Lancôme Rénergie
H.C.F. Triple Serum

LANCÔME

Om je huid de kans te geven zich te vernieuwen, moet je haar in de eerste plaats beschermen.

Je huidbarrière speelt daarin een grote rol en vraagt de nodige extra zorg. Ze voorkomt immers uitdroging en het binnendringen van vrije radicalen, luchtvervuiling, en dergelijke. Je huid extra wapenen, doe je onder andere met lipiden van het ceramidetype. Dat zegt je waarschijnlijk niet veel, maar dat zijn vetten die aanwezig zijn in crème-texturen die je huid soepel houden en fungeren als een extra beschermlaag. Ook hydratatie – vocht – is essentieel voor je huid. Je hebt het nodig bij de aanmaak van nieuwe huidcellen (celvernieuwing) en om de huidbarrière te versterken. Een goed gehydrateerde huid zal immers minder snel verouderen.

Maar er is meer…

Véronique Delvigne, die aan het roer staat van het wetenschappelijke team van Lancôme, is het daar ronduit mee eens: “De grootste ontdekkingen op het vlak van huidverzorging moeten nog komen, en we staan voor een revolutionaire doorbraak. Vandaag wordt er hoog ingezet op microbiota of de microflora van de huid”, vertelt ze.

Niet enkel je darmen maar bijvoorbeeld ook je hersenen, je hart en je huid hebben elk hun eigen microbiota die een essentiële rol spelen in het optimaal functioneren van het orgaan.

We weten nog niet goed of het de microbiota zijn die de kwaliteit van de menselijke cellen bepalen of omgekeerd… De kip of het ei? Alles hangt echter af van het orgaan zelf en van de situatie. De ene keer zijn het de microbiota die het voortouw nemen, de andere keer de menselijke cellen. We krijgen aanzetten van antwoorden maar de grote doorbraak is nog niet voor vandaag. Al staat ze voor de deur”, garandeert Véronique Delvigne.

De laatste innovatie van Lancôme bevat geen probiotica maar formuleert wel een andere grote doorbraak: drie eerder niet te combineren actieve ingrediënten werden nu toch in een formuleverwerkt. Het geheim? Gescheiden compartimenten in de flacon die pas bij het aanbrengen het product mixen. Zo wordt het mogelijk om het superdoeltreffende hyaluronzuur te combineren met vitamine C +niacinaminde en ferulic acid. Een straf staaltje van technologie waarvoor je huidbarrière je dankbaar zal zijn.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang mooie kortingen!

Similar Posts