DIOR Anya Taylor Joy

Anya Taylor-Joy: “Een toner is mijn favoriete beautyproduct”

Anya Taylor-Joy, dochter van een racebootpiloot en een interieurontwerpster, groeide uit van danseres tot horroractrice en Golden Globe-winnares voor haar rol in de Netflix-serie The Queen’s Gambit. Vandaag voegt ze de titel ‘ambassadeur van Dior’ toe aan haar resumé en binnenkort is ze ook te zien in de mode- en make-upvisuals van het merk.

TEKST: Laura DE CONINCK, BEELD: © Sami Darsin voor Dior.

Als ambassadrice zal Anya te zien zijn in ontwerpen van Maria Grazia Chiuri (Dior), met de make-uplooks van de Antwerpse Peter Philips (make-up director van het merk). Met deze visual krijgen we alvast een mooi voorsmaakje. Anya werd bekend met haar optreden in ‘The Witch’ maar haar echte doorbraak kwam als Beth Harmon in de serie ‘The Queen’s Gambit‘ op Netflix. Hiervoor sleepte ze maar liefst een Golden Globe, een Critics Choice Award, een Sag Award en een Emmynominatie in de wacht. Daarnaast heeft ze nog veel andere veelbelovende projecten op stapel staan. Zo zullen we haar te zien krijgen in een psychologische thriller – ‘Last night in Soho’ van Edgar Wrights – en start ze met de opnames van ‘The Menu’ (Fox), met Ralph Fiennes als tegenspeler. Ook de hoofdrol in Furiosa is voor haar weggelegd, een prequel van George Millers Oscarwinnende blockbuster ‘Mad max: Fury Road’. Maar Anya deed nog veel meer. Misschien zag je haar wel in de wilde rol van ‘Emma’, waarvoor ze genomineerd werd voor een Golden Globe? Of in ‘Split and glass’? Deze jongedame mocht onlangs zelfs de seizoensfinale van Saturday Night Live presenteren. Als journaliste voor het tijdschrift Marie Claire had ik enkele jaren geleden het genoegen een persoonlijk gesprek met haar te hebben. Met veel plezier herhaal ik nog even haar persoonlijke beautyadviezen.

Anya’s beautyritueel:

“Ik hou ervan om van mijn gezicht te wassen met een goede cleanser die mijn huid comfort geeft, zeker in de winter. En ik ben verzot op toners – mijn favoriete beautyproduct. Ik pomp wel vijf keer op de fles, zo heb ik extra veel product om rijkelijk met mijn handen over mijn gezicht te ‘splashen’ Heerlijk! Ik heb mezelf ook aangeleerd om consequent zonnebescherming te gebruiken. Ik ben een beetje een vampier: ik ben zo bleek dat ik meestal wegloop van de zon.”

Om drie uur ‘s ochtends opstaan om naar de filmset te gaan is normaal voor mij dus probeer ik me in een mum van tijd klaar te maken: kleren aan, gezicht wassen, lippenstift en klaar! Op de set laat ik mijn make-up met plezier over aan een expert, ik ben er zelf niet zo goed in, al leer ik wel bij. Zo ontdekte ik de BB-crème die alles ineens doet en mijn huid toch laat ademen. Make-up is voor mij meer iets om ‘fun’ mee te hebben, bijvoorbeeld naar een concert gaan met paarse lippenstift en denken: Yay, ik zie eruit als een vampier!

Vond je dit artikel interessant? Vertel het verder!