Adam Driver is de nieuwe Hero van Burberry

Met een militaire discipline, die hij meebracht van zijn korte carrière bij de Amerikaanse marine, leeft Adam Driver zich in in de meest uiteenlopende rollen. Als gezicht van Burberry Hero werkte hij zichzelf maandenlang in het zweet voor een gespierd lichaam, net zo atletisch als een paard. De campagne ging dan ook viraal.

 

Wie is Adam Driver?

Een lastige puber

Adam Douglas Driver (19/11/1983) wordt geboren in San Diego (California). Wanneer zijn ouders scheiden wanneer hij 7 is, verhuist hij met zijn moeder en zus naar Indiana. Zijn moeder hertrouwt met een predikant. Hij had een lastige pubertijd, waar hij allerlei kattenkwaad uitstak. Geïnspireerd door de film Fight Club, richtte hij een gevechtsclub op met vrienden. Ze beklommen radiotorens en stichtten brandjes. Maar op school zong hij in het koor en ontdekte hij dat hij plezier had in acteren. Hij wilde drama gaan studeren aan Juilliard School, een befaamd conservatorium in New York, maar werd niet toegelaten.

Een langzame start

Zonder hoger diploma ging Adam Driver dan maar werken. Eerst verkocht hij stofzuigers van deur tot deur, daarna werkte hij als telemarketeer. Kort na de aanslagen van 11 september, besloot hij zich aan te melden bij het leger. Hij koos voor de Zeemacht. Na twee jaar maakt een val, waarbij hij een borstbeen breekt, een einde aan zijn militaire carrière. Driver was er het hart van in. Hij besloot om nog een laatste keer zijn kans te wagen bij Juilliard. Deze keer lukt het wel. Hij verhuist naar New York. Op Juilliard ontmoet hij zijn vrouw, de actrice Joanne Tucker.

Zijn carrière: via Broadway naar TV

Van de theaterplanken naar TV

Na zijn studies maakt hij zijn debuut op Broadway in 2010. Om rond te komen, werkt hij daarnaast als ober. Twee jaar later raakt hij bekend dankzij zijn rol in de populaire TV-reeks Girls (2012-2017), waar hij het rare vriendje van Lena Dunham speelt. Dat opent de deur naar de filmwereld.

Succes in Hollywood

Gelijktijdig met zijn TV-werk, begint hij ook in films te spelen. Zijn eerste film was van waar hij internationaal doorbreekt als boosgewicht Kylo Ren in de Star Wars sequel trilogie (2015-2019). Sindsdien rijgt hij de rollen aan elkaar, die regelmatig genomineerd worden voor de meest prestigieuze prijzen. Schijnbaar moeiteloos wisselt hij verschillende genres af en kruipt hij in de huid van uiteenlopende personages. Van een zeventiende-eeuwse getormenteerde priester (Silence, 2016), tot een wanhopige vader (Hungry Hearts in 2014), een agent die zombies vermoordt (The Dead Don’t Die, 2019) of een Italiaans mode-icoon (The House Of Gucci, 2021).

Wat je nog niet wist over Adam Driver

  • Van zijn moeder kreeg hij van jongs af aan voor kerst een flesje cologne (Brut of Stetson), maar hij heeft nooit veel parfum gedragen.
  • Hij heeft er een hekel aan om zichzelf te zien spelen. Ooit liep hij weg uit een radio-interview, toen de host een stuk uit een film afspeelde. Tijdens de premieres verlaat hij de zaal wanneer het licht uitgaat en komt vlak voor het einde terug.
  • Hij gaat erg ver om zich in te werken in een rol. Voor zijn rol in Paterson, waar hij een buschauffeur speelde die gedichten schrijft, leerde hij met een bus rijden. Toen hij een Portugese priester uit de zeventiende eeuw moest spelen, verloor hij 23 kilo.
  • Hoewel hij in New York woont, zijn favoriete stad, is natuur heel belangrijk voor hem.
  • Samen met zijn vrouw richtte hij tijdens zijn studies aan de Juilliard school ‘Arts in the Armed Forces’ op, een vzw die soldaten en hun families in contact brengt met theater.

De campagne voor Burberry Hero

De keuze voor Adam Driver

Riccardo Tisci, de voormalig creatief directeur bij Burberry, koos Adam Driver omdat hij een ‘moderne mannelijkheid’ belichaamt, vertelt hij aan GQ Magazine (28/07/2021). “Hij geeft een ongelooflijke gelaagdheid aan wat mannelijkheid vandaag de dag betekent: hoe subtiel kracht kan zijn en hoe emoties zelfvertrouwen kunnen geven.”

Adam Driver met zijn paard voor de Burberry Hero-campagne
Burberry Hero parfumflesje op een strandrots

De geur

Hoe ruikt die moderne mannelijkheid? Voornamelijk naar hout. Burberry Eau de Toilette is een fris kruidige blend met 3 verschillende soorten cederhout. Het Eau de Parfum combineert ceder met harsen en amber voor een warm kruidige houtgeur. In de nieuwste versie, Burberry Hero Parfum, werd het cederhout versterkt, met amyris en cypriol. Beide ingrediënten zijn plantaardig, met een houtig aroma.

De campagnefilm

De campagnefilm, waar Driver racet en zwemt met een paard en uiteindelijk in een centaur verandert, ging viraal. Een spectaculaire spot; even indrukwekkend als zijn afgetrainde lichaam, waar hij maandenlang intensief voor trainde.

Lees ons magazine voor de beste tips om je zelfzorg naar een hoger niveau te tillen

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Leuke aankoopbon exclusief voor abonnees

Je hebt je succesvol ingeschreven!