SAGA VAN DE MERKEN

Lancôme, Geloven in Schoonheid

Lancôme, toppunt van Franse elegantie

Start en evolutie van het merk Lancôme 

Sinds de oprichting in 1935 in Parijs door Armand Petitjean is Lancôme het summum van Franse elegantie en expertise op vlak van beauty.

Aanvankelijk concentreerde het merk zich op geuren, maar het productaanbod breidde snel uit naar de befaamde huidverzorging en cosmetica.

Lancôme linkte met succes traditie aan innovatie om uit te groeien tot een mondiaal beauty-icoon dat consequent kwaliteitsproducten aanbiedt.

Waarom kiezen voor Lancôme? 

Elk Lancôme-parfum is een artistieke creatie die met zorg en passie werd gecreëerd en de essentie van vrouwelijkheid weerspiegelt.

De parfums vallen op door hun subtiele en toch erg memorabele harmonie van geurnoten.

Anekdotes en mijlpalen

Armand Petitjean vond zijn roeping aan de zijde van parfumeur François Coty. Ze vormden een performant duo, maar met het overlijden van Coty kwam er noodgedwongen een einde aan de samenwerking. Petitjean verliet Coty met de ambitie om zelf een ​​exclusief luxemerk van parfums en cosmetica uit te bouwen.

Op het familielandgoed, omgeturnd in innovatiecentrum, werkten Pierre Vélon (directeur cosmetica) en Georges Delhomme (artistiek directeur en bedenker van de beroemde flacon als symbool van de vrouwelijke aura) aan de eerste producten, terwijl Armand er geuren ontwikkelde.

De keuze van de naam was bepalend: Guillaume d’Ornano stelde Lancosme, voor, wat uiteindelijk Lancôme werd, een wereldwijd erkend Frans symbool. Lancôme werd opgericht op 21 februari 1935. Een maand later werd een baanbrekend assortiment parfums, colognes, poeders en lippenstiften gelanceerd.

De stijl van Lancôme, barok en luxueus, week af van de soberheid van de jaren 1930. De geuren, met hun suggestieve namen, riepen unieke sensaties op. Tropiques, Armands favoriet, herinnerde aan z’n aankomst in Brazilië.

De flacon, versierd met touwen en goud, hield de belofte in van een onvergetelijk olfactorisch avontuur.

De muzen van Lancôme

Lancôme wist zich te omringen met grote persoonlijkheden om z’n geuren te promoten. Hollywood-icoon Julia Roberts deelt haar elegantie en charisma met de geur La vie est belle en maakt de verbinding tussen tijdloze schoonheid en levensvreugde.

Isabella Rossellini, Kate Winslet en Penelope Cruz mochten allen Lancômes iconische geur Trésor vertegenwoordigen. Hun elegantie en verfijning weerspiegelen perfect de essentie van dit parfum, dat eeuwige liefde en passie symboliseert.

Emma Watson, actrice en icoon van de nieuwe generatie, verpersoonlijkt Trésor Midnight Rose, eigentijds en elegant. Haar frisheid en natuurlijke charme voegen een hedendaagse toets toe aan de geur en evoceren een betoverende romantiek onder de gloed van de maan.

De getalenteerde Juliette Binoche deelt haar gevoeligheid en poëtische uitstraling met Poème. Haar bescheiden voorkomen en emotionele diepte vangen de essentie van deze geur, die de kracht van woorden en emoties oproept.

De must-haves van Lancôme 

De creatie van Trésor in 1952 was een keerpunt in de parfumwereld.

De revolutionaire flacon was geïnspireerd op de roos, de bloem die Lancôme vertegenwoordigt.

Trésor groeide uit tot een iconisch parfum dat symbool staat voor eeuwige liefde.

Laat je adviseren over Lancôme producten door jouw Enjoy Beauty parfumerie

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!