Categorie(ën): How to

Acne pak je het best holistisch aan

Schrijver: Enjoy Beauty Redactie
Datum: aug 12, 2022

Wat betekent holistisch? Zo breed mogelijk. Een huid met acne, ander woord voor ontstekingen die pukkels veroorzaken, is niet gebaat bij reinigen alléén. 

Een puistje verschijnt daar waar de huid iets vetter is, zoals op kin, neus en voorhoofd. Acne is een verzameling van die puistjes, die vaak onstaan onder invloed van geslachtshormonen. Zij triggeren een hyperactief talgkliertje, dode huidcellen blokkeren op hun beurt de porie. Bacteriën in die porie zorgen vervolgens voor een ontstekinkje. De Staphylococcus aureus bacterie is de hoofdschuldige. Als de huid een goede zuurgraad heeft en de weerstand op orde is, maakt deze bad guy minder kans. Hier komt na het reinigen een product met pre- en of probiotica bij kijken.

Een paar keer per week reinigen met een product dat een exfoliërend zuur bevat helpt omdat de dode huidcellen weg te halen. Maar overdrijf het niet, want dan gaat de huid juist extra talg aanmaken. Hydrateren is goed, met een serum, omdat het geen vet bevat maar gemaakt is op waterbasis.

Het is het beste om niet in paniek te raken en van puistjes af te blijven, hoe moeilijk dat ook is. Pas wanneer een klein wit puntje zich aandient, kun je ingrijpen. Nòòit met je vingers maar altijd met een tissue, en met een ontsmettende stick of tonic bij de hand. Camouflage doet de rest, waarbij je de concealer met een schoon lippenseelje rond het puistje opbrengt. 

Weetje: de huid is een van onze grootste organen. Bij een volwassene is de huid zo’n 2 m2 en weegt hij maar liefst 7 kg.!

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Genieten van schoonheid op een telefoon

Schrijf je in op de Nieuwsbrief !

Boordevol interessant nieuws over all things beauty

Je ontvangt hem slechts 1x per maand

Inspiratie voor cadeautips

Geregeld een leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!