “Blade Runner 2049” (2017), waar ze in het gezelschap van klinkende namen als Ryan Gosling en Harrison Ford speelt. Sindsdien rijgt ze de mooie rollen aaneen. ‘Knives Out (2019) leverde haar een Golden Globe Awards nominatie op. Maar ook iconische rollen als Bond Girl in No Time to Die” (2021), Marilyn Monroe in Blonde (22) en als overspelige echtgenote in de psychologische thriller Deep Water (2022), gaan haar goed af. Zo bewijst ze dat ze verschillende genres aankan, van comedy tot thriller. Vooral complexe, gelaagde personages liggen haar goed.

Geen taboes

Ana de Armas gebruikt haar platform actief om aandacht te vragen voor belangrijke onderwerpen. Thema’s als gendergelijkheid, vrouwenrechten, dierenwelzijn en mentaal welzijn liggen haar na aan het hart. En daarbij schuwt ze geen persoonlijke bekentenissen. Zo sprak ze openlijk over hoe ze zelf heeft geworsteld met angstgevoelens en depressie.

Het gezicht van Estée Lauder

Als Global Brand Ambassador van Estée Lauder kun je Ana de Armas in verschillende campagnes van het merk bewonderen. Ze debuteerde als gezicht voor het Beautiful Magnolia parfum. Daarna volgden campagnes voor het Advanced Night Repair serum, de Revitalizing Supreme crème en de nieuwe Pure Color lipstick.

Willow Smith poseert voor een parfum

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!