Categorie(ën): Beautygids | Skin Care | Tips

‘Back to rat race’: een snelle skincareroutine voor drukke ochtenden

Schrijver: Sofie Albrecht
Datum: aug 12, 2022

Werk inhalen dat bleef liggen tijdens je vakantie, de kinderen weer in het juiste ritme, aangekleed én gevoed tijdig op school krijgen… de rat race is weer begonnen. Enjoy Beauty geeft tips om je badkamertijd te beperken zonder dat je looks eronder hoeven te lijden. 

Stap 1: een goede voorbereiding is alles

  1. Gebruik een intens hydraterend nachtmasker om ‘s morgens fris en uitgeslapen op te staan. Een aanrader voor drukke ochtenden maar ook voor korte nachten. We enjoy: het ShiseidoShiseido De geschiedenis en traditie van Shiseido worden gekenmerkt door een lange reeks innovaties en primeurs die herhaaldelijk nieuwe normen hebben gesteld en waarvan de effecten zich hebben doen voelen in de hele schoonheidsindustrie. 150 jaar later is onze toewijding aan innovatie nog even sterk als altijd. Vanuit Japan streven we ernaar grenzen te overschrijden en verder te gaan dan de cosmeticabranche om Beauty Innovations te realiseren door unieke producten te creëren, nieuwe waarden te leveren en actief bij te dragen aan het geluk van onze klanten over de hele wereld door middel van schoonheid. Waso Yuzu-C Beauty Sleeping Mask heeft een heerlijke geltextuur die elk huidtype verfrist en hydrateert.
  2. Neem ‘s avonds een douche en smeer je in met een geurige bodylotion of lichaamsolie. Zo sta je op met een zachte huid die lekker ruikt. We enjoy: YSLYSL Yves Saint Laurent Beauté weerspiegelt een wereld van elegantie, gedurfdheid en vrijheid. Het toonaangevende cosmeticamerk dat bekend staat om haar iconische parfums en luxueuze cosmetica: Libre, Black Opium, Y, Mascara Volume Effet Faux Cils, Touche Eclat en vele andere. Met de Touche Eclat Le Teint Shade Finder vind je de juiste teint voor jouw huidskleur. Libre Beautifying Oil, een sensuele olie met verzachtende cactusvijgbloem en de heerlijke geur van YSL-bestseller Libre.
  3. Koop je favoriete parfum in een zakverstuiver die standaard in je handtas zit. Je parfumeren kan je evengoed in de file of voor je het kantoor binnen stapt. We enjoy: ChanelChanel Chanel is een privé-onderneming en wereldleider in het creëren, ontwikkelen, vervaardigen en verdelen van luxeproducten. Opgericht door Gabrielle Chanel aan het begin van de vorige eeuw, biedt CHANEL een breed scala van high-end creaties, waaronder prêt-à-porter, lederwaren, mode-accessoires, brillen, parfums, make-up, huidverzorging, juwelen en horloges. CHANEL staat ook bekend om zijn Haute Couture-collecties, die twee keer per jaar in Parijs worden gepresenteerd, en om het feit dat het een groot aantal gespecialiseerde leveranciers heeft verworven, die gezamenlijk bekend staan als de Métiers d'Art. CHANEL is gewijd aan ultieme luxe en aan het hoogste niveau van vakmanschap.  Gabrielle Essence twist & spray komt in een luxueuze goudkleurige zakverstuiver met drie vullingen. 

Stap 2: vervang je reiniger door een toner of hydraterende spray

Tenzij je een heel vette huid hebt of veel zweet, heeft je huid ’s morgens geen behoefte aan een uitgebreide reiniging. Overtollig sebum en restjes van kalk in het leidingwater haal je weg met een alcoholvrije tonic, micellair water of hydraterende spray. We enjoy: het Dior Nymphea Eau Micellaire bevat waterlelie-extracten die bijzonder effectief zijn in het weghalen van pollutiepartikels die zich aan de huid hechten en oxidatieve stress veroorzaken.

Tip: breng je serum of moisturizer onmiddellijk aan op een nog vochtige huid. Het product zal makkelijker uitsmeren en je hebt minder nodig. Bovendien zou een vochtige huid tot 10 x beter een product absorberen dan een droge huid. 

Stap 3: mix & match

Blenden is the way to go onder tijdsdruk. Meng bijvoorbeeld je serum, een druppeltje zelfbruiner of wat foundation onder je dagcrème. Zo hoef je niet te wachten tot de huid ze heeft opgenomen. Opgelet: niet alle texturen en formules laten zich goed combineren, vraag raad in je Enjoy Beauty parfumerie!

TipClarinsClarins Clarins, een familiebedrijf dat is opgericht in 1954, maakt in 2008 de keus om tegen de stroom in te roeien, door zichzelf te bevrijden van de hectiek van de aandelenmarkten. Geheel in lijn met haar onafhankelijke geest en haar waarden, houdt de familie Courtin-Clarins de teugels in handen van een cosmeticamerk met internationale allure.Als mondiale speler op de cosmetica- en parfummarkt, is Clarins een merk dat trots is op haar groei, trots op het creëren van producten die de geschiedenis van de cosmetica radicaal hebben gewijzigd, maar ook trots om te kunnen laten zien dat winstoogmerk niet haar enige drijfveer is. heeft verschillende productcombinaties getest en zal regelmatig een nieuw duo voorstellen in jouw Enjoy Beauty parfumerie. Voor een gladde en stralende huid voeg je ‘s morgens een druppel Bright Plus Advanced dark spot-targeting serum toe aan je Double Serum.